Kiekko-Vantaa | Mestis

Viikonlopun kotitupla kruunaa härkäviikon

01.02.2024

Kiekko-Vantaa pelaa viikonloppuna kaksi kuumaa kotiottelua. 

Kiekko-Vantaa saa Tikkurilan Areenalle vieraaksi perjantaina Kokkolan Hermeksen ja lauantaina TUTO:n. 

Kiekko-Vantaa on sarjassa kahdeksantena ja saalistanut 36 ottelusta kasaan 53 paunaa. Matkaa kuuden joukkoon on neljä pistettä. 

Kiekko-Vantaa on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. Voittoja tarvitaan, mikäli Lohi mielii ottaa suoran pudotuspelipaikan. 

Tiistaina Tikkurilassa Kiekko-Vantaa kärsi 0–1-tappion Kooveelle, vaikka hallitsi kamppailua ja voitti kaikki edistyneet tilastot. Maalinteko oli tahmeaa, eikä joukkue päässyt omalle tasolle. 

Ohipeleihin Kiekko-Vantaalla ei ole varaa. Se on selvä. 

Lohipaitojen paras pistemies on Santeri Hartikainen, joka on nakuttanut 35 ottelussa tehot 19+23=42. Hartikainen on Mestiksen pistepörssissä viidentenä. Kympin joukkoon mahtuvat myös taikuri Okko Kangasniemi ja Niklas Nordgren. 

Vastustajat tutuksi

Perjantain vastustaja Kokkolan Hermes on sarjassa kuudentena ja yksi tämän hetken päävastustajista. Hermes on saalistanut 37 ottelusta kasaan 57 paunaa. 

Hermeksellä on matkaa kotietuun oikeuttavaan neljänteen sijaan kuusi pistettä. Viidestä edellisestä ottelusta Hermes on voittanut kolme.  

Hermeksen avainpelaajia ovat muun muassa Aapo Ahola, Jerkko Rämö, Kalle Matikainen, Topias Liljamo, Arttu Lausniemi sekä Kärppä-laina Sisu Yliniemi. 

Kiekko-Vantaa ja Hermes ovat kohdanneet tällä kaudella toisensa kahdesti. Kiekko-Vantaa on voittanut nämä molemmat. 

Lauantain vastustaja TUTO on sarjassa viidentenä ja saalistanut 36 ottelusta kasaan 63 paunaa. TUTO taistelee kotiedusta pudotuspeleihin. 

TUTO on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. Hurjin satsauksin kauteen lähtenyt TUTO vahvisti alkuviikosta joukkuettaan liigakonkari Janne Keräsellä. 

TUTO:n avainpelaajia ovat muun muassa Jere Huhtamaa, Mikke Levo, Jesse Vuorela, Joel Kerkkänen, Turo Asplund, Simon Suoranta, Miika Tiihonen ja Oskari Siiki. 

Kiekko-Vantaa ja TUTO ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. TUTO on voittanut molemmat ottelut joko jatkoajalla tai rankkareilla. 

Liput matseihin hankit TÄSTÄ

Seuraa häntä:

#18 Jasper Matilainen, K-Vantaa

– Liukasliikkeinen laituri, joka taitaa maalinteon. 

Kiekko-Vantaan pistepörssi:

1) Santeri Hartikainen 19+23=42

2) Okko Kangasniemi 15+26=41

3) Niklas Nordgren 15+22=37

4) Olli Maansaari 9+25=34

5) Oliver Tuhkanen 6+12=18

 

Mestis