Kiekko-Vantaa | Mestis

Runkosarja pakettiin Turussa

06.03.2024

Kiekko-Vantaa kohtaa torstaina Kupittaalla runkosarjan viimeisessä koitoksessa TUTO:n. 

Kiekko-Vantaan viimeisessä runkosarjapelissä riittää panosta, kun pelissä on kotietu villi kortti -kierrokselle. Lohipaidat ovat seitsemäntenä sarjassa ja kerännyt 47 ottelusta kasaan 69 paunaa. Perässä Kiekko-Pojat on pelin vähemmän pelanneena samoissa pisteissä ja RoKi yhdeksäntenä kaksi pistettä perässä yhden ottelun vähhemmän pelanneena. Niinpä Kiekko-Vantaa tarvitsee voiton torstaina runkosarjan päätöspelistä saavuttaakseen kotiedun, eikä voittokaan sitä välttämättä takaa. 

Kiekko-Vantaa voitti viime viikolla kotona Kiekko-Pojat jatkoajalla 3–2, mutta hävisi lauantaina loppuunmyydyssä kotihallissa Jokereille 2–5. Viidestä edellisestä ottelusta Lohi on harjunnut kolme voittoa. 

Kiekko-Vantaan täytyy saada ylivoimapeli uomiin pudotuspeleihin. Jokaisella osa-alueella pitää olla parhaimmillaan. 

Kiekko-Vantaan taikuri Okko Kangasniemi on Mestiksen pistepörssissä toisena. Myös Niklas Nordgren ja Santeri Hartikainen mahtuvat kympin joukkoon. 

Vastustaja tutuksi

TUTO on sarjassa viidentenä ja kerännyt 47 ottelusta kasaan 83 paunaa. Se taistelee vielä kotiedusta puolivälieriin. TUTO kohtaa varmuudella Kiekko-Espoon ensi viikolla alkavissa puolivälierissä. 

TUTO:lla on kaksi tappiota alla. Se hävisi perjantaina Hermekselle 1–3 kotonaan ja lauantaina vieraissa Ketterälle 2–5. 

TUTO:lla on laadukas ja ennen kaikkea kokenut nippu tähänä sarjaan. Joukkueen avainpelaajia ovat muun muassa maalivahti Jere Huhtamaa, pakiston Onni Korkka, Aleksi Anttalainen, Mikke Levo ja Jesse Vuorela sekä hyökkäyksen Joel Kerkkänen, Turo Asplund, Janne Keränen, Miika Tiihonen, Karri Forsblom ja Oskari Siiki. 

Kiekko-Vantaa ja TUTO ovat kohdanneet kolmesti tällä kaudella. Kaksi ensimmäistä TUTO voitti joko jatkoajalla tai rankkareilla. Kiekko-Vantaa vei joukkueiden edellisen kohtaamisen Tikkurilassa 8–4-lukemin. 

TUTO–Kiekko-Vantaa torstaina klo 18.30 Rajupaja Areenalla Turussa. 

Seuraa häntä:

#27 Antti Virtanen, K-Vantaa

– Juonikas nuori pelaaja on tullut hienosti Mestikseen sisään. Tehnyt 10 ottelussa tehot 3+4=7. 

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Okko Kangasniemi 20+36=56

2) Niklas Nordgren 21+28=49

3) Santeri Hartikainen 19+30=39

4) Olli Maansaari 10+29=39

5) Oliver Tuhkanen 10+13=23

 

Mestis