Kiekko-Vantaa | Mestis

Nokka kohti Itä-Suomea

08.02.2024

Kiekko-Vantaa kohtaa Itä-Suomen kiertueella Joensuun Kiekko-Pojat ja Ketterän. 

Kiekko-Vantaalla on edessä kolmena seuraavana viikonloppuna vieraskiertueet, joten matkustaminen tulee nyt tutuksi. 

Tänä viikonloppuna Kiekko-Vantaa lähtee ryöstöretkelle Itä-Suomeen, jossa kohdataan perjantaina Joensuun Kiekko-Pojat Outokummussa ja lauantaina viime vuosien kestomenestyjä Imatran Ketterä. 

Kiekko-Vantaa on sarjassa seitsemäntenä ja saalistanut 38 ottelusta kasaan 56 pistettä. Matkaa suoraan pudotuspelipaikkaan oikeuttavaan kuudenteen sijaan on seitsemän pistettä. Nyt tarvitaan siis voittoja, mikäli Lohi mielii tarrata suoraan pudotuspelipaikkaan. 

Kiekko-Vantaa palasi voittojen tielle lauantaina kaatamalla kotona Mestiksen El Clasicossa TUTO:n maalein 8–4. Lohipaitojen maaleista vastasivat Mikael Menna, kahdesti osunut Niklas Nordgren, Olli Maansaari, Oliver Tuhkanen ja hattutempun viimeistellyt Okko Kangasniemi. 

Viidestä edellisestä pelaamastaan ottelusta Kiekko-Vantaa on voittanut kaksi. 

Vastustajat tutuksi

Perjantain vastustaja Joensuun Kiekko-Pojat on sarjassa kahdeksantena. JoKP on saalistanut 36 ottelusta 55 paunaa. Matkaa kuuden joukkoon on kahdeksan pistettä. 

Kiekko-Pojat on ollut hyvässä vireessä viime aikoina, sillä se on voittanut viidestä edellisestä kaksi ja kerännyt kuudesta edellisestä ottelusta putkeen pisteitä. 

Viime viikolla se hävisi jatkoajalla vieraissa TUTO:lle 2–3, mutta seuraavana päivänä juhli peräti 6–1-voittoa Forssan Palloseurasta. 

Kiekko-Pojat on varsinkin kapeassa kotikaukalossaan Outokummussa ollut kenelle tahansa viheliäinen vastustaja. Vantaan täytyy olla huomenna valmiina kamppailemaan, puolustaa tiiviisti ja pelata fiksusti kiekolla. 

Kiekko-Poikien avainpelaajia ovat muun muassa ykkösvahti Emil Vinni (EVU-kasvatti), pakiston Mikael Tapio sekä hyökkäyksen Kristjan Kombe, KalPa-laina Elias Koponen, vantaalaislähtöinen Eppu Karuvaara ja tshekkivahvistus Ivo Sedlacek. 

Kiekko-Vantaa ja Kiekko-Pojat ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Kiekko-Pojat voitti ensimmäisen kohtaamisen Outokummussa jatkoajalla 3–4, mutta Kiekko-Vantaa tasasi puntit Tikkurilassa joulukuussa 4–3-jatkoaikavoitolla. 

Imatran Ketterä on sarjassa toisena ja saalistanut 42 ottelusta kasaan 81 pistettä. Matkaa sarjakärki IPK:hon on neljä paunaa. 

Eniten maaleja sarjassa tehnyt Ketterä katkaisi harvinaisen neljän ottelun mittasen tappioputkensa tiistaina Hokin vieraana ja kukisti eilen puolestaan kärkikamppailussa IPK:n maalein 4–3. 

Ketterän avainpelaajia ovat muun muassa ykköstorjuja Santeri Lipiäinen, pakiston Jesse Viskari, Riku Tuomola, Santeri Salmela ja hyökkäyksen Miku Ronkainen, Akseli Mäkinen, Mikko Haaparanta ja lohipaidassa viime kaudella ihastuttanut Jimi Rönkkönen.  

Kiekko-Vantaa ja Ketterä ovat kohdanneet tällä kaudella toisensa kolmesti. Lohi vei kotonaan kauden ensimmäisen kohtaamisen, mutta tämän jälkeen Ketterä on päätöserissä kääntänyt kaksi viimeisintä vääntöä.

Lauantaina Imatralla paikalle on matkustamassa myös Ruutanoita kannnustamaan omiaan.  

Kokoonpanouutisia

Kiekko-Vantaata viikonlopun kiertueella vahvistaa nuorten maajoukkuepuolustaja Thomas Grönlund. Rauman Lukonn luotettava peruspuolustaja pelasi viime kaudella Kiekko-Vantaassa lainalla loppukauden ja jätti hyvän jäljen. 

Tällä kaudella Grönlund on pelannut Rauman Lukossa 24 ottelua tehoilla 1+2 ja Mestistä Hermeksessä kahden ottelun verran. Grönlund oli viimeisiä puolustajia, jotka jäivät rannalle vuodenvaihteen U20 MM-kisojen Nuorista Leijonista. 

Grönlund kohtaa perjantaina Kiekko-Pojissa pelaavan isoveljensä Niklaksen. 

Kiekko-Vantaan kokoonpanosta varmuudella sivussa kiertueelta ovat puolustajat Adam Srdinko ja Robin Laukkanen sekä viime pelissä lauantaina loukkaantunut kapteeni Olli Maansaari. 

Hyökkääjä Markku Kitunen on lainassa Porvoon Huntersissa Suomi-sarjassa vielä tämän viikon. 

Apuvalmentaja Janne Tuunanen on naisten maajoukkueen matkassa. Reissuun lähtee Tuunasta paikkaamaan U20-joukkueen päävalmentaja Nico Sirviö. 

Viikonlopun vierasottelut voit seurata MTV Katsomosta. 

Seuraa häntä:

#27 Antti Virtanen, K-Vantaa

– U20 SM-sarjan läpi pelannut nuorukainen tuli upeasti sisään ja saalisti tehot 0+2 debyytissä TUTO:a vastaan. Juonikas peluri kiekon kanssa. 

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Okko Kangasniemi 19+28=47

2) Santeri Hartikainen 19+25=44

3) Niklas Nordgren 18+24=42

4) Olli Maansaari 10+29=39

5) Oliver Tuhkanen 7+13=20

Mestis