Kiekko-Vantaa | Mestis

Joulutauolta energisenä Kiekko-Espoon kimppuun

27.12.2023

Hallitseva mestari Kiekko-Espoo saapuu mahdollisesti viimeistä kertaa Mestiksen runkosarjassa vieraaksi Tikkurilaan. 

Kiekko-Vantaa palasi joulutauolta sorvin ääreen tänään. Joukkue harjoitteli laadukkaasti ja koneita käynnisteltiin terävästi, sillä huomenna jo pelataan. 

Kiekko-Vantaa pelaa ennen vuodenvaihdetta kaksi ottelua Kiekko-Espoota vastaan. Torstaina pelataan Tikkurilassa ja perjantaina Tapiolassa Metro Areenalla.   

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä ja kerännyt 26 ottelusta kasaan 35 pistettä. Matkaa kuuden joukkoon on viisi pistettä. Lohi on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme. 

Kiekko-Vantaan täytyy joulutauon jälkeen keksiä joka ilta tavan voittaa. Erikoistilannepelaaminen täytyy saada minttiin ja maalipaikoissa pitää olla tylympi. 

Lohipaitojen paras pistemies on Santeri Hartikainen, joka löytyy Mestiksen pistepörssistä kolmannelta sijalta. Taikuri Okko Kangasniemi on kivunnut samaisessa pörssissä jo kuudenneksi. 

Hallitseva mestari Kiekko-Espoo on sarjassa viidentenä ja saalistanut 24 ottelusta 41 paunaa. Matkaa neljänteen sijaan on kolme pistettä ja sarjakärkeen puolestaan jo 16 pistettä. 

Kiekko-Espoo on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme ja kerännyt neljässä pisteitä. 

Kiekko-Espoolla on laadukas ja nimivahva nippu tälläkin kaudella. Tähtipelaajia ovat muun muassa Jani Lampinen, Vili Laitinen, Jaakko Heikkinen, Juuso Jämsen, Joni Piipponen, Janne Hämäläinen ja Arttu Tuomaala

Kiekko-Vantaa ja Kiekko-Espoo ovat kohdanneet kerran aiemmin tällä kaudella. Lokakuussa Tikkurilan Areenalla Kiekko-Espoo ratkoi päätöserässä tasaisen näytelmän ja voitti lopulta 4–7. 

Kiekko-Espoo on ollut viime vuosina viheliäinen vastustaja, sillä Lohen edellinen voitto paikallisvastustajastaan on lähes päivälleen kahden vuoden takaa. 

Kiekko-Espoo sai joulutauon aikana mukavia uutisia, sillä seuralle myönnettiin ehdollinen Liiga-lisenssi. Voi siis olla, ettei Kiekko-Espoota nähdä Tikkurilan Areenalla ainakaan runkosarjapelien tiimoilta ihan hetkeen. 

– Kiva palata tauolta sorvin ääreen. Joukkueesta paistaa innokkuus ja energisyys. Odottava fiilis tässä on varmasti kaikilla. Huomenna pitää minimoida vastustajan pitkät hyökkäykset ja riistosta pelin kääntäminen on meille sellainen iskun paikka. Hyökkäysalueen hyökkäyspelissä haluamme olla röyhkeitä ja suoraviivaisia. Erikoistilanteista haluamme tarvittavan tuen pelin voittamiseksi, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo. 

Kiekko-Vantaa–Kiekko-Espoo torstaina 28. joulukuuta Tikkurilan Areenalla. Hanki liput matsiin TÄSTÄ

Seuraa heitä:

#20 Olli Maansaari, K-Vantaa

– Vietti ennen joulutaukoa kolmen tehopisteen iltaa Jokereita vastaan. Luotettava kahden suunnan sentteri. 

#20 Jaakko Heikkinen, K-Espoo

– Näyttävä ja juonikas pelintekijä on tehnyt tehokkaan paluun kaukaloon. Missasi alkukauden loukkaantumisen takia. 

Kiekko-Vantaan pistepörssi:

1) Santeri Hartikainen 14+20=34

2) Okko Kangasniemi 7+21=28

3) Niklas Nordgren 6+14=20

4) Olli Maansaari 7+10=17

5) Ville Sivonen 5+11=16

Kiekko-Espoon pistepörssi:

1) Arttu Tuomaala 9+12=21

2) Joni Piipponen 8+13=21

3) Vili Laitinen 6+15=21

4) Juuso Jämsen 7+9=16

5) Tommi Takaveräjä 7+6=13

Mestis