Kiekko-Vantaa | Mestis

RAPORTTI: Virheet maksoivat pisteet – Kiekko-Vantaalle katkera tappio kotikaukalossa

11.01.2023

Kiekko-Vantaa hallitsi kamppailua, mutta hölmöt virheet maksoivat pistepotin.

Kiekko-Vantaa ja Forssan Palloseura iskivät yhteen keskiviikkona Tikkurilan Areenalla. Lohipaidat lähtivät hakemaan revanssia.

Kiekko-Vantaa hallitsi avauserää ja sille avautui paikat useampaan osumaan avauserässä jo kolmen ylivoimankin kautta.

Vaikka Lohi peliä hallitsikin, niin tauolle lähdettiin FPS:n johdossa. Ajassa 3.55 FPS:n puolustaja Mikael Tapio iski vieraiden ekasta paikasta kiekon sisään liian halvalla.

Kiekko-Vantaa tuli ansaitusti tasoihin ajassa 15.37, kun maalin edestä Jimi Rönkkönen iski uransa ensimmäisen Mestis-maalinsa ylivoimalla korjaten Emil Oksasen laukomasta kiekosta tulleen riparin sisään.

FPS rokotti kuitenkin vajaa minuutti myöhemmin illan toisesta maalipaikastaan, kun Topi Hägg laukoi suorasta hyökkäyksestä kiekon sisään.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa hallitsi vielä selvemmin peliä ja loi tolkuttoman määrän huippupaikkoja, mutta viimeistely olisi saanut olla tehokkaampaa.

Lohi sai kuitenkin pelin ansaitusti tasoihin, kun erä puolivälissä ylivoimalla Joonas Rinnetmäki survoi maalin edestä irtokiekon reppuun.

Kolmas erä starttasi huonoimmalla mahdollisella tavalla Kiekko-Vantaan osalta, kun Konsta Keteli laukoi ylivoimalla FPS:n 2–3-johtoon.

Kiekko-Vantaa ei periksi antanut, vaan tuli tasoihin hienolla suoralla hyökkäyksellä. Leevi Kannisto tuli vauhdilla oikealta, tarjoili Juuso Kekaraiselle, jonka mailasta kiekko tuli kolmanteen aaltoon Jasper Matilaiselle, joka iski limpun maaliin.

Kiekko-Vantaa oli pelin päällä. Se ei omaa ylivoimamahdollisuutta onnistunut käyttämään. Heti perään FPS pääsi ylivoimalla ja onnistui. Erän puolivälissä Konsta Keteli harhautteli kaikki nippuun ja teki 3–4-osuman liian halvalla jälleen.

Kiekko-Vantaa haki vimmatusti tasoitusta ja paikkoja oli. Reilu kolme minuuttia ennen loppua Lohi sai tyhmän jäähyn ja FPS onnistui taas ylivoimalla. Tällä kertaa Totte Moberg laittoi irtokiekon sisään. Kiekko-Vantaan alueelle tultiin kolmannessa erässä sen pelatessa alivoimaa aivan liian helposti.

Lohi tuli vielä maalin päähän, kun ajassa 58.13 Emil Oksanen ohjasi taidokkaasti Atso Lehtisen upean passin sisään.

Kiekko-Vantaa haki ilman maalivahtia tasoitusta ja pääsi lähelle, mutta palkintoa se ei saanut. Katkera ja kitkerä tappio.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu perjantaina Kajaanin Hokin vieraana.

Kiekko-Vantaa–FPS 4–5 (1–2, 1–0, 2–3)

3.55 0–1 Mikael Tapio (Konsta Keteli, Aapo Alapuranen)

15.37 1–1 Jimi Rönkkönen (Emil Oksanen, Tomi Purmola) YV

16.26 1–2 Topi Hägg (Mika Huhtasalo, Samuli Virtanen)

31.47 2–2 Joonas Rinnetmäki (Oliver Tuhkanen, Roope Elimäki) YV

40.38 2–3 Konsta Keteli (Miku Ronkainen, Joona Vainio) YV

44.34 3–3 Jasper Matilainen (Leevi Kannisto, Juuso Kekarainen)

50.14 3–4 Konsta Keteli (Joona Vainio) YV

57.56 3–5 Totte Moberg (Eppu Varjamo, Joona Tala) YV

58.13 4–5 Emil Oksanen (Atso Lehtinen, Jimi Rönkkönen) IM

Torjunnat:

Samuli Tervo, K-Vantaa 5+8+10=23

Petrus Lintonen, FPS 11+14+13=38

Mestis