Kiekko-Vantaa | Mestis

RAPORTTI: Kiihkeä paikalliskamppailu päättyi tasan – torstaina Tikkurilassa ratkaistaan Suomen Cupin välieräpaikka

07.09.2022

Kuva: Juha Alamäki

Kiekko-Vantaa ja Kiekko-Espoo pelasivat keskiviikkona 3–3-tasapelin Espoon Metro Areenalla.

Kiekko-Vantaa ja Kiekko-Espoo iskivät yhteen keskiviikkona Espoon Metro Areenalla, jossa nähtiin kuuma ja vauhdikas kamppailu.

Kiekko-Vantaa aloitti ottelun tahmeasti ja Kiekko-Espoo vei ensimmäistä erää. Toisessa ja kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa teki ison tasonnoston ja pelasi hyvää kiekkoa.

Kiekko-Vantaa teki huonosta ensimmäisestä erästä huolimatta kamppailun avausmaalin, kun Kristjan Kombe sivalsi limpun pussiin hienon nousun päätteeksi.

Kiekko-Espoo käänsi kuitenkin pelin kahdella Joni Piipposen tekemällä osumalla. Viime kauden Kiekko-Vantaa -kapteeni oli pelipäällä ja kiistatta kotijoukkueen näkyvin hahmo.

Toinen erä oli Kiekko-Vantaan ja sillä oli paikat tehdä useampikin osuma. Tasoituksen Kiekko-Vantaa sai aikaan, kun Jaakko Kuusisto laukoi irtokiekon verkkoon Mikael Mennan ja Jasper Matilaisen hyvästä esityöstä.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa jatkoi hyvää tekemistä ja meni 3–2-johtoon erän alussa Kristjan Komben upealla yksilösuorituksella.

Lohi pääsi kahdesti tämän jälkeen ylivoimalle, mutta maali jäi saamatta hyvistä paikoista huolimatta.

Kiekko-Espoo käytti oman ylivoimamahdollisuutensa seitsemän minuuttia ennen loppua, kun Joni Piipponen iski takatolpalta limpun reppuun.

Molemmilla oli tämän jälkeen paikkansa ratkoa, mutta maaleja ei nähty.

Kiekko-Vantaan maalilla Mikko Holopainen torjui hyvän ottelun ja pysäytti 29 kiekkoa.

– Alkuun oltiin unessa. Kaksi erää pelattiin hyvin ja tehtiin hirmuinen tasonnosto. Pystyttiin pelaamaan hyvää kiekkoa ja sovittuja asioita koko rosterilla, mikä kertoo että tehtiin asioita oikein. Petrataan huomiselle ja otetaan jatkopaikka, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Suomen Cupin välieräjoukkue ratkaistaan huomenna Tikkurilassa. Ottelu alkaa klo 18.30. Liput ovelta 10 euroa ja 7–15-vuotiaat 5 euroa. Kiekko-Vantaan ja EVU:n pelipaidoissa ilmaiseksi sisään.

K-Espoo–K-Vantaa 3–3 (2–1, 0–1, 1–1)

7.36 0–1 Kristjan Kombe (Ville Österman)

11.11 1–1 Joni Piipponen (Jaakko Heikkinen)

13.17 2–1 Joni Piipponen (Olli Iisakka, Atro Leppänen) YV

29.16 2–2 Jaakko Kuusisto (Jasper Matilainen, Mikael Menna)

42.25 2–3 Kristjan Kombe (Ville Rautiala)

53.10 3–3 Joni Piipponen (Sakari Turtiainen, Atro Leppäänen) YV

Torjunnat:

Waltteri Ignatjew, K-Espoo 6+11+14

Mikko Holopainen, K-Vantaa 11+8+10=29

Mestis