RAPORTTI: Kiekko-Vantaa nollasi Peliitat – Samuli Tervolle kauden ensimmäinen nollapeli

02.11.2022

Kiekko-Vantaa kaatoi keskiviikkona yli 700 silmäparin edessä kotikaukalossa Heinolan Peliitat maalein 3–0.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat iskivät yhteen keskiviikkona Tikkurilan Areenalla. Lohi puolusti sitkeästi läpi illan ja maalissa Samuli Tervo oli maaginen.

Kaksi erää mentiin maalittomassa tilanteessa. Tasakentällisin peli oli varsin tasaista ja molemmilla oli paikkansa sekä hallintahetkensä. Parhaimmillaan Lohi esitti jälleen hyvää hyökkkäysalueen hyökkäyspeliä ja loi vaarallisia tilanteita.

Peliittojen maalissa Eetu Uotinen pelasi niin ikään loistavan ottelun ja otti usemman paraatipelastuksen. Peliitat ei muutenkaan tehnyt illasta helppoa Kiekko-Vantaalle.

Kiekko-Vantaa pääsi kahden ensimmäisen erän aikana pelaamaan kolmesti ylivoimalla ja oli lähellä maalintekoa, mutta se viimeinen silaus jäi niistä uupumaan tällä kertaa.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa iski paikoista ja puolusti johtoasemassa varsin hyvin. Lohi avasi maalihanat ajassa 42.24, kun Nikke Kettukangas laukoi viivasta ja Mikael Menna iski irtokiekon sisään hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen.

Neljä minuuttia myöhemmin Kiekko-Vantaa lisäsi johtoaan, kun maestro Erkka Seppälä käynnisti hyökkäylsen, Emil Oksanen tarjoili upeasti ja kultakypärä Jaakko Kuusisto tinttasi kauden kuudennen osumansa.

Peliitat haki vimmatusti kavennusta, mutta Samuli Tervo nollasi vastustajan kerta toisensa jälkeen. Kiekko-Vantaalla oli myös paikkansa vikalla kympillä laittaa peli aiemmin pakettiin, kun muun muassa Mico Luoto oli hienon sommitelman päätteeksi lähellä maalintekoa.

Loppulukemat 3–0 iski tyhjään rysään luottosentteri Olli Maansaari.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu perjantaina Kokkolan Hermeksen vieraana. Seuraava kotipeli pelataan lauantaina Tikkurilan Areenalla KeuPa HT:ta vastaan.

Kiekko-Vantaa–Peliitat (0–0, 0–0, 3–0)

42.24 1–0 Mikael Menna (Nikke Kettukangas, Jasper Matilainen)

46.16 2–0 Jaakko Kuusisto (Emil Oksanen, Erkka Seppälä)

59.52 3–0 Olli Maansaari (Atso Lehtinen) TM