RAPORTTI: Huikea kolmas erä toi voiton – Kiekko-Vantaa löi IPK:n

07.03.2023

Kiekko-Vantaa nappasi tärkeän voiton kaatamalla tiistaina Tikkurilan Areenalla IPK:n maalein 5–2.

Kiekko-Vantaa lähti nälkäisesti jahtaamaan ensimmäistä päänahkaa iPK:sta tällä kaudella. Ja tulihan se sieltä – huimalla kolmannen erän esityksellä.

Kaksi ensimmäistä erää Samuli Tervo Kiekko-Vantaan maalissa piti joukkuetta pystyssä huipputorjunnoillaan. IPK oli niskan päällä kaksi erää, mutta oli lohipaidoillakin omat tonttinsa toki.

Kolmanteen erään nähtiin raikas Kiekko-Vantaa ja se tuli väkisin rinnalle ja lopulta myös ohi.

IPK vei avauserää mielin määrin ja Kiekko-Vantaa oli alakynnessä. IPK siirtyi 0–1-johtoon ansaitusti ajassa 14.58, kun Henri Knuutinen ohjasi maalin edestä kiekon sisään.

Toisessa erässä IPK jatkoi hyvää otettaan, mutta Kiekko-Vantaa sai petrattua peliään pienen napsun. IPK meni 0–2-johtoon heti erän alkuun, kun isännät hukkasivat pahassa paikassa kiekon ja lopulta Valtteri Pihlajamäki napautti ranteella kiekon yläkulmaan.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa laittoi show´n käyntiin ja vyöryi voittoon. Heti ensimmäiseen vaihtoon Emil Oksanen sivalsi hyvän hyökkäyksen päätteeksi 1–2-kavennuksen.

Pari minuuttia myöhemmin kultakypärä Oksanen ja Terry And löysivät kolmannesta aallosta kapteeni Roope Elimäen (1+2), joka pyssytti kiekon reppuun.

IPK otti kaksi jäähyä ja Kiekko-Vantaa pääsi kahden miehen ylivoimalle ja onnistui myös käyttämään sen. Tomi Purmola antoi näyttävän passin ja Mikael Menna puttasi takatolpalta sisään.

Kiekko-Vantaa tappoi alivoiman tuon maalin jälkeen komeasti. Se pelasi johtoasemassa varsin hyvin muutenkin ja viimeisenä lukkona toimi maaginen Samuli Tervo.

Kiekko-Vantaa meni 4–2-johtoon ajassa 54.02, kun tehot 1+3 kerännyt Terry And iski Matias Laaksosen laukausesta tulleen pomppukiekon sisään pienestä kulmasta.

IPK haki vimmatusti kavennusta ilman maalivahtia, mutta ei onnistunut paikoistaan. Aiemmin erässä sillä oli kahdella nollaa -vastaan hyökkäys, mutta tolppa pelasti lohipaidat.

Kiekko-Vantaan 5–2-voittolukemat viimeisteli tyhjään nuottaan Emil Oksanen.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu perjantaina runkosarjan viimeisellä kotiottelulla RoKia vastaan.

Kiekko-Vantaa–IPK 5–2 (0–1, 0–1, 5–0)

14.58 0–1 Henri Knuutinen (Mikko Lahtinen, Severi Immonen)

22.22 0–2 Valtteri Pihlajamäki (Kalle Matikainen, Oskari Mikkonen)

40.27 1–2 Emil Oksanen (Roope Elimäki, Terry And)

42.53 2–2 Roope Elimäki (Emil Oksanen, Terry And)

45.23 3–2 Mikael Menna (Tomi Purmola, Terry And) YV2

54.02 4–2 Terry And (Matias Laaksonen, Roope Elimäki)

59.44 5–2 Emil Oksanen (Jaakko Haarti) TM