Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Tiistaina Tikkurilassa vastassa Hermes

24.10.2022

Kiekko-Vantaa kohtaa tiistaina Tikkurilan Areenalla pitkällä vieraskiertueella olevan Kokkolan Hermeksen.

Kiekko-Vantaa ja Kokkolan Hermes iskevät yhteen tiistaina Tikkurilan Areenalla. Odotettavissa on kova kamppailu tärkeistä sarjapisteistä.

Kiekko-Vantaa on sarjassa toisena ja saalistanut 11 ottelusta 22 pistettä. Matkaa sarjakärki Kiekko-Espooseen on kuusi pistettä. Lohi on tehnyt eniten maaleja sarjassa, mutta päästänyt puolestaan kolmanneksi eniten. 

Kiekko-Vantaa kaatoi viime viikolla tahmealla pelillä torstaina FPS:n kotonaan 9–3 ja lauantaina puolestaan erittäin hyvällä esityksellä Kooveen maalein 4–2 Tikkurilassa.

Kiekko-Vantaan viime viikon tehopelaajina hääräsivät tehot 2+4 kahteen peliin takonut Jaakko Kuusisto ja tehot 2+3 paukuttanut Olli Maansaari. Mestiksen maalipörssin kärkinimi Tomi Purmola ja Emil Oksanen osuivat viikon molemmissa peleissä.

Kiekko-Vantaa saa takaisin maestro Erkka Seppälän, joka pelasi neljä ottelua lainalla HPK:ssa.

Kiekko-Vantaan täytyy jatkaa siitä mihin lauantaina jäi. Yhtenäinen joukkuepeli, tiivis puolustaminen, jalka liikkeelle, omat vahvuudet esiin, heittäydy pelille ja kiekot reppuun paikoista.

Vastustaja tutuksi

Kokkolan Hermes oli viime kaudella runkosarjan yhdeksäs ja tippui villi kortti -kierroksella. Kesken viime kauden päävalmentajaksi tullut Tuukka Poikonen on vetovastuussa myös nyt.

Hermes on aloittanut kauden vahvasti: se on sarjataulukossa neljäntenä ja saalistanut yhdeksästä ottelusta 18 pistettä. Hermes on pelannut varsin vähämaalisia otteluita ja puolustanut hyvin.

Hermes aloitti viikon kestävän vieraskiertueen viime keskiviikkona Heinolassa Peliittojen vieraana, jossa koki 2–3-tappion. Viikonloppuna Hermes haki 3–1 ja 2–1 -voitot Latvian mestarin HK Zemgalen vieraana.

Hermeksen avainpelaajia ovat muun muassa Kärppien veskarilupaus Niklas Kokko, puolustajat Eemeli Ylitalo ja Aapo Ahola sekä hyökkääjät Oskari Kalajanniska, Jonas Peterek ja Kärppä-laina Aleksi Antti-Roiko.

Hermes on tälläkin kaudella hyvin liikkuva joukkue, josta löytyy paljon taitoa.

– Me haluamme jatkaa siitä mihin Kooveeta vastaan jäätiin. Päätettiin peli vahvaan kolmanteen erään ja ensimmäinen erä oli nyt tosi hyvä. Halutaan olla aloitteellinen joukkue alusta saakka. Hermes on hyvin liikkuva joukkue. Heillä on vikkeliä hyökkääjiä ja he paineistavat eri tavalla kuin Koovee. Kaiken pohja meillä on hyvä puolustuspelaaminen. Pitää pystyä puolustamaan kurinalaisesti viisikkona, ja lähtemään paineen alta fiksusti, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaa–Hermes tiistaina klo 18.30 Tikkurilan Areenalla. Hanki liput ennakkoon TÄÄLTÄ.

Seuraa heitä:

#20 Olli Maansaari, K-Vantaa

– Luottosentteri on pelannut alkukauden piste per peli tahtia. Kahteen suuntaan armotonta työtä. Tärkeä palanen alivoimalla ja ylivoimalla.

#88 Aleksi Antti-Roiko, Hermes

– Kärppä-laina on ollut erittäin hyvä läpi alkukauden Hermes-nutussa. Taitava hyökkääjä ja vaarallinen hyökkäyspäässä.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Jaakko Kuusisto 5+9=14

2) Tomi Purmola 8+5=13

3) Erkka Seppälä 2+9=11

4) Emil Oksanen 5+5=10

5) Tomi Palo 4+6=10

Hermeksen sisäinen pistepörssi:

1) Aleksi Antti-Roiko 5+3=8

2) Juha Rautiainen 1+5=6

3) Henri Limma 3+2=5

4) Wiljami Myllylä 3+2=5

5) Eppu Karuvaara 1+4=5

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan Emil Oksanen on kuuden ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Tomi Purmola ja Tomi Palo lähtevät kamppailuun kolmen ottelun mittaisissa pisteputkissa.

– Kiekko-Vantaan Tomi Purmola on Mestiksen maalipörssin jaettu ykkönen kahdeksalla osumalla.

Mestis