Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Kauden ensimmäinen Mestiksen El Clasico lauantaina Turussa

28.10.2022

Kiekko-Vantaa kohtaa lauantaina rakkaan kiistakumppaninsa TUTO:n Kupittaalla.

Kiekko-Vantaa ja TUTO iskevät yhteen lauantaina kauden ensimmäisessä Mestiksen El Clasicossa. Näiden joukkueiden kohtaamiset eivät jätä koskaan ketään kylmäksi.

– TUTO sytyttää aina ja näissä peleissä on pikkaisen enemmän aina tunnetta mukana. Odotettavissa on, että Turussa on hyvin yleisöä ja meilläkin tukijoukot mukana. Meillä on tähtäin pidemmällä, peli on kehittynyt, mutta se on vaiheessa. Puolustuspeliin liittyviä asioita ja hyökkäyspeliasioissa se, että pysytään niissä sovituissa asioissa. Kaikkea pyritään pienin askelin parantamaan. TUTO:lla on hyviä kärkipelaajia ja he pelaavat Vidmanin alaisuudessa kurinalaista lätkää. Emme pärjää huomenna jos revitään sitä omaa peliä hajalle, vaan meidän pitää olla kurinalainen tietyissä asioissa, mutta totta kai sitten yksilöiden pitää nousta esille ja kun on paikka pelata, niin antaa mennä. Tärkein on, että ollaan luisteluvoimaisia vaihdosta numero yksi saakka, sillä luisteluun meidän peli perustuu, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo. 

Kiekko-Vantaa on sarjassa kolmantena ja saalistanut 12 ottelusta 22 pistettä. Lohi on tehnyt toiseksi eniten maaleja sarjassa ja päästänyt puolestaan toiseksi eniten maaleja omiin.

Tiistaina Kiekko-Vantaa koki kotonaan 0–4-tappion Hermestä vastaan hallinnasta huolimatta. Viidestä edellisestä ottelusta Kiekko-Vantaa on voittanut kaksi ja kerännyt kolmesta pisteitä.

Kiekko-Vantaan paras pistemies on Jaakko Kuusisto, joka on paukuttanut 12 ottelussa tehot 5+9=14.

Vantaalaisten on saatava lauantaina paras irti koneesta kovaa kotijoukkuetta vastaan. Puolustuspelaamisen pitää olla jämäkkää, jalka liikkua ja työmoraalin oltava korkealla ja paikoista iskettävä maalit.

Vastustaja tutuksi

TUTO on sarjassa sijalla kahdeksan ja raapinut 10 ottelusta kasaan 14 pistettä. Matkaa kuuden parhaan joukkoon on kaksi pistettä.

TUTO on saanut valmistautua reilun viikon lauantain El Clasicoon. TUTO hävisi viime viikolla molemmat ottelunsa: tiistaina Kooveelle 2–4 vieraissa ja perjantaina kotonaan 1–3 RoKille. TUTO on niin ikään voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi ja ottanut kolmessa pisteitä.

TUTO:lla on laadukas ja nimekäs nippu tälläkin kaudella. Joukkueen avainpelaajia ovat muun muassa Mikke Levo, Roope Ranta, Juho Virtanen ja kultakypärä Robin Colomban. Alkukaudella TUTO-paidassa on nähty myös useampia lainapelaajia Lukosta. Joukkuetta luotsaa kesken viime kauden päävalmentajaksi tullut Hermanni Vidman.

Joukkueet kohtasivat harjoituskaudella kerran: Tikkurilan Areenalla TUTO vei voiton 6–5. Viime kaudella keskinäiset ottelut menivät tasan 2–2.

Lauantain El Clasicoon on lähdössä Kiekko-Vantaan tueksi myös bussilastillinen Lohen kannattajia.

TUTO–Kiekko-Vantaa lauantaina klo 17 Rajupaja Areenalla. Ottelua voit seurata C Moresta.

Seuraa heitä:

#42 Ville Rautiala, K-Vantaa

– Pelannut hyvän alkukauden ja isoja minuutteja illasta toiseen. Hyvin liikkuva puolustaja ja näppärä kiekon kanssa.

#11 Roope Ranta, TUTO

– Näppärä rightin laituri on takonut kovaa jälkeä Mestiksessä. Vaarallinen pelaaja varsinkin ylivoimalla.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Jaakko Kuusisto 5+9=14

2) Tomi Purmola 8+5=13

3) Erkka Seppälä 2+9=11

4) Emil Oksanen 5+5=10

5) Tomi Palo 4+6=10

TUTO:n sisäinen pistepörssi:

1) Robin Colomban 2+8=10

2) Roope Ranta 2+8=10

3) Juho Virtanen 5+4=9

4) Valtteri Virtanen 2+7=9

5) Vili Laitinen 0+7=7

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaa ja TUTO ovat ainoat Mestis-joukkueet, jotka ovat tahkonneet sarjaa yhtäjaksoisesti sen alusta tähän päivään.

– Kiekko-Vantaan Jaakko Kuusisto on Mestiksen pistepörssissä kolmantena ja Tomi Purmola viidentenä.

– Kiekko-Vantaan puolustaja Oliver Tuhkanen on pakkien pistepörssissä kolmantena.

Mestis