Kiekko-Vantaa | Mestis

VIIKKOENNAKKO: Kolmen ottelun viikko edessä

18.10.2021

Kiekko-Vantaalla on edessä tärkeä kolmen ottelun viikko. Tiistaina lohipaidat matkustavat Forssan Palloseuran vieraaksi, perjantaina ja lauantaina pelataan kotiyleisön edessä.

– Yhdeksän pistettä jaossa ja se on meidän tavoitteena, askel kerrallaan totta kai. Forssan tiistaisauna odottaa ensin ja sitten päästään parin viikon tauon jälkeen kotiyleisön eteen, Kiekko-Vantaan valmentaja Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaa kohtaa tiistaina vieraskaukalossa vahvan alkukauden pelanneen Forssan Palloseuran. Perjantaina lohipaidat kohtaa Trio Areenalla viime kevään hopeajoukkue Kokkolan Hermeksen ja lauantaina Tikkurilan lauantai-illan huumaan vieraaksi saapuu Erkka Seppälän tähdittämä IPK.

– FPS on sarjan työteliäin joukkue ja tiedämme hyvin miten he pelaavat. Meidän on löydettävä keinot voittaa. Hermes ja IPK ovat laadukkaita joukkueita molemmat. Parasta täytyy laittaa pöytään, Manninen sanoo.

Kiekko-Vantaa on sarjassa viimeisenä ja saalistanut kahdeksasta ottelusta 5 pistettä. Lohipaidat on tehnyt vähiten maaleja ja päästänyt kolmanneksi eniten osumia omiin.

Viime viikolla Kiekko-Vantaa paransi jo tekemistään synkän alkukauden jälkeen myös tuloksellisesti, sillä se voitti pohjoisen kiertueella perjantaina RoKin maalein 5–2 ja lauantaina mukaan tarttui piste Kajaanista. Hurjassa iskussa oli Kiekko-Vantaan kapteeni Joni Piipponen, joka paukutti kahteen otteluun neljä maalia. 

– RoKia vastaan kaksi ensimmäistä erää oltiin purjeissa, mutta kolmas erä Rovaniemellä oli hyvä. Kajaanissa oltiin kuskin paikalla pelillisesti suurimman osan. Ylivoima toimi hyvin viikonloppuna ja alivoima oli 100-prosenttista, Manninen sanoo.

Tiistain vastustaja FPS on sarjassa viidentenä. Asko Rantasen luotsaama ryhmä on voittanut seitsemästä ottelusta neljä ja saavuttanut viidestä pelistä vähintään pisteen.

Viime kaudella täpärästi pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt FPS on kovaa töitä tekevä joukkue, josta löytyy myös terävä keihäänkärki. Joukkueen avainpelaajia ovat muun muassa ykkösvahti Petrus Lintonen, tähtipakki Paavo Tyni, Liigasta tulleet hyökkääjät Otto Nieminen sekä Mikko Lahtela ja kultakypärä Karri Forsblom.

Kiekko-Vantaa hävisi Forssassa Suomen Cupissa FPS:lle 2–7. Eikä FPS ollut viime kaudellakaan vieraskaukalossa mikään helpoin vastustaja.

– Forssa on ollut meille haastava paikka. Emme ole päässeet siellä pelin päälle oikein. Meidän pitää lpelata järkevästi ja olla heti alusta saakka valmiina tekemään yhdessä hommia, Manninen kertoo.

Perjantain vastustaja Kokkolan Hermes on Kiekko-Vantaan ohella sarjasijoitustaan parempi joukkue. Jere Härkälä luotsasi joukkueen viime kaudella sensaatiomaisesti villi kortti -kierrokselta aina finaaleihin saakka.

Hermes on sarjassa sijalla 11 ja raapinut kahdeksasta ottelusta yhtä monta pistettä. Myös Hermes paransi viime viikolla tuloksellisesti, kun se kaatoi kotonaan Kajaanin Hokin maalein 3–2 ja lauantaina se päihitti FPS:n 4–3 rankkareiden jälkeen.

Hermeksellä on laadukas ja nimekäs nippu kasassa, jonka avainpelaajia ovat muun muassa puolustuksen Julius Reini sekä Juuso Ketola ja hyökkääjät Ville Sippala, Sami Anttila, Erik Ahopelto ja paluumuuttaja Valtteri Hotakainen.

Viime kevään pronssijoukkue IPK on sarjassa kolmantena ja raapinut kahdeksasta ottelusta 16 pistettä. Niko Härkösen luotsaama joukkue on erittäin laadukas ja nimekäs myös tälläkin kaudella. IPK lähtee tämän viikon peleihin kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa.

IPK:n avainpelaajia ovat muun muassa kanadalaisvahti Cody Porter, KalPa-lainat Eric Hjorth ja Erkka Seppälä sekä omat sopimuspelaajat Janne Hämäläinen, Ville Järvinen, Bastien Maia ja Jacob Bjerselius.

Kiekko-Vantaan viikon pelit:

Ti FPS–Kiekko-Vantaa (klo 18.30)

Pe Kiekko-Vantaa–Hermes (klo 18.30)

La Kiekko-Vantaa–IPK (klo 17)

Liput viikonlopun matseihin TÄÄLTÄ.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Joni Piipponen 6+2=8

2) Miro-Pekka Saarelainen 0+6=6

3) Roope Elimäki 0+5=5

4) Niko Mikkola 1+3=4

5) Santeri Aalto 1+2=3

Mestis