Kiekko-Vantaa | Mestis

Vielä kerran ennen joulutaukoa – Koovee vastassa keskiviikkona Hakametsässä

17.12.2019

Kiekko-Vantaa matkustaa keskiviikkona Kooveen vieraaksi Hakametsän legendaariseen jäähalliin, jossa vastaan asettuu joulukuussa erittäin tutuksi tuleva Koovee.

Kiekko-Vantaa ja Koovee iskevät viikon tauon jälkeen taas yhteen. Joulukuussa joukkueet kohtaavat toisensa peräti neljä kertaa, joten taistelupareja syntyy varmasti. Tunteita, tuoksuja ja Suomen viihdyttävintä lätkää on varmasti tarjolla tälläkin kertaa.

– Tämä on toinen osa neljästä joulukuun Koovee -pelistä. Me lähdemme jatkamaan siitä mihin viimeksi jäimme heitä vastaan. Iso kaukalo asettaa omat vaatimukset pelille. Koovee on hyökkäysvoimainen joukkue. Meidän täytyy pystyä puolustamaan laadukkaasti ja jämäkästi läpi illan ja olla tehokas paikoissa, Kiekko-Vantaan apuvalmentaja Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä ja saalistanut 25 ottelusta 30 pistettä. Matkaa pudotuspelipaikkaan on kuusi pistettä.

Lohipaidat pelasivat viime viikolla kolme ottelua. Keskiviikkona lohipaidat kaatoivat Trio Areenalla Kooveen taikuri Joonas Niemelän johdolla maalein 5–3. Perjantaina Vantaan kiekkoylpeys taipui sarjakärki IPK:n vieraana jatkoajalla 2–3 ja lauantaina Jokipojat katkaisi lohipaitojen kuuden ottelun mittaisen pisteputken 3–4-lukemin.

– Viikonlopun pelit olivat ympäripyöreitä matseja. Meillä oli pelien sisällä vahvoja jaksoja ja heikompia hetkiä. Maalinteon kanssa pitää olla laadukkaampi, pysymme pelaamaan kiekolla paremmin ja etenkin kiekottomana. Pitää ymmärtää se milloin iskeä ja milloin pelata saveftyä. Maalin tappiosta on kuitenkin pitkä matka voittoon ja ne pelit meidän pitää oppia kääntämään, Manninen sanoo.

Kiekko-Vantaa on viime peleissä onnistunut laajalla rintamalla hyökkäyspäässä ja puolustuspelaaminen on parantunut pienin askelin. Suunta on oikea, mutta ruuvia on vielä varaa edelleen kiristää.

Keskiviikon Koovee -peli on lohipaidoille viimeinen ennen joulua, joten se on all in Hakametsässä.

– Jokaisessa pelissä on se lähtökohta, että laitetaan all in. Nyt tilanne on se, että kaikki jätetään kentälle ja sitten on viikko aikaa palautua ja latailla akkuja, Manninen valottaa.

Loukaantumissumasta kärsinyt Kiekko-Vantaa saa takaisin kokoonpanoon muun muassa puolustaja Eetu Torpströmin ja loistavaa tulokaskautta pelaavana laiturilupaus Eetu Mäen. Myös Markus Lahtinen on toipunut pelikuntoon.

Jokereiden A-nuorista Kiekko-Vantaata vahvistaa huomenna hyökkäysketju Pavol Regenda–Jolle Nikander–Rasmus Lahnaviik. Kolmikko on tehnyt hyvää jälkeä alkukaudesta Nuorten SM-liigassa. Nikander nähtiin jo aiemmin tällä kaudella lohinutussa, mutta Kiekko-Vantaan kasvatti Lahnaviikille ja slovakialaislaituri Regendalle kyseessä on Mestis-debyytti. 

– Saadaan kilpailua jäälle ja niin se pitäisi olla aina. Mitään ei voi ottaa itsestäänselvyytenä ja ne, jotka tulevat haastamaan, niin heillä on nälkää ja mahdollisuus ottaa pelipaikka, Manninen tuumasi.

Alkukaudesta KHL-kiekkoa pelannut sentterilupaus Konsta Hirvonen pelaa tämän viikon lainalla SM-liigajoukkue Jukureissa.

Koovee on sarjassa kolmantena ja raapinut 24 ottelusta kokoon 45 pistettä. Matkaa sarjakärkeen on kaksi pistettä.

Viidestä edellisestä ottelusta Miikka Kuuselan luotsaama nimekäs ja tulivoimainen perinteikäs tamperelaisryhmä on voittanut kolme.

Koovee on sarjan toiseksi kovin kotijoukkue ja kerännyt neljästä edellisestä kotipelistään pisteitä.

Tähän kauteen paljon panostanut Koovee omaa neljä tulosta tekemään kykenevää koostumusta.  Joukkueen avainpelaajia ovat muun muassa ykköstorjuja Eetu Mäkiniemi, puolustajat Mikko Pukka, Jimi Kuronen ja Markus Västilä sekä hyökkääjät Janne Seppänen, Jere Helenius, Anton Ollikainen, Miika Heikkilä ja Otto Mäkinen.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Koovee vei kaksi ensimmäistä kohtaamista, mutta Kiekko-Vantaa oli parempi viikko sitten.

Koovee–Kiekko-Vantaa keskiviikkona klo 18.30 Hakametsän jäähallissa. Ottelun kotisohville tarjoilee Ruutu -palvelu.

Seuraa heitä:

#17 Erno Hopponen, K-Vantaa

Isoja minuutteja illasta toiseen pelaava Kiekko-Vantaan kapteeni kohtaa viime kauden seuransa. Liikkuu hyvin, pelaa jämäkästi ja pelaa simeppelisti kiekon kanssa.

#20 Jere Helenius, Koovee

Tehnyt tällä kaudella kahdeksan maalia ja niistä puolet on syntynyt Kiekko-Vantaan reppuun. Tällä kaudella kaikissa kolmessa kohtaamisessa viettänyt vähintään kahteen tehopisteen iltaa. Monipuolinen hyökkääjä ja arvokas joukkuepelaaja.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan Petteri Villanen on tulokkaiden pistepörssissä toisena ja Eetu Mäki kolmantena.

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Joonas Niemelä on maalipörssissä jaetulla kuudennella sijalla.

– Kiekko-Vantaa ja Koovee ovat kohdanneet Mestiksessä yhteensä 13 kertaa. Voitot ovat Kooveelle 7–6.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Joonas Niemelä 11+9=20

2) Harri Kainulainen 10+10=20

3) Petteri Villanen 7+12=19

4) Eetu Mäki 8+10=18

5) Julius Valtonen 3+11=14

Kooveen sisäinen pistepörssi:

1) Janne Seppänen 8+15=23

2) Otto Mäkinen 5+18=23

3) Anton Ollikainen 7+15=22

4) Miro Nalli 9+9=18

5) Jere Helenius 8+10=18

Mestis