Kiekko-Vantaa | Mestis

Valmentajavaihdoksen läpikäyneet vastakkain Iisalmessa

02.02.2019

Pudotuspelipaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa päättää runkosarjan viimeisen vieraskiertueensa lauantaina Iisalmen Peli-Karhujen vieraana.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kahdeksantena ja taistelee tiukasti pudotuspelipaikoista. Lohipaitojen edellä ottelun vähemmän pelannut RoKi on pisteen päässä ja takana kolme ottelua vähemmän pelannut hallitseva mestari KeuPa HT hengittää niskaan pisteen päässä.

Kiekko-Vantaa on voittanut molemmat ottelunsa valmentajavaihdoksen jälkeen. Keskiviikkona kaksinkertaisen Stanley Cup -voittaja Reijo Ruotsalaisen luotsaamat lohipaidat rynnistivät 5–1-kotivoittoon Peliitoista ja perjantaina kaatui vieraskaukalossa jatkoaikatrillerin jälkeen Jokipojat maalein 5–4.

Taistelu pudotuspelipaikoista käy kuumana, kun runkosarjaa on Vantaan kiekkoylpeyden osalta jäljellä 11 ottelun verran. Jokainen piste on nyt äärimmäisen tärkeä.

Lohipaitojen maaleista Joensuussa vastasivat Jere Kiviniemi, Alex Lindroos, Erik Embrich ja kaksi upeaa osumaa viimeistellyt Joel Sund. Juonikas pelintekijä Joona Monto keräsi kaksi syöttöpistettä ja samaan ylsi myös Kiekko-Vantaan seurahistorian yhden kauden piste-ennätyksen uusiksi laittanut Miro-Pekka Saarelainen.

Tahmean alkukauden pelannut Iisalmen Peli-Karhut on sarjassa toiseksi viimeisenä. Matkaa karsintaviivaan on neljä pistettä ja pudotuspeleihin puolestaan 14 pistettä.

IPK on puolestaan petrannut peliään huomattavasti valmentajavaihdoksen jälkeen ja on nyt yksi sarjan kuumimmista ryhmistä. Janne Sinkkosen tilalle KalPan A-nuorten mestariluotsi Tommi Miettinen on saanut karhupaidat hurjaan iskuun, sillä uuden valmentajan alaisuudessa kahdeksasta pelistä se on voittanut kuusi.

IPK huilasi perjantain kierroksella, mutta keskiviikkona se palasi kahden tappiollisen ottelun jälkeen takaisin voittokantaan kukistettuaan napapiirillä RoKin voittolaukauskilpailun jälkeen.

Iisalmelaisilta löytyy kilpailukykyinen ryhmä tähän sarjaan. Ennen Kiekko-Vantaa -ottelua se vahvistui KooKoon lainahyökkääjä Niki Koskisella ja Ketterässä vähälle vastuulle jääneellä Toni Jalovaaralla.

IPK:n tulivoimaista hyökkäystä tähdittävät Mestiksen tammikuun pelaajaksi valittu ex-lohi Julius Rantaeskola, Suomen mestaruuden urallaan voittanut Aatu Hämäläinen, näppäräkätinen Tuomas Vartiainen, joukkueen paras maalintekijä Mikko Juusola ja Janne Katosalmi. Pakistossa isoja minuutteja kellottavat kapteeni Otto Huttunen, liigakokemusta omaava Taneli Siikaluoma ja venäläisjärkäle Damir Galin.

Kiekko-Vantaa ja IPK ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Marraskuussa Kiekko-Vantaa haki maalivahti Waltteri Ignatjewin johdolla Iisalmesta tyylipuhtaan 4–0-voiton. Juuri ennen joulutaukoa lohipaidat murskasivat Tikkurilassa kesyn karhulauman peräti 6–1.

IPK–Kiekko-Vantaan tänään klo 17 Kankaanmontussa. Ottelua voit seurata Elisa Viihde Sportilta.

Edelliset kohtaamiset:

17.11.2018 IPK–Kiekko-Vantaa 0–4

15.12.2018 Kiekko-Vantaa–IPK 6–1

Seuraa heitä:

#67 Joel Sund

Tämä veijari ei jätä ketään kylmäksi. Vauhdikas luistelija ja loistava laukaus. Pelaa uransa tehokkainta kautta Mestiksessä. Tärkeä pelaaja lohipaidoille.

#13 Tuomas Vartiainen, IPK

Julius Rantaeskolan ja Aatu Hämäläisen ohella vaarallinen tekijä hyökkäysalueella. Liigakokemustakin omaava rightin hyökkääjä on näppärä pelaaja kiekon kanssa.

Tiesitkö?

– Seurat ovat kohdanneet Mestis-tasolla 10 kertaa ja näistä voitot ovat lohipaidoille 7–3.

– Kiekko-Vantaan Miro-Pekka Saarelainen johtaa Mestiksen piste- ja maalipörssiä. Joona Monto on pistepörssissä kolmantena ja Joel Sund neljäntenä.

– Kiekko-Vantaan keskushyökkääjä Joona Monto on enää yhden syöttöpisteen päässä seurahistorian yhden kauden syöttöennätyksestä Mestiksessä. Nykyinen ennätys on Jarkko Oikarisen nimissä kaudelta 2006–07 (37 syöttöä).

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 32+26=58

2) Joona Monto 12+36=48

3) Joel Sund 14+30=44

4) Erik Embrich 11+8=19

5) Pekka Niemimaa 11+8=19

IPK:n sisäinen pistepörssi:

1) Julius Rantaeskola 12+15=27

2) Aatu Hämäläinen 6+17=23

3) Tuomas Vartiainen 9+12=21

4) Mikko Juusola 13+3=16

5) Otto Huttunen 4+12=16

Mestis