Kiekko-Vantaa | Mestis

Taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu kotikaukalossa

14.03.2022

Kuva: Matti Nenonen / SJL

Kiekko-Vantaa kohtaa tiistaina Tikkurilan Areenalla Joensuun Kiekko-Pojat.

Kiekko-Vantaa ja Joensuun Kiekko-Pojat iskevät yhteen tiistaina Tikkurilan Areenalla. Jaossa on äärimmäisen tärkeät pisteet.

Kiekko-Vantaa on sijalla 11 ja saalistanut 46 ottelusta kasaan 58 pistettä. Matkaa pudotuspeliviivaan on neljä pistettä. Edellä Hermes on pelannut kolme ottelua enemmän ja SaPKo kaksi ottelua enemmän. Kaikki on siis omissa käsissä, mutta voittoja pitää ottaa keinollla millä hyvänsä. 

Kiekko-Vantaa voitti viime viikolla molemmat ottelunsa: keskiviikkona se kaatoi vieraissa nousujohteisella esityksellä Peliitat jatkoajan jälkeen maalein 4–3 ja lauantaina lohipaidat kukisti Hermeksen 4–1-lukemin kotikaukalossa hattutempun iskeneen Joni Piipposen ja Jaakko Kuusiston osumilla.

Kiekko-Vantaan täytyy jatkaa siitä mihin lauantaina jäi. Joukkue pelasi aktiivisesti ja tiiviisti, puolusti laadukkaasti, erikoistilannepelaaminen oli hyvällä tasolla ja iski paikoista tarvittavat maalit.

Joensuun Kiekko-Pojat on sarjassa kolmantena ja raapinut 45 ottelusta kasaan 84 pistettä. Kiekko-Pojat taistelee kotiedusta puolivälieriin. Matkaa sarjakärkeen on 13 pistettä.

Kiekko-Pojat on sarjan paras erikoistilannejoukkue. Kari Martikaisen luotsaama joukkue on tehnyt kolmanneksi eniten maaleja ja päästänyt toiseksi vähiten osumia omiin.

Kiekko-Poikien peräti yhdeksän ottelun mittainen voittoputki katkesi lauantaina, kun se hävisi vieraskaukalossa SaPKolle maalein 4–6.

Kiekko-Poikien syömähammas on ollut läpi kauden Mestiksen pistepörssiä johtavan tshekkisentteri Nicolas Werbikin johtama ykkösketju. Tulivoimaa löytyy kuitenkin myös sen takaa. 

Kiekko-Vantaa ja Joensuun Kiekko-Pojat ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Voitot ovat tasan 1–1.

Haaste on tiistaina kova, mutta Lohi on osoittanut pystyvänsä voittamaan kenet tahansa.

– Hyvä kotipeli alla ja pelattiin tasapainoinen sekä fiksu matsi. Pidetään siitä kiinni ja napsu vielä tylyyttä puolustamiseen. Vastustaja kovenee ja pelin vaade kasvaa vielä. Kiekko-Pojat on vahva nippu ja Werbik-Miller -duo tehnyt hurjaa jälkeä. He pelaavat laadukasta ja vauhdikasta kiekkoa, eikä me voida ruveta kimpoilemaan. Meidän pitää pelata hyvin joukkueena ja puolustaa hyvin, niin sitä kautta otetaan kolme pinnaa, Kiekko-Vantaan valmentaja Jani Manninen kertoo. 

Kiekko-Vantaa–Joensuun Kiekko-Pojat tiistaina klo 18.30 Tikkurilan Areenalla. Hanki liput edullisemmin TÄSTÄ.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Joni Piipponen 21+13=34

2) Kristjan Kombe 7+21=28

3) Roope Elimäki 10+16=26

4) Niko Mikkola 7+19=26

5) Jaakko Kuusisto 10+13=23

Joensuun Kiekko-Poikien sisäinen pistepörssi:

1) Nicolas Werbik 24+33=57

2) Aaron Miller 23+24=47

3) Jussi Tammela 14+20=34

4) Teemu Siironen 6+26=32

5) Aatu Luusuaniemi 11+19=30

Mestis