Kiekko-Vantaa | Mestis

Pistehai Niemelä valmis isoon ruutuun – ”Rauha tehdä tulosta”

30.07.2019

Joonas Niemelä haluaa takaisin liigakaukaloihin. Taiturimainen hyökkääjä koki Kiekko-Vantaan parhaaksi ympäristöksi kehittyä pelaajana seuraavalle tasolle.

Pehmeät kädet, tarkka laukaus, juonikkaat syötöt ja loistava peliäly. Viime kaudella Hermeksen riveissä 48 tehopistettä tehtaillut Joonas Niemelä on yksi Mestiksen parhaimmista laitahyökkääjistä ja näistä asioista hänet tunnetaan kaukalossa. 

Taiturimaisen kiekonkäsittelijän hanskojen komennossa peliväline todellakin osaa käyttäytyä. Niemelä pystyy kiekolla sellaisiin ratkaisuihin tässä sarjassa, joihin ei aivan kaikki pysty.

Toissa kaudella Mestis-mestaruuden voittanut 22-vuotias Niemelä ei jäänyt tykkikauden jälkeen odottelemaan SM-liigaseurojen tarjouksia kovinkaan pitkäksi aikaa, vaan päätyi Kiekko-Vantaan haaviin. Tavoitteet kuitenkin ovat kirkkaimmissa valoissa.

– Oma tavoite on pelata ensi kauden jälkeen Liigassa. Se vaatii kokonaisvaltaisesti hyvää pelaamista ja piste per peli tahtia täytyy tehdä tulosta ja pystyä sitä kautta auttamaan joukkuetta, Joonas Niemelä kertoo.

– Uskon, että vielä yksi täysi kausi Mestiksessä isossa roolissa kehittää minua pelaajana parhaiten ja Kiekko-Vantaa on paras paikka siihen. Nyt ei tule mitään hissiliikettä kahden seuran välillä, vaan on rauha tehdä tulosta, Niemelä pohtii.

Kiekko-Vantaa kokoontuu torstaina takaisin sorvin ääreen testipäivän merkeissä. Osa pelaajista on käynyt alkuviikosta Trio Areenan jäällä hakemassa tuntumaa. Niemelä odottaa innolla tulevaa kautta lohinutussa.

– Meillä on hyvä joukkue tähän sarjaan ja hyvä miksaus nuoruutta ja kokemustakin. Paljon on nuoria poikia, mutta en minäkään vielä mikään vanhus ole, Niemelä naurahtaa.

– Tämän kauden joukkue on todella hyvin liikkuva jjo ihan kevään treenien perusteella. Kaukalossa tullaan menemään lujaa ja luistelemme vastustajat kumoon, Niemelä jatkaa.

Viime kaudella Mestiksen pistepörssissä sijoittunut Niemelä on pelannut urallaan 67 liigaottelua Bluesin ja Lukon riveissä. Lisää on tulossa pian, mikäli kehitys jatkuu. Ensimmäinen liigamaalin mailataituri muistaa vielä hyvin.

– Sen tein Pekka Tuokkolan selän taakse Jyväskylässä. Aaron Gagnon syötti ja puolittaisesta läpiajosta laitoin oikeaan yläkulmaan, Niemelä muistelee.

Espoolaislähtöinen hyökkääjävirtuoosi kävi läpi nuorten maajoukkuepolun. Niemelä oli voittamassa 2015 Suomelle alle 18-vuotiaiden MM-hopeaa.

– Se oli hieno kokemus. Zug oli hieno paikka ja varsinkin puolivälieräpeli Sveitsiä vastaan täydessä hallissa on jäänyt mieleen. Jenkeille hävittiin finaali. Meillä oli aika kova nippu, kun kaukalossa oli Sebastian Ahoa, Jesse Puljujärveä ja Patrik Lainetta. Oli hienoa olla mukana siinä ryhmässä, Niemelä sanoo.

Niemelän taikatempuista päästään nauttimaan ensimmäisen kerran lohipaidassa kahden viikon päästä, kun Trio Areenalla tiistaina 13. elokuuta kohdataan harjoitusottelussa Jokereiden A-nuoret.

– Pyrin olemaan monipuolinen hyökkääjä. Vahvuudet ovat kiekollisessa pelissä hyökkäysalueella. Löytyy niin vetouhkaa kuin syöttötaitoakin. Ehkä sieltä jotain näyttäviäkin kikkoja voi odottaa, Niemelä tuumaa.

Näe Joonas Niemelä ja kumppanit. Hanki Kiekko-Vantaan kausikortti nyt vain 99 eurolla täältä.

Mestis