Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa kaatui tehottomuuteen kotikaukalossa

02.03.2019

Kiekko-Vantaa koki lauantain kiihkeässä Mestis-näytelmässä harmittavan 0–2-tappion Jokipojille Trio Areenalla.

Kiekko-Vantaa ja Jokipojat iskivät yhteen lauantain Mestis-näytelmässä. Panokset olivat korkealla, sillä Vantaan kiekkoylpeys tappelee pudotuspelipaikasta ja ärjypaidat kotiedusta pleijareihin.

Kaikki joukkueiden aikaisemmat kohtaamiset olivat tasaisia maalin pelejä. Sama trendi jatku myös nyt. Molemmat joukkueet väänsivät täysillä ja Tikkurilassa nähtiin kovatasoinen kamppailu sarjapisteistä.

Kiekko-Vantaa pelasi hyvän ottelun ja rakensi useita laadukkaita maalipaikkoja, mutta lohipaidat sortuivat tällä kertaa tuhlailuun. Tällä kertaa myöskään ylivoima ei näyttävästä kiekon liikuttelusta huolimatta saanut limppua verkkoon.

Varsinkin päätöserässä Kiekko-Vantaa hallitsi peliä ja haki vimmatusti maaleja, mutta tulosta ei syntynyt.

Jokipojat käytti paikkansa napsun verran tehokkaammin. Ärjypaidat avasivat maalihanat tasaisessa avauserässä, kun taitava sentteri Tatu Kokkola harhautteli limpun sisään Toni Leinosen ja Eetu Rissasen syötöistä.

Jokipoikien Eetu Rissanen pyssytti loppulukemat 0–2 päätöserässä kuusi minuuttia ennen loppua tehot 1+1 keränneen Tatu Kokkolan ja kapteeni Esa Lehikoisen syötöistä.

Kiekko-Vantaan maalissa Waltteri Ignatjew pelasi jälleen hyvän ottelun ja pysäytti 25 kiekkoa. Vantaalaisten parhaimmistoon kuului muun muassa nuori hyökkääjälupaus Aleksi Halme, joka pelasi jälleen vahvan ottelun. 

Jokipoikien HIFK-laina Niilo Halonen torjui kauden toisen nollapelinsä ja venyi kiekon tielle 27 kertaa ja ilman häntä pisteet olisivat jääneet Vantaalle.

Kiekko-Vantaan pudotuspelihaaveet kokivat kolauksen, mutta edelleen pleijareihin mahdollisuudet ovat olemassa. Lohipaidoilla on kahdeksanteen sijaan matkaa piste, kun runkosarjaa on jäljellä kolmen ottelun verran.

Tämä jengi ei luovuta. Taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu ensi perjantaina kotiottelulla Iisalmen Peli-Karhuja vastaan.

Kiekko-Vantaa–Jokipojat 0–2 (0–1, 0–0, 0–1)

10.33 0–1 Tatu Kokkola (Janne Väyrynen, Toni Leinonen)

54.19 0–2 Eetu Rissanen (Tatu Kokkola, Esa Lehikoinen)

Torjunnat:

Waltteri Ignatjew, K-Vantaa 8+10+7=25

Niilo Halonen, Jokipojat 10+5+12=27

Mestis