Kiekko-Vantaa | Mestis

Mestis-klassikko edessä keskiviikkona Trio Areenalla – "Tarvitaan ehjä 60-minuuttinen"

04.02.2020

Kiekko-Vantaa kohtaa keskiviikkona Trio Areenalla Mestis-klassikossa TUTO:n.

Alkuperäiset Mestis-seurat Kiekko-Vantaa ja TUTO iskevät yhteen keskiviikkona Trio Areenalla. Edessä on kuuma kamppailu sarjapisteistä ja panosta riittää molemmilla – Kiekko-Vantaa tappelee pleijaripaikasta ja TUTO vääntää kotiedusta. Näiden joukkueiden kohtaamiset eivät jätä ketään kylmäksi.

– TUTO on laadukas joukkue ja vahvistunut entisestään. Kuuluisa ehjä 60-minuuttinen tarvitaan ja erikoistilannepelaaminen on korostuu. Intohimo joukkueen eteen pelaamiseen kun on 110, niin ollaan varmasti vahvoilla, Kiekko-Vantaan valmentaja Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä ja raapinut 39 ottelusta kasaan 47 paunaa. Matkaa pleijaripaikkaan on kaksi pistettä, kun runkosarjaa on jäljellä 11 ottelua. Jokainen peli ja piste on nyt äärimmäisen tärkeä.

Kiekko-Vantaa on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme. Viime perjantaina lohipaidat kärsivät 3–8-tappion kotikaukalossa KeuPa HT:lle. Maalinteossa onnistuivat kultakypärä Harri Kainulainen (1+1), Oliver Kiljunen ja Joonas Valkonen.

TUTO on sarjassa kuudentena ja tappelee tiukasti kotiedusta pudotuspeleihin. TUTO:lla on matkaa neljänteen sijaan kolme pistettä ja sarjakärkeen puolestaan 12 paunaa.

TUTO on yksi sarjan parhaista erikoistilannejoukkueista, joten boksista ei ottelua voiteta. TUTO on sarjan kolmanneksi kovin kotijoukkue, mutta kerännyt vieraissa vasta kahdeksanneksi eniten pinnoja.

Entisen liigatähden Antti Virtasen luotsaama TUTO saapuu Vantaalle kuuden ottelun mittaisessa pinnaputkessa. Viidestä edellisestä ottelusta viime kauden pronssijoukkue on voittanut kolme.

TUTO:lla on kasassa laadukas materiaali tähän sarjaan. Joukkueen avainpelaajia ovat muun muassa kuukauden pelaajaksi valittu Juho Virtanen, kahden edellisellä kaudella lohipaidassa pelannut Erik Embrich, Tappara-lupaus Lassi Vanhatalo, Niko Ahoniemi, Mikko Laine ja pakiston kärkinimet Jere Karlsson, Mikke Levo ja Jere Rouhiainen.

TUTO vahvistui viime viikolla yli 400 KHL-ottelun miehellä Alexander Nikulinilla, joka saalisti debyytissään kolme syöttöpistettä. Nikulin on pelannut urallaan myös kolme NHL-ottelua Ottawassa ja Phoenixissa.

Arkkiviholliset ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti: TUTO vei sarjan avausviikonloppuna molemmat väännöt, mutta Kiekko-Vantaa nujersi viimeisimmässä kohtaamisessa turkulaiset marraskuussa Trio Areenalla Joonas Niemelän, Eetu Mäen ja Samuel Sikstuksen osumilla 3–2.

Kiekko-Vantaa–TUTO keskiviikkona klo 18.30 Trio Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput hankit täältä.

Seuraa heitä:

#92 Aleksi Halme, K-Vantaa

Kahteen edelliseen otteluun pisteillä. Luisteluvoimainen ja taitava hyökkääjä. Pelannut tällä kaudella erittäin pirteästi KHL:ssä ja takonut 19 ottelussa Jokeri-paidassa tehot 3+1. Tehoja tarvitaan nyt myös lohinutussa.

#36 Alexander Nikulin, TUTO

Yli 400 KHL-ottelun ja NHL-kokemustakin omaava venäläissentteri tuli väkevästi Mestikseen ja keräsi debyytissään lauantaina kolme syöttöpistettä. 34-vuotias konkari näkee pelin hyvin ja tuo osaamista etenkin ylivoimalle. Laadukas tekijä tähän sarjaan.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan jenkkipuolustaja Jack Glover on kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Vastassa on yksi sarjan parhaimmista erikoistilannejoukkueista: TUTO:n ylivoima on sarjan toiseksi tehokkain (26,59%) ja alivoimaprosentti neljänneksi kovin (78,87%). Kiekko-Vantaa on sekä ylivoima (17,33%)- että alivoimatilastossa (77,03%) ysi.

– Mestiksen tammikuun pelaajaksi valittu TUTO:n Juho Virtanen on kuuden ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Harri Kainulainen 18+18=36

2) Joonas Niemelä 15+17=32

3) Petteri Villanen 12+18=30

4) Eetu Mäki 11+17=28

5) Julius Valtonen 7+19=26

TUTO:n sisäinen pistepörssi:

1) Juho Virtanen 14+19=33

2) Lassi Vanhatalo 16+16=32

3) Erik Embrich 6+26=32

4) Mikko Laine 13+11=24

5) Eetu Elo 10+13=23

Mestis