Kiekko-Vantaa | Mestis

Mäki ja Torpström palaavat, Regenda ja Lahnaviik debytoivat – tällä miehistöllä viimeiseen rutistukseen ennen joulutaukoa

18.12.2019

Kiekko-Vantaa matkustaa tänään Kooveen vieraaksi legendaariseen Hakametsän jäähalliin. Lohipaitojen miehistössä ensiesiintymisensä tekevät slovakialaislaituri Pavol Regenda ja Kiekko-Vantaan oma kasvatti Rasmus Lahnaviik. Sairaslistalta kokoonpanoon palaavat Eetu Torpström ja upeaa tulokaskautta pelaava Eetu Mäki.

Kiekko-Vantaa kohtaa tänään viimeisessä ottelussa ennen joulutaukoa Kooveen. Kiekko tippuu jäähän legendaarisessa Hakametsän jäähallissa klo 18.30.

Lohipaidat ovat sarjassa yhdeksäntenä, mutta parantanut peliään viime aikoina rutkasti. Kiekko-Vantaa on kerännyt seitsemästä edellisestä pelistään kuudessa pisteitä. Matkaa pleijaripaikkaan on kuusi paunaa.

Liigaseura Ilveksen kanssa yhteistyötä tekevä Koovee on sarjassa kolmantena ja tehnyt sarjassa eniten maaleja.

Koovee voitti joukkueiden kaksi ensimmäistä kohtaamista, mutta Kiekko-Vantaa kukisti viime viikon keskiviikkona taikuri Joonas Niemelän johdolla tamperelaiset maalein 5–3 Trio Areenan valoissa.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon tulee muutoksia ja kaukalossa nähdään kaksi uutta kasvoa. Tolppien välissä torjuntavastuun ottaa tulikuuma Waltteri Ignatjew.

Lohipaitojen kokoonpanoon loukkaantumisten jälkeen paluun tekevät puolustaja Eetu Torpström ja tulokkaiden pistepörssin kolmonen Eetu Mäki.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon tulee Jokereiden A-nuorista kolme hyökkääjää, jotka pelaavat yhdessä.

Jokereiden A-nuorten kapteeni Jolle Nikander, 20, on takonut tällä kaudella Nuorten SM-liigassa 34 ottelussa tehot 11+25=36 ja pelannut tällä kaudella kaksi Mestis-ottelua lohinutussa. Juonikas sentteri Nikander oli Nuorten SM-liigan alkusarjan pistepörssin kymppi.

Raamikas slovakialaislaituri Pavol Regenda, 20, on takonut tällä kaudella Jokereiden A-nuorissa 29 otttelussa tehot 8+11=19. Lupaava Regenda vietti kaksi edellistä kautta Ruotsissa Linköpingin ja Växjön organisaatioissa. Regenda nähtiin viime vuonna Slovakian alle 20-vuotiaiden MM-joukkueessa. Regendasta tulee seurahistorian kolmas slovakialaispelaaja, sillä häntä ennen seurassa ovat pelanneet Tomas Jasko ja Marek Zagrapan.

Oikealta napakasti laukova Rasmus Lahnaviik,18, on nuorten maajoukkueista tuttu Kiekko-Vantaan oma kasvatti. Lahnaviik on tehtaillut tällä kaudella Jokereiden A-nuorissa 34 ottelussa tehot 15+12=17. Lahnaviik voitti viime keväänä B-nuorten Suomen mestaruuden Jokereissa.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat Miika Heiskari, Jesse Holopainen, Roope Niskanen, Jesse Niemi ja Mikael Saha. Terveinä huilivuorossa ovat Niku Halla-Aho, Ville Rautiala, Emil Leppänen, Markus Lahtinen, Lauri Savela ja Samu Poutanen. Sentterilupaus Konsta Hirvonen pelaa tämän viikon lainalla liigaseura Jukureissa.

Koovee–Kiekko-Vantaa tänään klo 18.30 Hakametsän jäähallissa.

Kiekko-Vantaa tänään:

92 Aleksi Halme–9 Harri Kainulainen–67 Joel Sund

26 Petteri Villanen–14 Joonas Niemelä–16 Eetu Mäki

20 Ville-Valtteri Mustonen–22 Teemu Mielonen–11 Julius Valtonen

46 Pavol Regenda–12 Jolle Nikander–5 Rasmus Lahnaviik

19 Oliver Kiljunen

 

18 Joonas Valkonen–6 Samuel Sikstus

17 Erno Hopponen–52 Eetu Torpström

63 Roope Reini–13 Keni Karalahti

 

1 Waltteri Ignatjew (41 Aleksanteri Heiskanen)

Mestis