Komben syöttöklinikka kuumana – Kiekko-Vantaa rökitti Huntersin

05.09.2021

Kuvat: Toni Takala

Kiekko-Vantaa päätti Suomen Cupin 6–2-voittoon Suomi-sarjajoukkue Porvoon Huntersista Trio Areenalla.

Kiekko-Vantaa ja Hunters iskivät jo toista kertaa yhteen harjoituskaudella. Kahdessa viimeisessä erässä joukkueiden tasoero näkyi ja lohipaidat rynnistivät lopulta selvään voittoon.

– Ensimmäinen erä oli meiltä tahmea, eikä pelinopeus ollut sillä tasolla millä pitäisi. Toiseen erään miehet ja kiekko alkoi liikkumaan ja sittenhän se näytti jo ihan peliltä. Paljon hyvää ja tietysti paljon tekemistä vielä, mutta aina voitto lämmittää, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Kiekko-Vantaa aloitti kamppailun tahmeasti, mutta paransi pelin edetessä. Varsinkin toinen ja kolmas erä oli vantaalaisten näytöstä.

Kiekko-Vantaa siirtyi avauserässä 1–0-johtoon Miro-Pekka Saarelaisen hienolla ylivoimaosumalla. Hunters kuitenkin tasoitti kamppailun, kun Patrik Mallenius ohjasi ilmasta laatan pussiin.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa iski kolmesti ja otti kuskin paikan. Taitosentteri Roope Elimäki survoi maalin edestä 2–1-osuman ja kippari Joni Piipponen viimeisteli tyylillä juonikkaan Erik Embrichin passista tilanteeksi jo 3–1.

Hunters kavensi kuitenkin kamppailun Eetu Matilaisen onnekkaalla osumalla.

Kiekko-Vantaa iski yhdeksän sekuntia ennen erän loppua tilanteeksi 4–2, kun Niko Mikkola pamautti tarkalla kudilla taikuri Kristjan Komben syötöstä kiekon reppuun.

Heti kolmannen erän alussa neljän tehopisteen iltaa viettänyt syöttövelho Kombe vapautti Tommi Laakson maalintekoon. Voimahyökkääjä Laakson viimeistely oli tyylikäs ja se katkaisi Huntersin selkärangan.

Ottelun lopussa Santeri Aalto sai kovalle yrittämiselleen ansaitun palkinnon ja latasi harjoituskauden avausmaalillaan loppulukemiksi 6–2.

Kiekko-Vantaan osalta Suomen Cup jäi kahteen otteluun. Lohipaidat pelaavat näillä näkymin muutaman harjoitusottelun vielä ennen Mestis-kauden alkua.

– Olisi ollut kiva jatkaa pelejä Suomen Cupissa, mutta nyt tilanne on tämä. Yritämme saada pari peliä vielä ennen Mestis-kauden alkua, Niskanen sanoi.

Mestiksen runkosarja käynnistyy Kiekko-Vantaan osalta perjantaina 25. syyskuuta.

Kiekko-Vantaa–Hunters 6–2 (1–1, 3–1, 2–0)

7.41 1–0 Miro-Pekka Saarelainen (Kristjan Kombe, Aapo Ahola) YV

14.36 1–1 Patrik Mallenius (Joakim Kukkonen)

25.39 2–1 Roope Elimäki (Miro-Pekka Saarelainen, Kristjan Kombe)

26.50 3–1 Joni Piipponen (Erik Embrich)

30.03 3–2 Eetu Matilainen (Vikke Terho)

39.51 4–2 Niko Mikkola (Kristjan Kombe)

40:50 5–2 Tommi Laakso (Kristjan Kombe, Niko Mikkola)