Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaan ja Jokereiden yhteistyö jatkuu – Jesse Welling päävalmentajaksi

03.04.2019

KHL-seura Jokereiden ja Kiekko-Vantaan yhteistyö jatkuu myös kaudella 2019-20. Vantaalaisryhmän uudeksi päävalmentajaksi on nimetty Jesse Welling ja valmentajaksi Kari Haakana, joiden sopimukset kattavat tulevan kauden.

Jokerit ja Kiekko-Vantaa solmivat kaksi vuotta sitten 2+1-vuotisen sopimuksen, jonka optiovuosi astuu nyt voimaan. Molemmissa seuroissa on oltu tyytyväisiä yhteistyöhön, jonka tärkeimpänä tavoitteena on pelaajien kehittäminen junioreista miesten peleihin. Mestis tarjoaa sarjana erittäin hyvän kasvualustan ja ponnahduslaudan lahjakkaille pelaajille.

– Yhteistyömme Kiekko-Vantaan kanssa on sujunut mallikkaasti ja näemme toiminnan edelleen hyvänä ja tärkeänä osana molempien seurojen nuorten pelaajien kehittymisessä. Tavoitteemme on jalostaa toimintaa edelleen, jotta saisimme pelaajille yhä paremman kasvualustan. Kyseessä on jatkossakin merkittävä osa Jokereiden pelaajapolkua A-nuorista eteenpäin, kertoo Jokereiden GM Jari Kurri.

– Yhteistyön jatkuminen on hieno ja merkittävä asia Kiekko-Vantaalle. Yhteistyö on ollut hyvää ja toimivaa niin urheilupuolen toiminnoissa, myynnissä kuin markkinoinnissakin. Toimiminen yhteistyössä Jokereiden ison huippuorganisaation kanssa kehittää toimintaamme kausi kaudelta ammattimaisemmaksi ja antaa meille paremmat mahdollisuudet menestykseen sekä pelaajien kehittämiseen, kertoo Kiekko-Vantaan toimitusjohtaja Kai Sointu.

Jesse Welling, 41, on nimetty Kiekko-Vantaan uudeksi päävalmentajaksi. Hän on toiminut seitsemän viime kauden ajan SM-liigaseura Rauman Lukon valmennustiimissä. Pelaajana Welling voitti Jokereissa A-nuorten SM-kultaa sekä Jukureissa Mestiksen mestaruuden. Hän pelasi SM-liigassa liki 200 ottelua.

– Lähden hyvillä mielin uuteen pestiin, joka on haasteena kova ja mielenkiintoinen. Haluamme luoda toimintatavat ja ympäristön, jossa pelaajat kehittyvät ja joukkue menestyy. Intoa on paljon, enkä malta odottaa, että pääsemme aloittamaan työt, Welling kertoo.

Valmentajaksi nimetty Kari Haakana, 45, toimi kuluneen kauden Mestiksessä Kokkolan Hermeksen valmennustiimissä. Valmentajana hän on ollut mukana johdattamassa Jokereiden B-nuoria kahteen Suomen mestaruuteen ja Bluesia yhteen Nuorten SM-liigan hopeaan. Haakana muistetaan myös pelaajana Jokereista, jossa hän voitti SM-liigan mestaruuden keväällä 2002.

Mestis