Kiekko-Vantaalle tappio Hakametsässä – ”Meidän päähän maalien hinta oli paljon halvempi”

30.09.2021

Kiekko-Vantaa koki torstaina Hakametsässä 3–6-tappion Kooveen vieraana. Lohipaidat tulivat maalin päähän ja nostivat tasoa viime lauantailta, mutta se ei kauden ensimmäiseen voittoon riittänyt.

Kiekko-Vantaa ja Koovee iskivät yhteen ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Kuuma ja vauhdikas ottelu nähtiinkin.

Lohipaidoilta startti oli hankala ja vastustaja iski ensimmäiseen kymppiin kahdesti: ensin Juho Liuksiala osui puolittaisesta läpiajosta ja saman toisti kuusi minuuttia myöhemmin Vili-Jesper Koivula.

Kiekko-Vantaa tuli maalin päähän ylivoimalla, kun Joni Piipponen runnoi limpun sisään maalin edestä.

Erätauolle lähdettiin kuitenkin Kooveen 3–1-johdossa, kun Juuso Walli ohjasi maalin edestä kiekon sisään.

Toinen erä oli tasainen ja Kiekko-Vantaalla oli paikkansa iskeä useampikin, mutta Kooveen maalilla Ilves-laina Vadim Zherenko oli vaikea ohitettava.

Juho Liuksiala iski illan toisensa vanhanaikaisella, mutta Kiekko-Vantaa tuli kahden maalin päähän jälleen ylivoimalla Niclas Tenhovuoren ohjattua taidokkaasti Erik Embrichin syötöstä tilanteeksi 2–4.

Kiekko-Vantaa tuli kolmannen erän alkuun vahvasti ja sai tärkeän kavennuksen, kun Aleksi Halme iski hienosta Kristjan Komben tarjoilusta 3–4-kavennuksen.

Lohipaidat hakivat vimmatusti tasoitusta lopussa, mutta tuloksetta. Hattutempun iskenyt Juho Liuksiala ja Lassi Vanhatalo tekivät tyhjään maaliin loppulukemiksi 6–3.

– Meidän päähän maalin hinta oli halpa. Kaveri puolusti hyvin ja heidän maalivahti pelasi hyvän pelin. Tunnetta oli pelissä paljon. Oli tämä meiltä kuitenkin tasonnosto lauantaista, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu lauantaina kotikaukalossa TUTO:a vastaan.

– Lähdetään naaraamaan voittoa, nyt ollaan rämmitty kolme ensimmäistä peliä, Niskanen sanoi.

Koovee–Kiekko-Vantaa 6–3 (3–1, 1–1, 2–1)

3.17 1–0 Juho Liuksiala

9.19 2–0 Vili-Jesper Koivula (Juuso Walli)

14.31 2–1 Joni Piipponen (Miro-Pekka Saarelainen, Aapo Ahola) YV

17.57 3–1 Juuso Walli (Juho Liuksiala, Miro Nalli) YV

29.17 4–1 Juho Liuksiala (Lassi Vanhatalo, Jesper-Juhani Ilvessuo)

36.56 4–2 Niclas Tenhovuori (Erik Embrich, Niko Mikkola) YV

40.42 4–3 Aleksi Halme (Kristjan Kombe, Oliver Tuhkanen)