Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaalle piste Kajaanista hienolla nousulla

16.10.2021

Kiekko-Vantaa raapi kuudesta mahdollisesta pisteestä neljä pohjoisen vieraskiertueelta.

Kiekko-Vantaa ja Kajaanin Hokki iskivät yhteen lauantaina Kajaanissa, jossa nähtiin kova taistelu sarjapisteistä.

Kiekko-Vantaa joutui heti avauserän alussa tappamaan viiden minuutin jäähyn, kun Nikke Kettukangas sai pelirangaistuksen päähän taklauksesta. Lohipaidat taisteli alivoiman hienosti ja pelasi muutenkin hyvän avauserän, mutta ei onnistunut avaamaan maalihanoja pelattuaan kahdesti ylivoimaa.

Toisen erän alku oli Kiekko-Vantaalta kaksijakoinen. Ensin ylivoima ei rullannut, mutta sen jälkeen lohipaidat jauhoi Hokkin päädyssä hyviä pitkiä hyökkäyksiä. Kerran kiekko saatiin jo Hokki-vahti Patrik Koiviston selän taakse, kun Tommi Laakso laukoi kiekon sisätolppaan.

Hokki siirtyi kamppailussa 1–0-johtoon Samu Kaasisen laukauksella. Viisi minuuttia myöhemmin Eetu-Santeri Koivunen iski alivoimalla 2–0-osuman tarkalla laukauksella ylänurkkaan.

Kiekko-Vantaa ei takaiskuista lannistunut, vaan tuli peliin mukaan. Kultakypärä Joni Piipponen survoi maalin edestä kavennuksen.

Kolmannessa erässä molemmilla oli hetkensä ja paikkansa. Lohipaidat tulivat väkisin tasoihin, kun upeaa kautta pelaava kapteeni Joni Piipponen peippasi ylivoimalla 2–2-tasoituksen.

Viimeisellä vitosella kumpikin kävi lähellä maalintekoa ja molemmissa päissä tolpatkin kolisivat. Taitava hyökkääjä Kristjan Kombe oli kertaalleen läpiajossa ja Atte Mäkinen ohjasi kiekon tolppaan.

Ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta, jonka sankariksi nousi kovalla laukauksella jälleen hienon ottelun torjuneen Samuli Tervon yllättänyt puolustaja Tomi Niku.

Kiekko-Vantaa saalisti pohjoisen kiertueelta kuudesta mahdollisesta pisteestä neljä.

– Hyvä nousu meiltä tänään tasoihin. Ainut mikä harmittaa on tappio ja se Hokin alivoimamaali. Tämä oli tasainen ja hyvä kiekkopeli. Neljä pistettä saatiin tältä reissulta, ilme oli parempaa jo ja teimme toistemme eteen töitä nyt, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Kiekko-Vantaa pelaa ensi viikolla kolme ottelua: tiistaina joukkue matkustaa FPS;n vieraaksi, perjantaina Trio Areenalle vieraaksi saapuu Hermes ja lauantaina Erkka Seppälän edustama IPK.

Hokki–Kiekko-Vantaa 3–2 JA (0–0, 2–1, 0–1, 1–0)

28.06 1–0 Samu Kaasinen (Danil Troshin, Samu Pyykkönen)

33.26 2–0 Eetu-Santeri Koivunen (Christoffer Seppelin) AV

34.10 2–1 Joni Piipponen (Roope Elimäki, Niko Mikkola)

50.25 2–2 Joni Piipponen (Miro-Pekka Saarelainen, Santeri Aalto) YV

61.15 3–2 Tomi Niku (Oskari Siiki)

Torjunnat:

Patrik Koivisto, Hokki 11+7+8+0=26

Samuli Tervo, K-Vantaa 12+11+5+1=29

Mestis