Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa testaamaan tekemistään hallitsevan mestarin vieraaksi

28.08.2019

Kiekko-Vantaa matkustaa torstaina hallitsevan Mestis-mestarin Ketterän vieraaksi harjoituskauden neljänteen koitokseen. Päävalmentaja Jesse Welling tarkastelee tulevaa luottavaisena.

Kiekko-Vantaa kohtaa torstaina vieraskaukalossa hallitsevan Mestis-mestarin Imatran Ketterän. Kovempaa haastetta ei juuri tässä kohtaa harjoituskautta voisi enää olla.

– Todella hyvä haaste meille edessä. Hyvillä mielin päästään lähtemään peliin. Näen, että tämä on hyvä peli oikeaan aikaan. Saadaan informaatiota siitä mistä mennään, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jesse Welling kertoo.

Mestis-kauteen valmistautuva Kiekko-Vantaa on pelannut kolme harjoitusottelua ja voittanut ne kaikki. Viime perjantaina kaatui Trio Areenalla TUTO maalein 4–0. Lohipaitojen maaleista vastasivat sentterivirtuoosi Harri Kainulainen (1+2), mailataituri Petteri Villanen (1+0) ja puolustajalupaus Ville Rautiala (2+0). Tolppien välissä Aleksanteri Heiskanen pelasi nollapelin.

Kiekko-Vantaan peliesityksissä on ollut paljon hyvää ajatellen tulevaa sarjakautta. Vielä riittää kuitenkin työsarkaa.

– Äijät on painanut hyvin hommia. Olen tyytyväinen siihen missä joukkue tällä hetkellä menee, mutta paljon on vielä tehtävää, Welling sanoo.

Nimivahvat Kiekko-Vantaa ja Ketterä kohtaavat runkosarjassa toisensa jälleen neljä kertaa. Nyt haetaan jo asetelmia, mutta tärkein anti on harjoitusotteluissa se missä pelaamisen kanssa mennään. Valmennus haluaa nähdä hallitsevan mestarin vieraana rohkean, kamppailuvalmiin ja liikkuvan lohiparven.

– Haluan nähdä sitä meidän hyökkäyspeliä rohkeudella ja hyvällä itseluottamuksella. Järki täytyy tietenkin olla mukana, sillä rohkeus ja uhkarohkeus ovat kaksi eri asiaa. Harjoitellut asiat pitää olla siellä ja se meidän liike, kamppailupelaaminen ja luistelu, Welling linjaa.

Ketterän mestarijoukkueen runko on säilynyt varsin hyvin. Ykkösvahti Karolus Kaarlehto, puolustaja Sameli Ventelä, pistelinko Joona Jääskeläinen ja lohipaidastakin tuttu ylivoimaspesialisti Jesse Juntheikki vaihtoivat maisemaa. Tilalle tulivat KeuPan finaaleihin viime kaudella torjunut Samuli Tervo, Jokipoikien entinen kärkipakki Joel Olkkonen ja hyökkäyksen uusia nimiä ovat muun muassa SaPKossa hurjaa jälkeä tehnyt Jaakko Lantta sekä Peliitoista tulleet Arttu Rämö ja Roope Mäkitalo.

Ketterän avainpelaajiin lukeutuvat jälleen tälläkin kaudella muun muassa kapteeni Jarno Lippojoki, puolustuksen Marlo Koponen sekä hyökkääjät Valtteri Lipiäinen, Aku Kestilä, Rasmus Hämäläinen ja vuosi sitten läpilyöneet Henry Karjalainen ja Mikko Haaparanta. Ketterää luotsaa alkavallakin kaudella Maso Lehtonen.

Ketterä on pelannut kolme harjoitusottelua, joista se on voittanut kaksi. Harjoituskauden startissa se kukisti voittolaukauskilpailussa Jokipojat. Imatralla viikonloppuna pelatussa Bauer-turnauksessa Ketterä löi liigajoukkueista SaiPan, mutta hävisi KooKoolle.

Kiekko-Vantaa ja Ketterä ovat kohdanneet Mestiksen runkosarjassa kahden kauden aikana kahdeksan kertaa. Näistä lohipaidat ovat voittaneet peräti kuusi, eikä Kiekko-Vantaa ole koskaan hävinnyt Imatralla. 

Ketterä–Kiekko-Vantaa torstaina klo 18.30 Imatran Spa Areenalla.

Seuraa heitä:

Harri Kainulainen, Kiekko-Vantaa

Taitava ja juonikas keskushyökkääjä on nakuttanut kolmessa harjoitusottelussa tehot 3+2. Tekee peliä ja viimeistelee paikoista. Muodostanut toimivan trion yhdessä Julius Valtosen ja Oliver Kiljusen kanssa. ”Höylän” taikatemppuja luvassa jälleen torstaina Imatralla. Haki viime viikolla ilmaveiviä. Mitä on luvassa nyt?

Valtteri Lipiäinen, Ketterä

Nopea ja taitava laitahyökkääjä oli viime kevään suurimpia sankareita. Vaarallinen pelimies hyökkäyspäässä ja vahvuudet tulevat esiin etenkin ylivoimalla. Laukaus lähtee oikealta napakasti ja tarkasti. Saa nyt nauttia yhteispelistä Peliitat-ajoilta tutun sentterin Roope Mäkitalon rinnalla.

 

Mestis