Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa taisteli voiton harjoituskauden viimeisestä ottelusta

17.09.2021

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa nappasi kenraaliharjoituksessa maukkaan 2–1-taisteluvoiton Peliitoista.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat iskivät toisen kerran tällä viikolla yhteen. Lohipaidat laittoivat pöytään kovan taistelun ja raapivat 2–1-voiton maalivahti Samuli Tervon johdolla.

– Lähdettiin kapealla ryhmällä pelaamaan ja laadittiin pelisuunnitelma tätä matsia varten, jota joukkue toteutti todella hyvin. Paljon hyviä asioita pelissä. Kolmas erä mentiin poltetun maan taktiikalla. Peli-ilmeessä ja taistelutahdossa oli iso ero verrattuna keskiviikkoon, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi taiston tauottua.

Kiekko-Vantaa aloitti ottelun varovaisesti ja Peliitat hallitsi alkua. Peliittojen keskushyökkääjä Niki Huovinen iski kotijoukkueen 1–0-johtoon Elias Elomaan tarjoilusta viiden peliminuutin jälkeen.

Kiekko-Vantaa paransi takaiskun jälkeen ja pääsi peliin mukaan. Voimalaituri Tommi Laakso iski upealla yksilösuorituksella pelin tasoihin. Syöttöpisteen maaliin sai hyökkäyksen rytmittänyt pelintekijä Roope Elimäki.

Kiekko-Vantaa oli avauserässä lähempänä iskeä toistamiseen, kun Roope Elimäki kilautti kertaalleen tolppaan.

Toinen erä oli Kiekko-Vantaalta vahvaa tekemistä yhdessä joukkueena. Lohipaidat siirtyivät erän alussa alivoimalla 2–1-johtoon, kun Joni Piipponen luki Peliitta-vahti Oskari Parviaisen hapuilun ja survoi maalin edestä kiekon reppuun.

Kiekko-Vantaa oli toisessa erässä niskan päällä ja paikat oli iskeä pari lisää. Taiturimainen hyökkääjä Kristjan Kombe oli lähellä lisätä johtoa ilmaveivimaalilla.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa jätti hienoudet pois ja tappeli voitosta poltetun maan taktiikalla. Joukkue taisteli yhtenäisesti kaukalossa loppuun asti ja se toi voiton.

Mestiksen runkosarja käynnistyy Kiekko-Vantaan osalta perjantaina 24. syyskuuta Trio Areenalla paikallisottelulla Kiekko-Espoota vastaan.

– Saimme harjoituskaudella hyvää dataa pelaajista ja pelistä. Tämä oli hyvä pätkä meille. Hienoa päästä ensi viikolla aloittamaan runkosarja, Niskanen sanoi.

Peliitat–Kiekko-Vantaa 1–2 (1–1, 0–1, 0–0)

5.00 1–0 Niki Huovinen (Elias Elomaa)

6.17 1–1 Tommi Laakso (Roope Elimäki)

23.36 1–2 Joni Piipponen AV

Torjunnat:

Oskari Parviainen, Peliitat 4+9+4=17

Samuli Tervo, K-Vantaa 10+8+7=25

Mestis