Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa ryöstöretkelle Hakametsään – ”Pitää uskaltaa pysyä kiekossa”

15.01.2019

Kiekko-Vantaa aloittaa kahden ottelun viikkonsa sarjanousija Kooveen vieraana. Keskiviikon kiekkonäytelmä pelataan legendaarisessa Hakametsän jäähallissa.

Kiekko-Vantaa ja Koovee iskevät yhteen neljännen kerran tällä kaudella. Lohipaidat veivät vieraskaukalossa kaksi ensimmäistä kohtaamista, mutta sarjajumbo yllätti Trio Areenalla joulukuussa 3–6-lukemin.

– Pitää pystyä puolustamaan hyvin ja olla maalin edessä tehokas. Pitää uskaltaa pysyä kiekossa ja mennä maalille, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kahdeksantena. Lohipaidat ovat keränneet 32 ottelusta kasaan 46 pistettä. Matkaa neljän parhaan joukkoon on nyt yhdeksän pistettä. Takana hallitseva Mestis-mestari KeuPa HT vaanii kolmen pisteen päässä yhden ottelun vähemmän pelanneena.

Viime viikolla Kiekko-Vantaa kukisti keskiviikkona vieraskaukalossa Ketterän maalein 4–1. Perjantaina lohipaidat nousivat upeasti kolmen maalin takaa-ajoasemasta tasoihin kotikaukalossa arkkivihollista TUTO:a vastaan, mutta taipui lopulta jatkoajalla lukemin 3–4.

Kiekko-Vantaa on ollut pelillisesti viime otteluissa jälleen pirteä. Taso on kuitenkin läpi kauden ailahdellut hyvin paljon. Luisteluvoimainen, työteliäs ja taitava joukkue on kuitenkin osoittanut, että ehjällä ja hyvällä pelillä se voi voittaa kenet tahansa.

Viidestä edellisestä ottelusta lohipaidat ovat voittaneet yhden, mutta keränneet kolmesta mittelöstä pisteitä.

Kiekko-Vantaa on yksi sarjan kovimmista vierasjoukkueista. Lohipaidat ovat voittaneet kauden 17 reissupelistään kymmenen. Kahdeksasta edellisestä vieraspelistä Vantaan kiekkoylpeys on raapinut kuusi voittoa varsinaisella peliajalla.

Mestiksen maalipörssin ykkösen Miro-Pekka Saarelaisen, juonikkaan pelintekijän Joona Monton ja vauhdikkaan voimalaiturin Joel Sundin muodostama ykkösketju on tehnyt hurjaa jälkeä läpi kauden. Kaikki kolme mahtuvat sarjan pistepörssissä viiden parhaan joukkoon ja tehtaillut yhteensä 121 tehopistettä.

– Viime viikolla mentiin askel parempaan suuntaan ja siitä lähdetään parantamaan. Pelaajat ovat nyt vaihdelleet viime aikoina ja se tuo omat haasteensa, että päästään kaikki samalle sivulle, Mälkiä tuumii.

Koovee on sarjassa viimeisenä. Viimeksi kaudella 2006–07 Mestistä pelannut perinteikäs tamperelaisseura on saalistanut 31 ottelusta kasaan 27 pistettä. Matkaa pudotuspelipaikkaan sillä on nyt 19 pistettä ja karsintaviivaan kuusi pistettä.

Koovee pelasi viime viikolla kolme vierasottelua, joista Juha Pajuojan luotsaama ryhmä keräsi yhden voiton. Keskiviikkona Kupittaalla se punnersi päätöserässä 5–4-voittoon, mutta perjantaina se hävisi valmentajavaihdoksesta piristyneelle IPK:lle 2–6 ja lauantaina napapiirillä RoKille lukemin 2–8.

Kolmanneksi vähiten maaleja tehnyt ja eniten päästänyt Koovee on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. Kymmenestä edellisestä pelistä voittoja on kertynyt kolme.

Ilveksen kanssa yhteistyötä tekevä Kooveen avainpelaajia ovat maalivahti Tomi Risteli, puolustajat Erno Hopponen, Jerry Laakso ja Jesper-Juhani Ilvessuo sekä hyökkääjät Ville Saloranta, Julius Valtonen, Erik Ahopelto, Niki Huovinen, Sami Tamminen ja kultakypärä Vili-Jesper Koivula.

– Kooveelta löytyy taitoa ja se nähtiin viimeksi kun annettiin tilaa ja aikaa. Koovee on pelannut tuloksia paremmin, eikä sitä voi yhtään aliarvioida, Mälkiä sanoo.

Koovee–Kiekko-Vantaa keskiviikkona klo 18.30 Hakametsän jäähallissa.

Edelliset kohtaamiset:

24.10.2018 Koovee–Kiekko-Vantaa 2–5

23.11.2018 Koovee–Kiekko-Vantaa 1–4

12.12.2018 Kiekko-Vantaa–Koovee 3–6

Seuraa heitä:

#22 Tyko Karjalainen, K-Vantaa

Neljä edellistä kautta Pohjois-Amerikassa Clarksonin yliopistossa NCAA-sarjaa pelannut puolustaja on kotiutunut Vantaalle. Luistelutaitoa hivelee silmiä. Tuo kiekkoa hyvällä jalalla, tukee hyökkäyksiä ja syötöt napsuvat teipistä teippiin.  Parantanut peliään koko ajan.

#9 Sami Tamminen, Koovee

KooKoosta tullut lainahyökkääjä. Nopea ja taitava pelimies on ollut tehokas hyökkäyspäässä, mutta tehotilasto näyttää seitsemän ottelun jälkeen lukemaa –12. Tammisen kanssa saa olla tarkkana mikä tahansa puolustus tässä sarjassa.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen lähtee keskiviikon mittelöön 12 ottelun mittaisessa pisteputkessa. Se on hyökkääjän henkilökohtainen pisteputkiennätys Mestis-tasolla.

– Miro-Pekka Saarelainen pelaa keskiviikkona uransa 100. Mestiksen runkosarjaottelunsa. Saarelainen on enää maalin päässä Kiekko-Vantaan yhden kauden maaliennätyksestä, joka on Markku Takalan ja Julius Rantaeskolan nimissä.

– Erik Embrich on päässyt tehopisteiden makuun viidessä edellisessä pelaamassaan ottelussa.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 25+20=45

2) Joona Monto 10+30=40

3) Joel Sund 11+25=36

4) Erik Embrich 10+8=18

5) Pekka Niemimaa 9+8=17

Kooveen sisäinen pistepörssi:

1) Vili-Jesper Koivula 15+10=25

2) Ville Saloranta 14+9=23

3) Erik Ahopelto 4+16=20

4) Niki Hovinen 6+11=17

5) Alex Hukki 4+10=14

Mestis