Kiekko-Vantaa ryösti pisteet Imatralta

09.01.2019

Kiekko-Vantaa katkaisi kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa kaatamalla vieraskaukalossa Imatran Ketterän maalein 4–1.

Kiekko-Vantaa ja Ketterä iskivät yhteen kolmatta kertaa tällä kaudella. Imatralla nähtiin kova kamppailu sarjapisteistä – kuten odottaa saattoikin.

Lohipaidat lähtivät kamppailuun puolustuspeli edellä ja se onnistuikin hienosti tilkitsemään omaa päätä. Jokainen pelaaja laittoi itsensä täysillä likoon ja se tuotti upean ryöstön sarjan parhaimpiin kotijoukkueisiin kuuluvan Ketterän vieraana.

Ketterä hallitsi avauserää ja Kiekko-Vantaa joutui puolustamaan paljon, mutta loistavan ottelun tolppien välissä pelanneen veskarilupaus Eetu Mäkiniemen johdolla tauolle lähdettiin maalittomasta tilanteesta.

Kiekko-Vantaa paras peliään toisessa erässä ja sai hyökkäyspelin osalta koneet käyntiin. Tulostakin syntyi, kun lohipaidat takoivat kolme osumaa.

Kapteeni Pekka Niemimaa vei näyttävän ylivoimakuvion päätteeksi Kiekko-Vantaan 1–0-johtoon taikuri Joona Monton ja kultakypärä Miro-Pekka Saarelaisen esityöstä. Saarelaiselle syöttöpiste oli uran 100. tehopiste Mestiksessä ja samalla taitava hyökkääjä kasvatti pisteputkeaan jo 11 ottelun mittaiseksi.

Kiekko-Vantaa lisäsi johtoaan erän lopussa, kun ensin tehot kolmen tehopisteen iltaa viettänyt Erik Embrich lapioi maalin edestä irtokiekon sisään. Syöttöpisteet korjasivat pisteputkeaan viiden ottelun mittaiseksi kasvattanut pelintekijä Joona Monto ja Miro-Pekka Saarelainen.

Vain 22 sekuntia myöhemmin Pekka Niemimaa tinttasi maalin edestä limpun takanurkkaan ja Kiekko-Vantaa lähti kolmen maalin johtoasemasta päätöserään.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa pelasi fiksusti johtoasemassa ja rynnisti arvokkaaseen vierasvoittoon.

Ketterä kavensi Henry Karjalaisen ylivoimaosumalla tilanteeksi 1–3 Aku Kestilän ja Valtteri Lipiäisen syötöistä.

Imatralaisten takaa-ajo mureni kapteeni Jarno Lippojoen pelirangaistukseen korkeasta mailasta reilu kuusi minuuttia ennen summeria.

Lohipaidat eivät onnistuneet ylivoimalla, mutta viimeisen niitin Ketterän arkkuun iski tyhjään rysään osunut Erik Embrich, jonka pisteputki on nyt puolestaan neljän ottelun mittainen. Hienon esityön heittäytymällä teki työmyyrä Jussi Pelto-Arvo.

Kiekko-Vantaa jatkaa näin ollen voittamattomana Imatralla. Lohipaidat ovat voittaneet kaikki joukkueiden neljä kohtaamista Mestis-historiassa vieraskaukalossa.

Lohipaitojen tolppien välissä 19-vuotias veskarilupaus Eetu Mäkiniemi torjui upean ottelun ja pysäytti 27 kiekkoa. Ketterän maalissa Santeri Lipiäinen venyi kiekon tielle 25 kertaa.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu perjantaina kotikaukalossa Trio Areenalla, kun vastaan asettuu arkkivihollinen TUTO.

Ketterä–Kiekko-Vantaa 1–4 (0–0, 0–3, 1–1)

20.49 0–1 Pekka Niemimaa (Joona Monto, Miro-Pekka Saarelainen) YV

37.45 0–2 Erik Embrich (Joona Monto, Miro-Pekka Saarelainen)

38.07 0–3 Pekka Niemimaa (Erik Embrich)

46.24 1–3 Henry Karjalainen (Aku Kestilä, Valtteri Lipiäinen) YV

59.23 1–4 Erik Embrich (Jussi Pelto-Arvo) TM