Kiekko-Vantaa otti arvokkaan voiton Hermeksestä – Piipponen herkutteli hattutempun

12.03.2022

Kuva: Matti Nenonen / SJL

Kiekko-Vantaa nappasi elintärkeän voiton kotikaukalossa Hermeksestä kypärätempun iskeneen kapteeni Joni Piipposen johdolla maalein 4–1.

Kiekko-Vantaa ja Hermes iskivät yhteen tuikitärkeässä ottelussa lauantaina Tikkurilan Areenalla, jossa nähtiin vauhdikas ja laadukas kiekkopeli.

Nälkäinen kotijoukkue Kiekko-Vantaa pelasi vahvan kamppailun joukkueena ja rynnisti voittoon 4–1-lukemin.

– Hyvä 60-minuuttinen meiltä. Alussa näkyi, että kaveri oli pelannut eilen ja he olivat pelivalmiimpia. Parannettiin ja sitten oltiinkin pelin päällä koko matsi, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Kiekko-Vantaa aloitti maalinteon ylivoimalla ajassa 2.55, kun Joni Piipponen iski rystyllä kiekon takanurkkaan taidokkaasti.

Avauserä oli tasainen ja molemmilla oli omat paikkansa maalintekoon.

Toisessa erässä pelin kuva säilyi samana ja molemmilla oli omat tonttinsa. Kiekko-Vantaa lisäsi johtoa ajassa 25.16, kun kultakypärä Joni Piipponen karkasi kolmen syöttöpisteen iltaa viettäneen Niko Mikkolan avauksesta vasemmalta vauhtiin ja pyssytti takanurkkaan tarkan kudin.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa pelasi 12 minuuttia laadukkaasti johtoasemassa ja maalissa Samuli Tervo pelasi erinomaisen ottelun.

Kiekko-Vantaa siirtyi 3–0-johtoon ajassa 45.15, kun Joni Piipponen kruunasi iltansa kypärätempulla ohjattuaan maalin edestä Jaako Mannisen viivalaukauksen sisään.

– Hieno paluu Jonilta peleille. Kolme maalia ja tästä aamulla hänen kanssaan puhuttiin, niin se teki mitä lupasi, Niskanen sanoi.

Hermes kavensi ajassa 52.07 ja pilasi Tervon nollapelin, kun puolustaja Samuel Kemppainen iski pyörityksen jälkeen irtokiekon reppuun uransa ensimmäisellä Mestis-maalilla.

Hermes sai maalista lisäbuustia ja Kiekko-Vantaa aavistuksen passivoitui, mutta taisteli loppuun saakka ja puolusti hyvin.

Kiekko-Vantaan Jaakko Kuusisto naulasi 4–1-lukemat tyhjään rysään viimeisellä minuutilla.

Kiekko-Vantaa kuroi eron pleijariviivaan nyt neljään pisteeseen. Voittoja vaaditaan jatkossakin.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu ensi viikolla peräti kolmella kotiottelulla: tiistaina kohdataan Joensuun Kiekko-Pojat, torstaina sarjakärki Ketterä ja perjantaina vieraaksi saapuu SaPKo.

Kiekko-Vantaa–Hermes 4–1 (1–0, 1–0, 2–1)

2.55 1–0 Joni Piipponen (Niclas Tenhovuori, Niko Mikkola) YV

25.16 2–0 Joni Piipponen (Niko Mikkola, Jaako Manninen)

45.15 3–0 Joni Piipponen (Niko Mikkola, Jaako Manninen)

52.07 3–1 Samuel Kemppainen (Ville Sippala, Erik Ahopelto)

59.12 4–1 Jaakko Kuusisto (Atte Mäkinen) YV TM