Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa nälkäisenä kotikaukaloon – perjantaina vastassa FPS

25.02.2021

Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina Trio Areenalla sarjanousija Forssan Palloseuran.

Kiekko-Vantaa ja Forssan Palloseura iskevät yhteen perjantaina Trio Areenalla. Edessä on kiihkeä ja tärkeä kamppailu arvokkaista sarjapisteistä.

Kiekko-Vantaa on sarjan kuumimpia joukkueita voitettuaan neljä ottelua putkeen. Lohipaidat ovat nousseet sarjataulukossa seitsemänneksi ja seuraava tavoite on kamppailla suorasta pudotuspelipaikasta.

Kiekko-Vantaa kaatoi viime viikolla torstaina Kooveen vieraskaukalossa maalein 3–0. Samuel Jukuri torjui nollapelin ja kapteeni Julius Valtonen paukutti kypärätempun. Perjantaina lohipaidat kukisti Mestis-klassikossa TUTO:n kotikaukalossa 3–1-lukemin Oliver Kiljusen, Julius Valtosen (1+2) ja maestro Erkka Seppälän osumilla.

Parannettavaakin silti edelleen löytyy. Lohipaitojen täytyy saada jänne kestämään 60 minuuttia, alun pitää olla parempi ja paineen alta täytyy päästä nopeammin pois. Ylivoimapeliin tarvitaan myös lisää tehokkuutta.

Mestikseen 13 vuoden tauon jälkeen palannut FPS on sarjassa viimeisenä ja se on tehnyt vähiten maaleja sarjassa. Asko Rantasen luotsaama ryhmä on osoittanut kuitenkin, että sitä ei voi aliarvioida.

FPS kaatoi lauantaina kotikaukalossa sarjakärki Kiekko-Espoon maalein 3–1. ”Green Danger” on voittanut tällä kaudella viisi ottelua, joista neljä se on ottanut kotikaukalossa.

FPS on tunnettu siitä, että se karvaa aktiivisesti ylhäältä saakka. Ongelmakohta läpi kauden puolestaan on ollut tehottomuus.

FPS:n luottopelaajia ovat muun muassa maalivahti Petrus Lintonen, kultakypärää kantava puolustaja Paavo Tyni ja ykkössentteri Juhani Tamminen. Tauon aikana joukkueessa ei juuri muutoksia tapahtunut.

Kiekko-Vantaa ja FPS ovat kohdanneet tällä kaudella neljä kertaa. Voitot ovat tasan 2–2.

– Hyvillä mielin tämän viikon peleihin. Meillä on tuloksellisesti hyvä jakso alla ja on saatu treenata nyt hyvin, joten mukava päästä jatkamaan pelejä. Tiedämme tarkkaan miten FPS pelaa ja kuinka vaarallinen joukkue he ovat. FPS on parantanut koko ajan peliään ja antaa kovaa painetta. Lähdöt ja kiekollinen huolellisuus korostuu. Pelien lähtöihin haluamme raikkautta ja kiekolliseen pelaamiseen pitää saada lisää huolellisuutta, Kiekko-Vantaan valmentaja Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaa–FPS perjantaina klo 18.30 Trio Areenalla. Ottelu pelataan ilman yleisöä. Matsia voit seurata Ruutu -palvelusta ja Tikkurilan Shamrockissa.

Seuraa heitä:

#70 Oliver Kiljunen, Kiekko-Vantaa

Härkämäinen, taitava, juonikas ja nopea hyökkääjä on lyönyt läpi Mestiksen hyökkääjäeliittiin. Huikea pelimies on lohipaidoillle äärimmäisen tärkeä palanen.

#12 Karri Forsblom, FPS

Teki kaksi maalia viime lauantaina sarjakärki Kiekko-Espoon vieraana. Taitava hyökkääjä on läpimurron kynnyksellä.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Erkka Seppälä 6+17=23

2) Julius Valtonen 8+14=22

3) Oliver Kiljunen 13+8=21

4) Juuso Perttilä 3+14=17

5) Nuutti Viitasalo 3+9=12

FPS:n sisäinen pistepörssi:

1) Paavo Tyni 5+12=17

2) Juhani Tamminen 5+9=14

3) Karri Forsblom 6+5=11

4) Teemu Karjalainen 6+3=9

5) Totte Moberg 4+4=8

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Erkka Seppälä ja maalitykki Oliver Kiljunen lähtevät iltaan neljän ottelun mittaisissa pisteputkissa.

– Kiekko-Vantaan kapteeni Julius Valtonen on kolmen ottelun mittaisessa maaliputkessa. Valtonen on paukuttanut kolmessa edellisessä ottelussa kuusi maalia.

– Kiekko-Vantaa ja FPS ovat kohdanneet Mestis-historiassa 32 kertaa. Lohipaidat ovat voittaneet niistä 20, FPS vienyt voiton 10 kertaa ja kahdesti on pelattu tasan.

Mestis