Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa kohtaa runkosarjan viimeisessä kotiottelussa Peliitat

17.03.2021

Kiekko-Vantaa isännöi torstaina runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan Peliittoja. Panosta riittää kummallakin joukkueella vielä valtavasti.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat iskevät yhteen torstaina Trio Areenalla. Lohipaidat kamppailevat suorasta puolivälieräpaikasta ja Peliitat puolestaan tappelee viimeisestä villi kortti -paikasta.

Kiekko-Vantaa on sarjassa seitsemäntenä pistekeskiarvolla 1,44. Lohipaidat ovat voittaneet tauon jälkeen 10 ottelusta seitsemän.

Taistelu suorasta puolivälieräpaikasta on kimuranttinen, sillä edes täydet kuusi pistettä kahdesta jäljellä olevasta runkosarjaottelusta ei välttämättä riitä. Kiekko-Vantaan kanssa suorasta paikasta puolivälieriin vääntävät Koovee, TUTO ja Hermes.

Viime viikolla Kiekko-Vantaan voittoputki katkesi ja lohipaidat jäivät ilman pisteitä. Perjantaina lohipaidat hallitsivat mielin määrin Forssassa, mutta koki 1–3-tappion ja lauantaina Kiekko-Vantaa kaatui tehottomaan ylivoimaan Kiekko-Espoon vieraana 2–4-lukemin.

Kiekko-Vantaan täytyy laittaa tällä viikolla jälleen parasta pöytään. Ylivoimaan täytyy saada lisää tehoja ja maalintekoon löytää keinoja. Ehjä 60-minuuttinen on hakusessa torstaina.

Peliitat on sarjassa toiseksi viimeisenä pistekeskiarvolla 1,03. Peliitat tarvitsee viikon molemmista peleistään pisteitä jos se meinaa edetä villi kortti -kierrokselle. Vesa Petäjän luotsaama joukkue on saalistanut tauon jälkeen 10 ottelusta viisi voittoa.

Peliitat kärsi myös viime viikolla kaksi katkeraa tappiota: ensin perjantaina Kiekko-Espoon vieraan 3–5-lukemin ja lauantaina kotona TUTO:lle maalein 3–5.

Peliitat on tunnettu tälläkin kaudella työteliäänä joukkueesta, joka ei anna koskaan periksi. Joukkueen avainpelaajia ovat ykköstorjuja Kristian Tamminen, pakiston Jere Vertanen, Toivo Pennanen ja Joni Kuoppala sekä hyökkääjät Joel Kerkkänen, Oskari Lemetyinen, Erno Ripatti, taiturimainen Pelicans-laina Leevi Tukiainen ja viime kaudella lohipaidassa esiintynyt kultakypärä Markus Lahtinen.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Lohipaidat nappasivat Heinolassa 12. helmikuuta 4–3-vierasvoiton Christian Silfverin johdolla ja pari viikkoa takaperin Kiekko-Vantaa kukisti kotona Peliitat 5–2-lukemin kapteeni Julius Valtosen johdolla.

Kiekko-Vantaa–Peliitat torstaina klo 18.30 Trio Areenalla. Matsi pelataan ilman yleisöä. Ottelua voit seurata Ruutu-palvelusta.

Seuraa heitä:

#15 Jolle Nikander, K-Vantaa

Juonikas ja taitava sentteri. Pelaa tunnollisesti kahteen suuntaan.

#5 Joel Kerkkänen, Peliitat

Taitava ja liukasliikkeinen laitahyökkääjä. Ollut tauon jälkeen erittäin tehokas.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Erkka Seppälä 9+22=31

2) Julius Valtonen 10+20=30

3) Oliver Kiljunen 16+12=28

4) Juuso Perttilä 7+17=24

5) Nuutti Viitasalo 3+11=14

Peliittojen sisäinen pistepörssi:

1) Markus Lahtinen 8+10=18

2) Leevi Tukiainen 7+10=17

3) Joel Kerkkänen 9+7=16

4) Juuso Jämsen 9+7=16

5) Jere Vertanen 4+10=14

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaa ja Peliitat ovat kohdanneet Mestiksessä yhteensä 45 kertaa. Voitot ovat Kiekko-Vantaalle 27–18.

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Erkka Seppälä on Mestiksen pistepörssissä neljäntenä.

– Kiekko-Vantaan Oliver Kiljunen on Mestiksen maalipörssin kakkonen.

Mestis