Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa haastamaan Forssan Palloseuraa

11.03.2021

Kiekko-Vantaa matkustaa perjantaina sarjan kuntopuntarin kärkijoukkueen Forssan Palloseuran vieraaksi.

Suorasta pudotuspelipaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa pelaa tällä viikolla kaksi kovaa ja erittäin tärkeää vierasottelua. Perjantaina lohipaidat matkustavat sarjajumbo FPS:n vieraaksi ja lauantaina kohdataan TJV-kasvatilla Teemu Ramstedtilla vahvistuneen sarjakärki Kiekko-Espoon.

Perjantaina Forssassa pelataan isoista pisteistä, sillä Kiekko-Vantaa tappelee tiukasti suorasta pleijaripaikasta ja kun taas sarjajumbo FPS on pitkän voittoputken ansiosta noussut taistelemaan viimeisestä villi kortti -kierrokselle oikeuttavasta paikasta.

– FPS on kuntopuntarin kärkijoukkue. Vaikea peli tulossa. He pelaavat tällä hetkellä sitoutunutta ja tehokasta lätkää. Meidän pitää murtautua heidän viisikon sisään ja olla tehokkaita maalipaikoissa, Kiekko-Vantaan valmentaja Jani Manninen.

Kiekko-Vantaa on voittanut tauon jälkeen kahdeksasta ottelusta seitsemän. FPS on puolestaan voittanut tauon jälkeen kahdeksasta kamppailusta kuusi.

Kiekko-Vantaa on ollut tauon jälkeen sarjan paras joukkue ja FPS toiseksi paras.

Lohipaidat ovat sarjataulukossa seitsemäntenä, kun runkosarjaa on jäljellä neljän ottelun verran. Kiekko-Vantaa on raapinut 25 ottelusta kasaan 39 paunaa ja pistekeskiarvo on 1,56.

Käytännössä Kiekko-Vantaa taistelee kahdesta viimeisestä suorasta pleijaripaikasta yhdessä Kooveen ja Joensuun Kiekko-Poikien kanssa.

Kiekko-Vantaa lähtee perjantain otteluun kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa. Viime viikolla lohipaidat kaatoivat Peliitat kotona 5–2 -lukemin ja lauantaina vieraissa TUTO:n rankkareilla 3–2.

Kiekko-Vantaan syömähammas on ollut läpi kauden juonikkaan sentterivirtuoosin Erkka Seppälän, härkämäisen maalintekijän Oliver Kiljusen ja huipputaitavan kapteeni Julius Valtosen muodostama ykkösnyrkki. Tehoja on kuitenkin viime aikoina tullut hyvin laajalla rintamalla.

FPS on sarjassa viimeisenä ja kerännyt 26 ottelusta 26 paunaa ja sen pistekeskiarvo on 1,00. Asko Rantasen joukkue on viiden edellisen ottelun kuntopuntarilla mitattuna sarjan kuumin joukkue.

FPS on viiden ottelun mittaisessa voittoputkessa, jonka aikana se on kaatanut Kiekko-Vantaan kerran, sarjakärki Kiekko-Espoon kahdesti, Peliitat kerran ja TUTO:n kerran. Tänään se kohtaa vieraissa Kooveen.

FPS on tunnettu sarja-avausta lukuun ottamatta, jossa se hävisi Kiekko-Vantaalle Trio Areenalla 9–0, viheliäisenä vastustajana ja joka puree nilkasta kerta toisensa jälkeen. FPS antaa kovaa painetta ylhäältä saakka useammallakin pelaajalla. Joukkueen avainpelaajia ovat muun muassa ykkösvahti Petrus Lintonen, kultakypärä Paavo Tyni ja konkarisentteri Juhani Tamminen

Kiekko-Vantaan täytyy perjantaina laittaa parasta pöytään. Sen pitää puolustaa tiiviisti, päästä paineen alta nopeasti ja huolellisesti pois, voittaa kamppailuja ja käyttää maalipaikat tehokkaasti.

– Ehjää 60-minuuttista on työstetty tällä viikolla ja sitä lähdetään hakemaan. Se tarkoittaa, että joka osa-alueella pitää loistaa, aistit hereillä alusta saakka ja työmäärä ihan tapissa, sillä kotijengillä se tulee sitä olemaan, Manninen tietää.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella viisi kertaa. Voitot ovat FPS:lle 3–2. 

FPS–Kiekko-Vantaa tänään klo 18.30 Forssan jäähallissa. Ottelua voit seurata Ruutu -palvelusta.

Seuraa heitä:

#26 Konsta Hirvonen, Kiekko-Vantaa

U18 maailmanmestari. Äärimmäisen tärkeä palanen joukkueelle kahden suunnan pelillään. Erinomainen alivoimapelaaja.

#95 Jere Jokinen, FPS

HPK-laina on tehnyt tehokkaan paluun vihreiden paitaan. Laukaus on kuin hevosen potku. Rightin laiturilla on paljon maalintekopotentiaalia.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

 

1) Erkka Seppälä 9+21=30

2) Julius Valtonen 10+19=29

3) Oliver Kiljunen 15+12=27

4) Juuso Perttilä 6+17=23

5) Eetu Peltola 5+8=13

FPS:n sisäinen pistepörssi:

1) Paavo Tyni 8+14=22

2) Juhani Tamminen 6+14=20

3) Karri Forsblom 9+7=16

4) Totte Moberg 5+6=11

5) Teemu Karjalainen 6+3=9

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan taiturimainen hyökkääjä Juuso Perttilä on viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Kiekko-Vantaan pelaajista kolme on Mestiksen pistepörssissä 10 parhaan joukossa. Seppälä sijalla 4, Valtonen sijalla 6 ja Kiljunen sijalla 8.

– Kiekko-Vantaan puolustaja Eetu Peltola on tulokkaiden pistepörssin nelonen.

– Kiekko-Vantaa ja FPS ovat kohdanneet Mestiksessä yhteensä 33 kertaa. Voitot ovat lohipaidoille 20–11 ja kahdesti on pelattu tasan.

Mestis