Ketterä oli tyly vieras Tikkurilan torstai-illassa

07.10.2021

Kuvat: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa koki viidennen perättäisen tappion, kun sarjakärki Ketterä haki pisteet Trio Areenalta 1–5-lukemin.

Kiekko-Vantaa ja hallitseva mestari Ketterä iskivät yhteen torstaina Trio Areenalla. Lohipaidat olivat pari potkua perässä läpi illan ja Ketterä pelasi vahvan vierasottelun vieden ansaitusti kolme pistettä.

– 1–5 kertoo kaiken. Oltiin perässä paljon ja varsinkin kamppailupelissä. Viisi tappiota syö miestä ja itseluottamus on koetuksella, mutta meidän täytyy ammentaa pienistä asioista ja tehdä hommia yhdessä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoo.

Avauserään Kiekko-Vantaa tuli hyvin, mutta maalipaikkoja ja momentumia se ei onnistunut käyttämään hyväksi. Se sai pelata kahdesti ylivoimaa ja taitava Kristjan Kombe pääsi kokeilemaan maalintekoa avauserässä rankkarista, mutta ilman tulosta.

Ketterä avasi maalihanat ajassa 6.40, kun tehot 1+2 saalistanut venäläistaituri iski maalin edestä irtokiekon sisään.

Ketterä pommitti hurjasti erän lopun ylivoimallaan, mutta Samuli Tervon johdolla Kiekko-Vantaa kesti.

Toinen erä oli täysin Ketterän ja se osuikin kolmesti. Ensin Anton Stråka pamautti Yegor Chizhikovin syötöstä 0–2, Jesse Ruotsi sivalsi suorasta hyökkäyksestä 0–3 ja venäläispakki Yegor Shekhovtsov napautti 0–4 Chizhikovin näyttävästä passista.

Kolmannessakin erässä Ketterä oli pelin päällä, eikä Kiekko-Vantaa saanut hyökkäyspeliään kunnolla käyntiin.

Ketterä siirtyi ajassa 54.50 0–5-johtoon, kun Mestiksen pistepörssiä johtava Elmeri Kaksonen tyylitteli maalin edestä limpun sisään.

Kiekko-Vantaa rikkoi kuparisen ajassa 57.49, kun Niko Mikkola paukutti viivalta ensimmäisen maalinsa lohinutussa Tommi Laakson syötöstä.

Kiekko-Vantaa on sarjassa viimeisenä. Lohipaitojen kausi jatkuu huomenna kotiottelulla KeuPa HT:ta vastaan.

Kiekko-Vantaa–Ketterä 1–5  (0–1, 0–3, 1–1)

6.40 0–1 Yegor Chizhikov (Jesse Liuksiala, Jesse Hallikas)

25.52 0–2 Anton Stråka (Yegor Chizhikov)

30.12 0–3 Jesse Ruotsi (Niko Kautiainen, Jere Vertanen)

33.20 0–4 Yegor Shekhovtsov (Yegor Chizhikov, Santeri Salmela)

54.50 0–5 Elmeri Kaksonen (Einari Luhanka, Henry Karjalainen)

57.49 1–5 Niko Mikkola (Tommi Laakso)