Kiekko-Vantaa | Mestis

Junioreiden viikkokatsaus – U18 hurjassa lennossa kotikaukalossa

16.11.2020

Kiekko-Vantaan U18 -joukkue nappasi kaksi kovaa päänahkaa viikonloppuna. Niin U16-, U18- ja U20 -joukkueet olivat tositoimissa.

Kiekko-Vantaan U20-joukkue pelasi viime viikolla kaksi ottelua, joista saldona oli kaksi pistettä.

Lauantaina Muikut koki 2–5-tappion sarjakärki Kooveelle vieraskaukalossa. Kiekko-Vantaan maaleista vastasivat Väinö Tapper ja kapteeni Eetu Kärkkäinen.

– Tehotonta peliä meiltä. Olisi pitänyt kahden erän jälkeen johtaa 6–1, sillä niin paljon paikkoja meillä oli. Puolustaminen oli hyvää ja peli oli hanskassa. Vietiin Kooveeta 50 minuuttia kuin pässiä narussa, sitten 2–2-tasoitus kolmannessa erässä Kooveelle ja meidän peli meni sitten pakottamiseksi, Kiekko-Vantaan U20 -joukkueen päävalmentaja Hannu Väisänen kertoo.

Sunnuntaina Kiekko-Vantaa hukkasi kahden maalin johtonsa kotikaukalossa Kärpät Akatemiaa vastaan, mutta nappasi lopulta arvokkaan 3–2-voiton jatkoajalla. Muikkujen maaleista vastasivat perjantaina Mestiksessä debytoinut Markku Kitunen, Aleksi Friman ja voitto-osuman viimeistellyt Eetu Kärkkäinen. Sekä ykköstykki Kasper Korhonen että luottosentteri Otto Räsänen keräsivät kaksi syöttöpistettä mieheen.

– Vastuun pakoilua maalipaikoissa meiltä ja edelleen tehotonta peliä. Hukattiin johto kolmannessa erässä, mutta jotain lohtua toi kuitenkin jatkoaikavoitto, Väisänen sanoo.

Kiekko-Vantaa on U20 Mestiksessä kuudentena pistekeskiarvolla 1,89. Muikut pelaa tällä viikolla kaksi kovaa kamppailua: perjantaina Trio Areenalle vieraaksi saapuu arkkivihollinen Karhu-Kissat ja lauantaina Kiekko-Vantaa matkustaa TPS Akatemian vieraaksi.

– Alamme olla siinä pisteessä, että kaikki pelit pitää voittaa, jos haluamme kevätkaudella SM-liigaan. Maalintekijöitä pitäisi löytää. Paikkoja on tarpeeksi, mutta niistä pitää rankaista. Jos tehdään nyt kaksi maalia per peli, niin sitten täytyy oma maali pitää puhtaana, Väisänen pohtii.

Kiekko-Vantaan U18 -joukkue otti viime viikolla kahdesta ottelusta täydet kuusi sarjapistettä ja nosti osakkeita sarjataulukossa.

– Koko viikko harjoituksissa ja peleissä oli raikas ja jalkava. Saatiin ne karanteenijalat karistettua ja se näkyi peleissä. Hienot ja tärkeät kaksi voittoa tietenkin miellyttävät, Kiekko-Vantaan U18 -joukkueen päävalmentaja Lasse Kivekäs sanoo.

Lauantaina Kiekko-Vantaa kukisti kotikaukalossa Kiekko-Espoon maalein 3–2 hienolla päätöserän kirillä. Kiekko-Vantaalta maaliverkkoa heiluttivat Joonas Linnavuori (1+1), Severi Lehdonmäki ja voittomaalin vajaa viisi minuuttia ennen loppua iskenyt Joona Sihvonen.

– Espoota vastaan shokkialku meille, kun ei oltu ihan valmiina alussa. Espoon kahden toisen maalin jälkeen saatiin hommasta taas kiinni ja peli pysyi kasassa. Vauhdikas peli ja kumpi vaan olisi voinut voittaa. Voittomaali oli Joona Sihvosen puolesta kentästä lähettämä neppaus, joka painui sisään. Se oli sellainen voittomaali, että kun olet paiskinut hyvin hommia ja sua on välillä koeteltu, niin silloin ansaitset tuollaisia pomppuja. Todella ylpeä joukkueesta, Kivekäs valotti.

Sunnuntaina Trio Areenalla Kiekko-Vantaa kukisti alkukauden yllättäjän KooKoon 3–2-lukemin. Kiekko-Vantaan ykkössankari oli kaksi maalia taituroinut Antonio Marchesani. Myös puolustaja Eemeli Tykkyläinen onnistui maalinteossa. Kiekko-Vantaan maalissa Niko Karhu torjui molemmissa peleissä vakuuttavasti.

– Tasainen peli, joka oli meiltä kypsää ja ehjää tekemistä joukkueelta. Maalissa Niko Karhu oli loistava koko viikon, Kivekäs kehuu.

Kiekko-Vantaa on U18 SM-sarjassa nyt sijalla 15. pistekeskiarvolla 1,11. Kymmenen parasta joukkuetta pelaa keväällä ylemmässä loppusarjassa. Kiekko-Vantaa pelaa tällä viikolla kaksi vierasottelua, kun lauantaina kohdataan KalPa ja sunnuntaina Jukurit.

– Me ei olla juuri vielä reissuun päästy, joten mukava päästä kokemaan tällainen vieraskiertue. KalPa on kovimpia joukkueita tällä kaudella tässä sarjassa ja perinteisesti luisteluvoimainen sekä taitava nippu. Jukureille hävittiin viimeksi, joten meillä on siinä kalavelkoja maksettavana, Kivekäs tuumii.

Kiekko-Vantaan U16 -joukkue pelasi viime viikolla kaksi ottelua, joista se raapi yhden voiton.

Perjantaina Kiekko-Vantaa kaatoi vieraskaukalossa KJT Haukat voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 5–4. Maaliverkkoa heiluttivat Aatu Karvinen (1+2), Elias Laine, Toivo Kupila (1+1) ja Juho Keinänen (1+2), joka iski myös joukkueelle rankkariratkaisun.

– Kokoonpano eli pitkin viikkoa, mutta pelattiin yksi kauden parhaista peleistä. Saatiin hyvä lähtö peliin ja kauden ensimmäinen rankkarivoitto. Kolmannessa erässä alkoi vähän bensa loppua kovaa joukkuetta vastaan. Olin tyytyväinen meidän ilmeeseen, Kiekko-Vantaan U16 -joukkueen päävalmentaja Janne Eriksson kertoo.

Sunnuntaina Kiekko-Vantaa taipui Myyrmäessä Jukureille 1–2-lukemin hallinnasta huolimatta. Sinioranssien maalista vastasi päätöserässä Aatu Karvinen.

– Oltiin hallitsevampi osapuoli, muttei silti saatu koneita kunnolla käyntiin. Maalinteko oli tuskaa ja ei saatu ihan riittävästi laadukkaita paikkoja kuitenkaan luotua. Vähän jäi vajaaksi, Eriksson sanoo.

Kiekko-Vantaa on U16 SM-sarjan karsintalohkonsa viimeisenä pistekeskiarvolla 0,44.

– Pelillisesti on menty koko ajan eteenpäin. Koko viisikon tekemisessä, reagoinneissa ja maalinteon tehokkuudessa ollaan oltu perässä, Eriksson kuvailee.

Tällä viikolla edessä on kaksi ottelua: lauantaina Myyrmäkeen vieraaksi saapuu sarjakärki KalPa ja sunnuntaina kohdataan vieraskaukalossa paikalliskamppailussa Jokerit.

– Päästään mittaamaan oikein kunnolla, että missä mennään. KalPa on laadukkain joukkue tässä sarjassa. He hyökkäävät hyvin ja ovat taitava porukka. Jokereita vastaan meillä on ollut hyviä pelejä, mutta emme ole saaneet vielä ehjää 60-minuuttista. Jokeri-pelin kohtalo, että pelataanko sitä ottelua Jokereiden karanteenikuvioiden takia, selviää viimeistään perjantaina, Eriksson valottaa.

Mestis