Kiekko-Vantaa | Mestis

Eetu Mäkiniemi maalille – tällä kokoonpanolla ryöstöretkelle Savonlinnaan

20.02.2019

Kiekko-Vantaa kohtaa tänään vieraskaukalossa SaPKon. Kiekko tippuu jäähän Talvisalon jäähallissa klo 18.30.

Kiekko-Vantaa ja SaPKo kohtaavat tällä viikolla kahdesti. Keskiviikkona Savonlinnassa jaossa on tärkeitä pisteitä kummallekin, sillä Kiekko-Vantaa taistelee pudotuspelipaikasta ja SaPKo vääntää kotiedusta.

Lohipaidat ovat sarjassa seitsemäntenä. Valmentajavaihdoksen jälkeen Kiekko-Vantaa on voittanut viidestä ottelustaan neljä.

SaPKo on sarjassa viidentenä ja matkaa neljän parhaan joukkoon on nyt kolme pistettä. Pässipaidat ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelustaan kaksi.

Lohipaitojen tolppien väliin tulee Carolina Hurricanesin varaama 19-vuotias veskarilupaus Eetu Mäkiniemi. Kiekko-Vantaan oma kasvatti on pelannut 11 ottelua torjuntaprosentilla 90,91.

Hyökkäyksessä Antton Mönkäre palaa pelaavaan miehistöön ja tulee nelosketjuun Jussi Pelto-Arvon sekä Alex Leväsen rinnalle. Roope Niskanen nousee puolestaan Pekka Niemimaan ja Jesse Niemen rinnalle. Joona Monton ja Erik Embrichin ketjut pysyvät ennallaan. Pakkiparit ovat täysin samat kuin lauantaisessa RoKi-ottelussa.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat pitkäaikaispotilaat Eetu Torpström ja Riku Tiainen. Huilivuorossa on puolustaja Mikko Kumin.

Jokereiden KHL-joukkueen vahvuudessa on puolustaja Nico Nurmikanta. Jokereiden A-nuorten mukana ovat maalivahti Juho Ratilainen sekä hyökkääjät Aleksi Halme, Ville-Valtteri Mustonen ja Roope Hirvonen.

Mestiksen pistepörssiä johtava Miro-Pekka Saarelainen lähtee iltaan kuuden ottelun mittaisessa pisteputkessa. Erik Embrich on neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa.

SaPKo–Kiekko-Vantaa tänään klo 18.30 Mediatili Areenalla Savonlinnassa. Ottelua voit seurata suorana lähetyksenä Elisa Viihteen kautta. Ottelu näkyy myös Kiekko-Vantaan faniryhmä Ruutanoiden epävirallisessa kisakatsomossa Ravintola Old Storyssa.

Kiekko-Vantaa tänään:

8 Miro-Pekka Saarelainen–81 Joona Monto–46 Henri Tamminen

29 Joona Harjama–13 Erik Embrich–67 Joel Sund

26 Jesse Niemi–3 Pekka Niemimaa–86 Roope Niskanen

43 Jussi Pelto-Arvo–27 Alex Levänen–25 Antton Mönkäre

 

28 Ilari Metsola–22 Tyko Karjalainen

63 Roope Reini–55 Alex Lindroos

72 Jere Kiviniemi–58 Emil Leppänen

2 Joel Pyykkönen

 

30 Eetu Mäkiniemi (1 Waltteri Ignatjew)

 

Mestis