Kiekko-Vantaa | Mestis

Arkkiviholliset kohtaavat perjantaina Tikkurilassa – ”Hyvä meininki koko joukkueella”

22.08.2019

Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina Trio Areenalla tutun kiistakumppanin TUTO:n. Keskushyökkääjä Mikael Saha odottaa iltaa innolla.

Kiekko-Vantaa on pelannut kaksi harjoitusottelua. Viime viikolla kaatui Jokereiden A-nuoret Trio Areenalla maalein 3–1. Keskiviikkona lohipaidat kukistivat melkoisessa trillerissä vieraskaukalossa Peliitat maalein 4–3 voittolaukauskilpailun jälkeen. Mailataituri Harri Kainulainen toi vantaalaiset tasoihin viimeisellä sekunnilla ja Julius Valtonen napautti rankkariratkaisun.

Porin Ässistä Kiekko-Vantaan pelipaitaan siirtynyt taitava keskushyökkääjä Mikael Saha on pääsemässä koko ajan paremmin vauhtiin. Sentteri on ollut tyytyväinen joukkueen peliesityksiin tässä vaiheessa harjoituskautta.

– Itsellä on ollut vielä totuttelua jonkin verran. Hyvä meininki on koko joukkueella. Raikasta peliä on pystytty pelaamaan. Olemme saaneet vastustajan päähän pitkiä ja hyviä myllytyksiä. Petrattavaa on etenkin puolustuspelaamisessa ja kiekollisessa huolellisuudessa.

Alkuperäiset Mestis-seurat Kiekko-Vantaa ja TUTO kohtaavat toisensa Mestiksen runkosarjan avauskierroksilla back-to-back -otteluissa. Nyt haetaan jo asetelmia runkosarjan starttiin, mutta tärkein anti on se missä pelaamisen kanssa mennään.

– Nämä ovat tärkeitä pelejä ajatellen runkosarjaa kuitenkin. Saadaan omat jutut kuntoon ja ne asiat mitä harjoiteltukin näkymään pelissä. Mukava päästä pelaamaan.

Jos on Kiekko-Vantaa uusiutunut 25-vuotisjuhlakaudelle, niin muutoksia on tapahtunut myös Turussa. Päävalmentajaksi tuli entinen SM-liigatähti Antti Virtanen, jolle kausi on valmentajauran ensimmäinen pääluotsina. 

Pelaajistossa uusia kasvoja ovat muun muassa maalivahti Conrad Mölder, Peliitoista tulleet Mark Viitanen, Jonne Jantunen sekä Ville Nieminen, RoKissa edelliset kaudet viihtynyt Aleksi Poikola, liigakaukaloista tuttu Oskari Siiki ja Kiekko-Vantaassa kahdella edellisellä sesongilla operoinut Erik Embrich.

Maisemaa puolestaan vaihtoivat muun muassa ykkösvahti Julius Pohjanoksa, IPK:n pelipaitaan siirtynyt Timi Lahtinen ja Mäkisen veljekset Atte sekä Miro.

TUTO hävisi viime perjantaina harjoituskauden avausottelunsa Kooveeta vastaan lukemin 2–5.

Kiekko-Vantaa–TUTO perjantaina Trio Areenalla klo 18.30. Ovet aukeavat tunti ennen ottelua ja liput hankit 10 eurolla hallin lipunmyyntipisteeltä.

Seuraa heitä:

#11 Julius Valtonen, K-Vantaa

Kahteen harjoitusotteluun tehot 1+2 kerännyt laitahyökkääjä on esiintynyt pirteästi. Taitava pelaaja hyökkäyspäässä. Omaa hyvän laukauksen ja tykkää taklata kovaa. Muodostanut toimivan trion Harri Kainulaisen ja Oliver Kiljusen kanssa.

#54 Joel Janatuinen, TUTO

Lukon testissä kesällä ollut nuorten sarjojen pisterohmu on TUTO:n mielenkiintoisimpia seurattavia kiistatta. Nuorten SM-kultaa Bluesissa 2014 juhlinut ja herrasmiespelaajaksi valittu laitahyökkääjä on taitava ja juonikas kiekon kanssa. Vietti viisi edellistä kautta Pohjois-Amerikassa.

Mestis