Kiekko-Vantaa | Mestis

Aapo Ahola palasi kotiin kovin tavoittein – ”Se on realistinen saavuttaa”

28.06.2021

Aapo Ahola lähti aikoinaan Kiekko-Vantaan junioreista Pelicansiin kehittymään ja palasi nyt kierrokselta kotiin.

– Todella mukava olla himassa, Aapo Ahola kertoo.

Aapo Ahola on ollut kahdella edellisellä kaudella sarjan tehokkaimpia puolustajia. Eikä ihme, sillä taitavan puolustajan päätä ei huimaa koskaan ja kiekko tottelee keravalaislähtöisen puolustajan lavassa. Taitavan kiekollisen pakin vahvuudet ovat nimenomaan kiekollisessa pelissä ja ylivoimalla. 

– Kiekolla pelaaminen on se oma juttu ja vahvuus. Kiekosta ei hevillä luovuta. Hyökkäys on paras puolustus ja sillä niitä pelejä voitetaan, Ahola kertoo.

Viime kaudella Ahola oli pakkien pistepörssin kolmonen ja pelasi isossa roolissa pronssijoukkue Iisalmen Peli-Karhuissa. Ahola nakutti 29 runkosarjaottelussa tehot 6+16=22.

Ensi kaudella Ahola haluaa ottaa sen viimeisen stepin kohti isompia valoja. Siihen Kiekko-Vantaa onkin paras paikka, sillä peräti kahdeksan pelaajaa viime kauden joukkueesta sai liigasopimuksen.

– Joukkueena asetetaan tavoitteita ennen kauden alkua. Itse haluan olla parempi kuin viime kaudella ja se on realistinen saavuttaa. Haluan päästä täältä ylöspäin ja töitä se vaatii, Ahola tietää.

Mestis