Kiekko-Vantaa | Mestis

Viime kevään finalistit vastakkain lauantai-illan huumassa

02.03.2018

Kiekko-Vantaa kohtaa lauantaina runkosarjan viimeisessä kotiottelussa hallitsevan Mestis-mestarin Savonlinnan Pallokerhon. 

Herkullisemmalla kohtaamiselle ei lohipaidat enää voisi runkosarjaa päättää kotiyleisön edessä kuin viime kevään finalistien kohtaamisella. Lauantai-illan kiekkonäytelmästä ei tule tunteita ja tuoksuja puuttumaan.

Kiekko-Vantaa on sarjassa ennen perjantai-illan kierrosta neljäntenä. Kotiedusta pudotuspeleihin taistelevat lohipaidat ovat keränneet 48 ottelusta yhteensä 78 pistettä. Vantaan kiekkoylpeys on runkosarjassa varmuudella joko neljäs tai viides.

Viime kevään hopeajoukkue Kiekko-Vantaa katkaisi keskiviikkona sarjanousija Imatran Ketterän 12 ottelun mittaisen voittoputken upean peliesityksen jälkeen 1–0-kotivoitolla. Lohipaitojen voittomaalin viimeisteli uran ensimmäisellä Mestis-osumalla puolustajalupaus Eetu Pylkkänen. Tolppien välissä Jani Kautto pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä.

Kiekko-Vantaan peli otti jälleen stepin eteenpäin. Työmoraali, kamppailupelaaminen ja tahtotila olivat tasolla, jota voittaminen tässä tuhansien tarinoiden sarjassa vaatii. Kehityksen kohteet löytyvät ylivoimapelistä, jonka merkitys korostuu pudotuspeleihin lähdettäessä. 

– Parissa viimeisessä ottelussa olemme parantaneet paljon puolustuspeliä. Jokaisen pelaajan täytyy olla hereillä ja valmis auttamaan toista. Asennepuolella on tapahtunut myös viime peleissä muutos parempaan, Kiekko-Vantaan apuvalmentaja Tony Virta kertoo.

Hyökkäysvoimainen Kiekko-Vantaa on sarjan neljänneksi kovin kotijoukkue. Lohipaidat ovatkin keränneet kuudesta edellisestä kotiottelusta pisteitä ja voittanut niistä viisi. 

Hallitseva Mestis-mestari SaPKo on sarjassa toisena. Pässipaidat ovat keränneet ennen perjantain TUTO-ottelua 47 ottelusta yhteensä 88 pistettä. Matkaa sarjakärkeen on nyt viisi pistettä, mutta takana Ketteräkin kärkkyy vielä kolmen pisteen päässä.

– Alkuvaikeuksien jälkeen SaPKo on pelannut laadukasta lätkää ja ottanut paljon voittoja. Hyvä mittari meille tässä vaiheessa, Virta tuumii.

SaPKo lähtee viikonlopun vieraskiertueelle 13 ottelun mittaisessa pisteputkessa. Näistä otteluista se on raapinut kasaan yhdeksän voittoa. Edellisen kerran SaPKo on jäänyt kokonaan ilman pisteitä 17. tammikuuta Joensuussa. 

SaPKon kuuden ottelun mittainen voittoputki katkesi keskiviikkona, kun viimeisistä pudotuspelipaikoista taisteleva LeKi haki Savonlinnasta jatkoaikavoiton lukemin 3–4.

Mestariluotsi Pasi Räsäsellä on käsissään laadukas joukkue, josta löytyy vantaalaisten tapaan neljä tuloksentekoon pystyvää sylinteriä. 

SaPKo on koko sarjan kovin vierasjoukkue. Se on voittanut kuusi vierasottelua putkeen ennen viikonlopun vieraskiertuettaan. 

Kiekko-Vantaa ja SaPKo ovat kohdanneet tällä kaudella toisensa kolme kertaa. Lohipaidat ovat voittaneet näistä kaksi. Edellisen kerran Trio Areenalla Vantaan kiekkoylpeys rynnisti 6–2-voittoon tammikuussa.

– Hyvä, että tässä vaiheessa kautta tulee kovia pelejä alle. SaPKolla on paljon taitavia hyökkääjiä. He ovat parantaneet peliä koko ajan, kolminkertainen Suomen mestari ja entinen Leijona-hyökkääjä pohtii.

Mestiksen huippukamppailu Kiekko-Vantaa–SaPKo lauantaina Trio Areenalla klo 17. Ostamalla edullisemman ennakkolipun Ticketmasterin kautta, osallistut kahden ravintola La Locandan lahjakortin arvontaan.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 16+30=46

2) Janne Kivilahti 18+20=38

3) Juha Tarkkanen 7+22=29

SaPKon sisäinen pistepörssi:

1) Niklas Salo 20+24=44

2) Mikko Lahtela 18+21=39

3) Joona Monto 11+27=38

Keskinäiset ottelut tällä kaudella:

4.10.2017 SaPKo–Kiekko-Vantaa 1–3

4.11.2017 SaPKo–Kiekko-Vantaa 4–3

3.1.2018 Kiekko-Vantaa–SaPKo 6–2

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaan puolustaja Juha Tarkkanen on pakkien pistepörssissä toisena. Tarkkasella on matkaa seurahistorian yhden kauden pakkien piste-ennätykseen kolme pistettä.

2) Kiekko-Vantaan Toni Leinonen on yhden tehopisteen päässä 100. tehopisteen rajapyykistä Mestiksessä.

3) Kiekko-Vantaa on kerännyt kuudesta edellisestä kotipelistään pisteitä.

Seuraa heitä:

#57 Toni Leinonen, K-Vantaa

Äärimmäisen arvokas joukkuepelaaja. Tekee illasta toiseen hirmuisen määrän töitä joukkueen eteen. Nopea luistelija pääsee maalipaikoille. Juonikkuutta löytyy hyökkäyspäässä. Enää pisteen päässä 100 tehopisteen rajapyykistä Mestiksessä. 

#50 Niklas Salo, SaPKo

Väkkärämäinen laitahyökkääjä pelaa todella tehokasta kautta. Taskuraketti on vaikea pideltävä kenelle tahansa. Ennen perjantain TUTO-ottelua onnistunut neljässä edellisessä ottelussa maalinteossa. 

Mestis