Kiekko-Vantaa | Mestis

TUTO haki revanssin Muikuista

24.08.2018

Kiekko-Vantaan A-nuoret kokivat perjantai-iltana harjoitusottelussa nuorten SM-liigajoukkue TUTO:a vastaan tappion maalein 2–8 (0–3, 1–3, 1–2).

TUTO haki revanssin Muikuista tylyin 2–8-lukemin. Elokuun alussa kolme viikkoa sitten Kiekko-Vantaa kaatoi turkulaiset Kupittaalla maalein 5–2.

Nuorten Mestis -kauteen valmistautuvan Kiekko-Vantaan pelissä oli tappiosta huolimatta hyviä asioita ja useita vahvoja hallintahetkiä. 

– Olimme aika pehmeitä kamppailuissa ja hyökkäyspelaamisessa neppailtiin. Meiltä puuttui sopiva suoraviivaisuus ja määrätietoisuus maalipaikoissa. Meillä oli vahvoja jaksoja pelin sisällä, mutta ei tulostaulu koskaan valehtele, Kiekko-Vantaan A-nuorten päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Muikkujen maaleista vastasivat toisessa erässä tarkalla rannekudilla verkkoa heiluttanut laitahyökkääjä Jare Juutilainen ja päätöserässä viivakudillaan osunut puolustaja Ville Österman.

Varsinkin toisessa erässä Kiekko-Vantaalla oli rutkasti hyviä maalipaikkoja. Muun muassa Juutilainen veti läpiajosta ylärimaan ja keskiviikkona Mestis-joukkueessa debytoinut puolustaja Tomi Turunen kiskaisi tolppaan.

TUTO:n maaleista vastasivat slovakkihyökkääjä Filip Vasas, Aaro Löyttymäki, Jussi Tammela, Roope Kallio sekä kaksi osumaa mieheen tehtailleet Timi Lehti ja Karri Forsblom.

Kiekko-Vantaan A-nuoret pelaavat viimeisen harjoitusottelunsa lauantaina Blues Akatemiaa vastaan Espoonlahdessa. Nuorten Mestis käynnistyy Muikkujen osalta sunnuntaina 2. syyskuuta kotiottelulla Diskosta vastaan.

– Pelaajien kanssa on jauhettu ja pidetty palavereja. Pelaajat itsekin tietää missä mättää. Huomenna fressi startti, eikä ihmetellä. Ollaan riittävällä nöyryydellä peliä kohtaan ja tehdään se mitä oikeasti osataan. Ei pakoilla vastuuta, ei laiskotella ja tehdään pienet voittavat asiat hyvin, Manninen sanoi.

Mestis