Kiekko-Vantaa | Mestis

Tällä miehistöllä Jokipoikien kimppuun – Tammiselle kauden ensimmäinen ottelu lohipaidassa

16.11.2018

Kiekko-Vantaa kohtaa tänään vieraskaukalossa Jokipojat. Henri Tamminen tekee ensiesiintymisensä lohipaidassa tällä kaudella.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä ja voittanut viidestä edellisestä ottelusta yhden Jokipojat on sarjassa kolmantena ja voittanut viidestä edellisestä kamppailustaan kolme. Kummallakin on alla kaksi tappiota, joten molemmat ryhmät tulevat iltaan ärsytettyinä.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon ei tule suuria muutoksia. Pakkiparit ovat ennallaan, mutta hyökkäyksessä tapahtuu muutamia viilauksia.

Taikuri Joona Monton johtama ykköskentällinen ja Alex Leväsen rytmittämä koostumus jatkavat yhdessä, maestro Joona Harjama ja Erik Embrich saavat vierelleen eilen joukkueeseen liittyneen Henri Tammisen. Kolmosketjussa Pekka Niemimaa ja Jussi Pelto-Arvo palaavat samaan kentälliseen ja kolmanneksi lenkiksi tulee kokoonpanoon nouseva Antton Mönkäre.

Kiekko-Vantaan tolppien välissä torjuntavastuun ottaa maalivahtilupaus Eetu Mäkiniemi, joka pelasi upean debyyttiottelun kaksi viikkoa sitten lohipaitojen hakiessa vierasvoiton Ketterästä. Mäkiniemi on Carolina Hurricanes neljännen kierroksen varaus kesältä 2017.

Lohipaidoilta sivussa loukkaantumisten vuoksi ovat puolustaja Emil Leppänen ja hyökkääjä Riku Tiainen. Heistä kumpikaan ei ole vantaalaisten käytettävissä vieraskiertueella.

Huilivuorossa on reissuun mukaan lähteneistä hyökkääjä Roope Niskanen. Lisäksi kokoonpanon ulkopuolella ovat maalivahti Juho Ratilainen, puolustajat Eemeli Heikkinen sekä Mikko Kumin ja Jokerien A-nuorissa viikonlopun Rauman-turnauksessa pelaava laitahyökkääjä Ville-Valtteri Mustonen.

Kiekko-vantaa ja Jokipojat ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aiemmin. Lokakuun lopussa Trio Areenalla Miro-Pekka Saarelaisen hattutempun siivittämänä lohipaidat voittivat jatkoaikatrillerissä maalein 3–2.

Jokipojat–Kiekko-Vantaa tänään klo 18.30 Mehtimäen PKS Areenalla. Ottelua voit seurata Elisa Viihde Sportin välityksellä suorana lähetyksenä.

Kiekko-Vantaa tänään:

8 Miro-Pekka Saarelainen–81 Joona Monto–67 Joel Sund

13 Erik Embrich–29 Joona Harjama–11 Henri Tamminen

43 Jussi Pelto-Arvo–3 Pekka Niemimaa–25 Antton Mönkäre

26 Jesse Niemi–27 Alex Levänen–47 Joona Puhakka

 

28 Ilari Metsola–53 Nico Nurmikanta

22 Tyko Karjalainen–52 Eetu Torpström

2 Joel Pyykkönen–63 Roope Reini

72 Jere Kiviniemi

 

30 Eetu Mäkiniemi (1 Waltteri Ignatjew)

Mestis