Kiekko-Vantaa | Mestis

Niemimaalle hieno merkkipaalu, Hirvoselle kotidebyytti

12.12.2018

Kiekko-Vantaa palaa kolmen perättäisen vierasottelun jälkeen kotikaukaloon. Keskiviikkoillan koitokseen Trio Areenalle vieraaksi saapuu sarjanousija Koovee.

Kiekko-Vantaa ja Koovee ovat kohdanneet runkosarjassa kaksi kertaa aikaisemmin. Lohipaidat ovat voittaneet molemmat kohtaamiset Tampereella. Nyt joukkueet kohtaavat 11 vuoden tauon jälkeen Tikkurilassa.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kuudentena. Lohipaidat ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelustaan neljä. Matkaa kolmen parhaan joukkoon on nyt neljä pistettä.

Koovee on sarjassa viimeisenä. Perinteikäs tamperelaisseura on voittanut viidestä edellisestä kamppailustaan yhden. Eroa karsintaviivaan on neljä pistettä.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon tulee useita muutoksia. Arvokkaita KHL-kokemuksia viime viikolla Jokereissa saaneet puolustaja Nico Nurmikanta ja hyökkääjä Erik Embrich palaavat lohipaitaan.

Tolppien välissä jatkaa Mestiksen maalivahtitilastoa johtava tulikuuma 19-vuotias veskarilupaus Waltteri Ignatjew.

Hyökkäyksessä nähdään myös Jokereiden A-nuorten kapteeni ja paras pistemies Roope Hirvonen, joka pelaa ensimmäisen ottelunsa lohipaidassa kotiyleisön edessä. Hirvonen teki Mestis-debyyttinsä 28. lokakuuta Heinolassa Peliittoja vastaan ja saalisti ensiesiintymisessä syöttöpisteen.

Kiekko-Vantaan kapteeni Pekka Niemimaa pelaa tänään uransa 400. Mestiksen runkosarjaottelunsa. Luottosentteri Niemimaa pelaa neljättä kauttaan lohipaidassa. Tällä kaudella kippari on saalistanut 24 ottelussa tehot 6+7=13. Niemimaa on pelannut nykyisin sarjaa tahkoavista toiseksi eniten pelejä Mestiksessä.

Huilivuorossa puolestaan ovat viime aikoina urakoinut puolustaja Roope Reini sekä Mikko Kumin ja hyökkääjä Joona Puhakka. Maalivahti Juho Ratilainen ja hyökkääjistä Aleksi Halme ja Ville-Valtteri Mustonen ovat Jokerien A-nuorten mukana.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat Riku Tiainen ja Roope Niskanen. Heistä Tiainen on palannut jääharjoittelun pariin, mutta Niskasen paluu kaukaloon tapahtuu ensi vuoden puolella.

Kiekko-Vantaa–Koovee tänään klo 18.30 Trio Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput hankit täältä. Mikäli et pääse paikan päälle, niin ottelua voit seurata Elisa Viihde Sportin kautta.

Kiekko-Vantaa tänään:

8 Miro-Pekka Saarelainen–81 Joona Monto–67 Joel Sund

13 Erik Embrich–29 Joona Harjama–46 Henri Tamminen

43 Jussi Pelto-Arvo–3 Pekka Niemimaa–55 Roope Hirvonen

26 Jesse Niemi–27 Alex Levänen–25 Antton Mönkäre

 

28 Ilari Metsola–53 Nico Nurmikanta

2 Joel Pyykkönen–52 Eetu Torpström

22 Tyko Karjalainen–58 Emil Leppänen

72 Jere Kiviniemi

 

1 Waltteri Ignatjew (30 Eetu Mäkiniemi)

Mestis