Kiekko-Vantaa | Mestis

Muikut nousujohteisella esityksellä voittoon Nokialla

18.11.2018

Kiekko-Vantaa nappasi neljännen perättäisen voiton Nuorten Mestiksessä kaatamalla vieraskaukalossa Nokian Pyryn maalein 1–4 (0–0, 1–2, 0–2).

Muikut pelasi nousujohteisen vieraskamppailun ja taisteli arvokkaat pisteet kotiin. Kiekko-Vantaan A-nuorten päävalmentaja Jani Manninen oli tyytyväinen voittoon, mutta peliesityksestä löytyi parannettavaa.

– Todella tärkeät kolme pistettä. Vaikea peli, eikä oltu sillä tasolla millä olisi pitänyt olla, jotta olisimme jatkaneet sitä hyvää tekemistä mitä eilen nähtiin. Vastustaja teki meidän pelistä hankalaa, mutta paransimme loppua kohtiin ja otimme ansaitun voiton.

Kiekko-Vantaan maaleista vastasivat mailataituri Niko Lottanen (1+1), kolmannessa perättäisessä ottelussa voittomaalin iskenyt Markku Kitunen (1+0), keskushyökkääjä Jesse Pietikäinen (1+0) ja työmyyrä Kalle Konttinen (1+0).

Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Markku Kitunen on nyt kolmen ottelun mittaisessa maaliputkessa.

– Kitunen on harjoitellut koko ajan hyvin ja halunnut olla vieläkin parempi. Kemiat kapteeni Lauri Savelan kanssa on klikannut nopeasti, Manninen tuumasi.

Muikkujen Oliver Kiljunen puolestaan nousi kahdella syöttöpisteellään Nuorten Mestiksen pistepörssin kärkeen.

Tolppien välissä Niku Halla-Aho oli jälleen erinomainen ja pysäytti 30 kiekkoa.

Pyryn ainokaisen värkkäsi joukkueen ykköskentällinen ja siitä vastasi Joonas Järvinen.

Muikut jatkavat kauttaan keskiviikkona sarjakärki Karhu-Kissojen vieraana Kaarelan jäähallissa. Kiekko-Vantaa on Nuorten Mestiksessä kolmantena ja hyvissä asemissa nousua ajatellen.

– Oma tekeminen merkkaa. Tiedostamme, että Karhu-Kissat on kovin mahdollinen vastustaja. Uskomme omaan pelitapaan ja vahvuuksiin. Meillä on jälleen mahdollisuus pelata kauden paras peli, Manninen päätti.

Pyry–Kiekko-Vantaa 1–4 (0–0, 1–2, 0–2)

26.49 1–0 Joonas Järvinen (Veeti Ahmaoja, Niko Lamminsivu)

27.41 1–1 Niko Lottanen (Oliver Kiljunen, Waltteri Virtanen)

36.31 1–2 Markku Kitunen (Juuso Tiihonen)

44.34 1–3 Jesse Pietikäinen (Oliver Kiljunen)

45.08 1–4 Kalle Konttinen (Joonas Kaartinen)

Torjunnat:

Valtteri Kyllinen, Pyry 13+8+9=30

Niku Halla-Aho, K-Vantaa 6+12+12=30

Mestis