Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiitos, Ruutanat!

19.10.2018

Kiekko-Vantaan faniryhmä Ruutanat juhlii lauantaina 15-vuotista taivaltaan.

Ruutanat perustettiin 2003 keväällä K-Vantaa–Jukurit -finaalisarjan jälkimainingeissa. Ruutanoiden ensimmäinen puheenjohtaja on perimätiedon mukaan Tuomas Heiman, joka yhdessä Markku Heikkilän kanssa perusti ryhmän. 

Jalon lohi-logon rinnalle valikoitui roskakala Ruutana, josta faniryhmän logokin tulee. Lisäksi se kuvaa sitkeyttä sekä sitä, että ruutana ei koskaan luovuta.

Seuraava puheenjohtaja oli Ami Podschivalow, joka luotsasi faniryhmää monta vuotta äänekkäästi vanhassa katsomossa, joka sijaitsi joukkueen vaihtoaitiota vastapäätä.

Ryhmä on ollut pieni ja äänekäs alkujaan n.15 jäsentä, joka on vaihdellut vuosien varrella. Nykyään jäsenmäärät pyörivät 70–80 jäsenen vuosimäärissä tosin äänekkäin ja aktiivisin porukka on n.20–30

Vuosien varrella Ruutanat mennyt pariin peliin limusiinillakin ja herättänyt hämmästyneitä katseita.

Toimintaan liittyy myös aina kotiotteluissa tulisimman/nälkäisimmän pelaajan palkitseminen jokaisessa runkosarjan pelissä. Fanimatkoja Ruutanat on pyrkinyt tekemään noin 4–6 kaudessa riippuen ottelukalenterista.

Äänekäs faniryhmä valitsee joka vuosi kummipelaajan ja äänestävät runkosarjan fanien suosikkipelaajan, joka palkitaan Ruutana Trophylla.

Yhdistys Ruutanoista tuli vasta 2013.Yhdistyksen perustajat olivat Jyri Sjöberg, Olli Takanen, Jussi Haapiainen ja Sammy Ranta.

Ry:n ensimmäinen puheenjohtaja oli Jyri Sjöberg. Nykyisin pestiä hoitaa Sammy Ranta.

Ruutanat tunnetaan myös huivin pyörittämisestä Kiekko-Vantaan maalin jälkeen maalilaulun rytmissä. Nykyisin faniryhmä pitää kannustaa omiaan Trio Areenalla fanipäädyssä. 

Mestis