Kiekko-Vantaa ryösti pisteet Hakametsästä

24.10.2018

Kiekko-Vantaa nappasi keskiviikkoillan kiekkonäytelmässä täyden pistepotin sarjanousija Kooveen vieraana lukemin 2–5.

Kiekko-Vantaa onnistui legendaarisessa Hakametsän jäähallissa laajalla rintamalla. Lohipaidat hallitsivat ottelua mielin määrin, mutta helpolla pistepotti ei Vantaalle kuitenkaan lähtenyt.

Avauserä oli täysin yhtä päätä. Kiekko-Vantaa dominoi kamppailua, eikä pitkään tappiokierteeseen ajautunut Koovee päässyt omalta alueelta pois. Tulostaululla hallinta ei kuitenkaan näkynyt.

Koovee siirtyi viheliäisellä vastaiskuosumalla 1–0-johtoon, kun Ilves-apu Julius Valtonen täräytti kiekon takanurkkaan. Kiekko-Vantaa tasoitti kamppailun ansaitusti, kun Riku Tiainen karvasi kiekon pois päädyssä, maestro Joona Harjama tarjoili takatolpalle ja Erik Embrich vippasi limpun pussiin.

Toinen erä oli huomattavasti tasaisempi, mutta lohipaidat olivat kuskin paikalla. Jussi Pelto-Arvo lusikoi maalin edestä suoran hyökkäyksen päätteeksi Kiekko-Vantaan 1–2-johtomaalin Joona Puhakan ja Alex Leväsen syötöstä.

Koovee kuittasi kuitenkin maalin jälkeisessä vaihdossa, kun Jesse Hurme iski maalin edestä irtokiekon verkkoon.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa oli ratkaisuhetkillä terävämpiä ja lohipaidat tylsyttivät isäntien ylivoiman. Kapteeni Pekka Niemimaa ohjasi erän alussa vantaalaiset 2–3-johtoon Erik Embrichin ja taisteluilmeen ruumiillistuman Ilari Metsolan esityöstä.

Kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen jatkoi pisteputkeaan napauttamalla 2–4-johtomaalin verkkoon. Taiturimainen Saarelainen seurasi puolustaja Emil Leppäsen laukauksesta tulleen paluukiekon verkon perukoille. Kakkossyötön korjasi vauhdikas voimalaituri Joel Sund.

Loppulukemat viimeisteli tyhjään rysään Joel Sund. Syöttöpisteet osumaan keräsivät upeilla siirroillaan kultakypärä Saarelainen ja taikuri Joona Monto, jotka jatkoivat pisteputkiaan jo viiden ottelun mittaiseksi.

Kiekko-Vantaa jatkaa kauttaan perjantaina kotiottelulla SaPKoa vastaan. Edullisemmat ennakkoliput perjantaiseen huippukamppailuun hankit täältä.

Koovee–Kiekko-Vantaa 2–5 (1–1, 1–1, 0–3)

5.37 1–0 Julius Valtonen (Saska Putkonen, Eero Savilahti)

9.52 1–1 Erik Embrich (Joona Harjama, Riku Tiainen)

22.34 1–2 Jussi Pelto-Arvo (Joona Puhakka, Alex Levänen)

23.02 2–2 Jesse Hurme (Jesper-Juhani Ilvessuo, Santeri Sillanpää)

43.46 2–3 Pekka Niemimaa (Erik Embrich, Ilari Metsola)

52.45 2–4 Miro-Pekka Saarelainen (Emil Leppänen, Joel Sund)

57.17 2–5 Joel Sund (Miro-Pekka Saarelainen, Joona Monto) TM