Kiekko-Vantaa kaatui heikkoon avauserään Kokkolassa

13.10.2018

Kokkolan Hermes kaatoi lauantaina Kiekko-Vantaan maalein 6–2. Lohipaidat saalistivat vieraskiertueeltaan kahdesta ottelusta mukaan kolme pistettä.

Bussijalat, perjantaina kova peli alla, tuoreilla jaloilla huilanneena kaukaloon tullut kotijoukkue. Syitä voi olla monia siihen, miksi Kiekko-Vantaan luistin ei avauserässä Hermestä vastaan liikkunut.

Hermes iski avauserään vajaaseen varttiin neljä maalia: Miro Lehtimäki,Samu Markkula, Kristian Kangas ja Oskari Uomala heiluttivat verkkoa ja järjestivät kylmän suihkun vantaalaisvieraille.

Mestis-debyyttinsä lohipaitojen maalilla tehnyt Oskari Salminen jätettiin liian yksin. Kolmannen takaiskun jälkeen tolppien väliin tuli huikean alkukauden pelannut Waltteri Ignatjew.

Kiekko-Vantaa kavensi avauserän lopussa upean ylivoimakuvion päätteeksi, kun kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen nautiskeli takatolpalta limpun pussiin kapteenin Pekka Niemimaan ja taikurin Joona Monton näyttävien siirtojen jälkeen.

– Ensimmäiseen erään kaaduimme tänään. Turha tässä on mitään selitellä. Kunnioitetaan tulosta ja otetaan opiksi, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoi.

Toisen erän alkuun lohipaidat tulivat pirteästi ja olivat pitkään kuskin paikalla. Paremmalla viimeistelyllä Kiekko-Vantaa olisi voinut tulla vielä voittotaisteluun mukaan.

Hermes kuittasi omista paikoistaan taas tehokkaasti, kun Miro Lehtimäki onnistui niittaamaan illan toisensa ja kokkolalaisten kapteeni Jussi Nättinen kiskaisi syöttökuvioiden päätteksi tilanteeksi jo 6–1.

Kolmas erä oli kiistatta enemmän tai vähemmän kosmetiikkaa. Lohipaidat onnistuivat lopussa vielä kavennuksessa, kun suoraan jäähyaitiosta tullut Joel Sund ampaisi läpiajoon ja peippaili Jussi Pelto-Arvon lähettämän purkukiekon verkon perukoille.

Kuudentena sarjassa oleva Kiekko-Vantaa jatkaa kauttaan keskiviikkona sarjakärjessä porskuttavan Lempäälän Kisan vieraana.

Hermes–Kiekko-Vantaa 6–2 (4–1, 2–0, 0–1)

1.28 1–0 Miro Lehtimäki (Jesse Koskenkorva, Sampo Paulaharju)

9.33 2–0 Samu Markkula (Jussi Nättinen, Juho Korhonen) YV

12.20 3–0 Kristian Kangas (Samu Markkula, Juho Korhonen) YV

14.41 4–0 Oskari Uomala (Joonas Niemelä, Kristian Kangas)

17.08 4–1 Miro-Pekka Saarelainen (Pekka Niemimaa, Joona Monto) YV

26.14 5–1 Miro Lehtimäki (Samu Markkula)

29.43 6–1 Jussi Nättinen (Sebastian Moberg, Kristian Kangas)