Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa kääntämään kurssia paikalliskamppailuun

16.02.2018

Kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Kiekko-Vantaa aloittaa viiden kotiottelun putkensa lauantaina Trio Areenalla paikalliskamppailulla Espoo Unitedia vastaan.

Viime kevään hopeajoukkue Kiekko-Vantaa on sarjassa viidentenä. Lohipaidat ovat keränneet 44 ottelusta yhteensä 68 pistettä. Matkaa neljänteen sijaan on vain piste.

Kiekko-Vantaa koki perjantaina 2–7-vierastappion Heinolassa sarjajumbo Peliittoja vastaan. Lohipaitojen maaleista vastasivat huimaa pisteputkeaan jatkanut Miro Mäkinen ja kauden avausosumansa iskenyt Atte Mäkinen.

Vantaan kiekkoylpeys on kauden pisimmässä tappioputkessaan. Lohipaidat ovat hävinneet neljä edellistä otteluaan. Lauantain kiihkeässä paikalliskamppailussa Kiekko-Vantaalla on kasvojen pesun paikka. 

Kiekko-Vantaan täytyy parantaa peliään ja lisätä työmoraalia. Tahtotila täytyy olla tapissa ja puolustuspelaamisen pitää olla ehdottomasti tiiviimpää. 

Pudotuspelipaikasta taisteleva Espoo United on sarjassa kahdeksantena. Viime kevään pronssijoukkue on kerännyt 43 ottelusta yhteensä 61 pistettä. 

Ykkössentteri Kim Hirschovitsin tähdittämä Espoo United on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. Espoolaiset katkaisivat kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa keskiviikkona nollaamalla LeKin lukemin 4–0.

Kiekko-Vantaa ja Espoo United ovat kohdanneet tällä kaudella neljä kertaa. Voitot ovat tasan, mutta vantaalaiset ovat keränneet keskinäisistä väännöistä pisteen enemmän.

Odotettavissa on mielenkiintoinen, kiihkeä ja vauhdikas paikalliskamppailu, josta ei tule tunteita ja tuoksuja puuttumaan. Molemmat joukkueet tarvitsevat pisteitä ja tulevat varmasti antamaan kaikkensa kaukalossa. 

Pääkaupunkiseudun paikalliskamppailu Kiekko-Vantaa–Espoo United lauantaina Trio Areenalla klo 17. Ostamalla edullisemman ennakkolipun Ticketmasterin kautta sinulla on mahdollisuus voittaa lahjakortti ravintola La Locandaan.

Keskinäiset ottelut tällä kaudella:

27.10.2017 Espoo United–Kiekko-Vantaa 1–4

28.10.2017 Kiekko-Vantaa–Espoo United 2–1

1.12.2017 Kiekko-Vantaa–Espoo United 1–5

30.12.2017 Espoo United–Kiekko-Vantaa 3–2 VL

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 14+27=41

2) Janne Kivilahti 17+19=36

3) Juha Tarkkanen 7+21=28

Espoo Unitedin sisäinen pistepörssi:

1) Aleksi Järvinen 14+16=30

2) Juuso Forsström 5+23=28

3) Aleksi Rutanen 12+14=26

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaan keskushyökkääjä Miro Mäkinen lähtee iltaan seitsemän ottelun mittaisessa pisteputkessa.

2) Kiekko-Vantaa ja Espoo United ovat kohdanneet Mestiksessä yhdeksän kertaa. Voitot ovat näistä lohipaidoille 5–4.

3) Kiekko-Vantaan taiturimainen laitahyökkääjä Juuso Perttilä on Mestiksen pistepörssissä kahdeksantena.

Seuraa heitä:

#52 Miro Mäkinen, Kiekko-Vantaa

Luotettava ja tunnollinen kahden suunnan sentteri on ollut viime aikoina Kiekko-Vantaan paras hyökkääjä. Liukasliikkeinen luistelija tekee töitä kaukalossa väsymättä. Juonikkuutta hyökkäyspäässä löytyy ja yhteispeli tutkaparinsa Julius Rantaeskolan kanssa toimii erinomaisesti. Seuran oma kasvatti pelaa hienoa kautta.

#91 Juuso Forsström, Espoo United

Viime kevään Mestis-mestari SaPKon luottosotureita ja kapteeni. Tärkeä pelaaja nyt Espoo Unitedille. Tekee illasta toiseen hurjan määrän töitä joukkueen eteen. Hyvä erikoistilannepelaaja. Taitava ja luova pelaaja myös hyökkäysalueella ja ottanut koko ajan enemmän tuloksentekijän roolia tässä sarjassa.

Mestis