Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa isännöi Kooveeta Trio Areenalla

11.12.2018

Kiekko-Vantaa aloittaa kahden kotiottelun viikkonsa keskiviikkona kohtaamalla Trio Areenalla perinteikkään tamperelaisseura Kooveen.

Kiekko-Vantaa ja Koovee iskevät yhteen kolmannen kerran Mestiksen runkosarjassa. Lohipaidat ovat harjanneet voitot kahdesti Tampereelta. Nyt joukkueet kohtaavat ensimmäistä kertaa Tikkurilassa 11 vuoteen.

– Kova ja tiukka vääntö edessä. Kolmea pistettä lähdetään tietenkin hakemaan ja pelaamaan aktiivisesti kotikaukalossa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kuudentena. Lohipaidat ovat keränneet 25 ottelusta kasaan 38 pistettä. Vantaan kiekkoylpeys on neljän pisteen päässä kolmossijasta.

Luisteluvoimainen, yritteliäs ja taitava Kiekko-Vantaa on sarjan paras vierasjoukkue. Kotikaukalossa lohipaidat ovat voittaneet kymmenestä ottelusta vain kolme.

Toissa kevään hopeamitalisti Kiekko-Vantaa on petrannut pelaamistaan ja ennen kaikkea puolustuspelaaminen on nytkähtänyt eteenpäin. Lohipaidat ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelustaan neljä.

Viime viikolla Kiekko-Vantaa kukisti keskiviikkona TUTO:n vieraskaukalossa 4–2. Viikonloppuna lohipaidat hävisi Rovaniemellä perjantaina 2–4, mutta ottivat lauantaina revanssin soturipuolustaja Ilari Metsolan johdolla 5–4-lukemin.

– Ihan hyvin sujui vierasreissu ja tietysti perjantainakin oltaisiin voitu pisteitä raapia, mutta virheet maksoivat liikaa eikä oltu valmiita maksamaan maaleista hintaa ajamalla luukulle. Viime aikoina peruspelaaminen ollut hyvällä mallilla. Tiettyjä puolustuspelaamisen ja hyökkäyspelin asioita kun saadaan terävöitettyä, niin tulosta kyllä syntyy, Mälkiä sanoo.

Mestiksen maalipörssiä johtavan Miro-Pekka Saarelainen, juonikkaan pelintekijän Joona Monton ja vauhdikkaan voimalaiturin Joel Sundin muodostama hyökkäystrio on ollut läpi kauden sarjan paras kentällinen. Kaikki kolme pelaajaa mahtuvat viiden parhaan joukkoon Mestiksen pistepörssissä ja kolmikko on tehtailut jo yhteensä 97 tehopistettä.

Viime aikoina onnistumisia on tullut laajemmalta rintamalta, mikä lupaa hyvää jatkoa ajatellen. Tolppien välissä Mestiksen maalivahtitilastoa johtava Waltteri Ignatjew ja Eetu Mäkiniemi ovat kantaneet torjuntavastuuta erinomaisesti.

Koovee on sarjassa viimeisenä. Mestikseen 11 vuoden tauon jälkeen palannut perinteikäs tamperelaisseura on saalistanut 21 ottelusta kasaan 18 pistettä.

Juha Pajuojan luotsaama Koovee on esiintynyt tuloksellisesti paremmin kotiluolassaan. Kauden kahdeksasta vierasottelusta se on kerännyt kaksi voittoa ja hävinnyt nyt kolme perättäistä reissupeliä putkeen.

Kooveella on käynnissä vaativa viiden ottelun mittainen vieraspelien putki. Takana on tappiot paikallispelistä Lempäälässä ja viime perjantaina Imatralla. Tällä viikolla se kohtaa ennen joulutaukoa Kiekko-Vantaan lisäksi vieraskaukalossa Hermeksen ja RoKin.

Vaikkei Koovee ole materiaaliltaan sarjan kovimpia joukkueita, niin sitä on turha aliarvioida. Sen avainpelaajia ovat Suomen Cupissa lohipaidat pimentänyt maalivahti Tomi Risteli, puolustuksen Jesper-Juhani Ilvessuo, SM-liigan puolellakin taitojaan tällä kaudella esittänyt Erno Hopponen sekä hyökkäyksen Niki Huovinen, Vili-Jesper Koivula ja kultakypärä Ville Saloranta.

Koovee tekee yhteistyötä Ilveksen kanssa. Liigalainoista apuja ovat viime otteluissa tuoneet muun muassa Jerry Laakso, mailataituri Topias Haapanen, Julius Valtonen, Eero Savilahti ja Juho Liuksiala.

Odotettavissa on jälleen vauhdikas ja kiihkeä Mestis-kamppailu, eikä tälläkään kertaa kaukalossa mitään saa ilmaiseksi.

– Viimeiset pelit ennen taukoa ovat sellaisia, että täytyy saada hyvä energia ja fiilis päälle. Turha miettiä kauheasti tulevaa, vaan elää tässä hetkessä ja laittaa kaikki likoon mitä löytyy, Mälkiä tuumii.

Kiekko-Vantaa–Koovee keskiviikkona klo 18.30 Trio Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput hankit täältä. Muista, että ottelulipulla Tikkurilan Teboililta ottelulippua vastaan viikon ajan voimassa autopesusta huipputarjous.

Seuraa heitä:

#67 Joel Sund, K-Vantaa

Kolmen ottelun pisteputkessa iltaan. Pelaa uransa tehokkainta kautta ja on Mestiksen pistepörssissä neljäntenä. Muodostanut dynaamisen trion pelintekijä Joona Monton ja maalitykki Miro-Pekka Saarelaisen kanssa. Voimakas ja luisteluvoimainen laituri.

#11 Vili-Jesper Koivula, Koovee

Liukasliikkeinen rightin laituri on tullut tehokkaasti Mestis-kartalle. Kooveen alkukauden onnistujia. Tamperelaisten kärkipelaajia.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 19+15=34

2) Joona Monto 8+24=32

3) Joel Sund 10+21=31

4) Pekka Niemimaa 6+7=13

5) Eetu Torpström 6+6=12

Kooveen sisäinen pistepörssi:

1) Ville Saloranta 9+6=15

2) Vili-Jesper Koivula 5+9=14

3) Niki Huovinen 6+7=13

4) Julius Valtonen 5+6=11

5) Erik Ahopelto 4+7=11

Mestis