Kiekko-Vantaa haki maukkaat kolme pistettä TUTO:n vieraana

05.12.2018

Kiekko-Vantaa kukisti kiihkeässä keskiviikkoillan kiekkonäytelmässä TUTO:n vieraskaukalossa maalein 4–2.

Alkuperäiset Mestis-seurat Kiekko-Vantaa ja TUTO iskivät yhteen kolmatta kertaa tällä kaudella Mestis-klassikossa. Kupittaalla nähtiin kiihkeä, vauhdikas ja tapahtumarikas kiekkopeli.

Kiekko-Vantaa nappasi kolmannen perättäisen voittonsa ja neljännen perättäisen vierasvoittonsa upean peliesityksen jälkeen. Lohipaidat nousivat voitollaan Mestiksessä kuudenneksi.

– Todella hyvä vieraspeli meiltä. Olemme pelanneet hyvin aikaisemminkin, mutta tämä oli piirun verran taas parempi, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoi.

Kiekko-Vantaa aloitti ottelun erittäin vahvasti ja lohipaidat pelasivat äärimmäisen hyvän avauserän. Jo ensimmäisellä minuutilla Mestiksen piste- ja maalipörssiä johtava kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen iski vantaalaiset 1–0-johtoon voimalaituri Joel Sundin ja taitavan pelintekijän Joona Monton syötöistä.

Lohipaidoilla oli avauserässä paikat useampaankin maaliin. Muun muassa Alex Levänen pääsi kertaalleen nokikkain TUTO-vahti Julius Pohjanoksan kanssa upean soolon päätteeksi.

Kiekko-Vantaa siirtyi toisessa erässä 2–0-johtoon, kun maestro Joona Harjama peippaili hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen limpun verkkoon. Syöttöpisteen saalisti toisen ottelunsa lohipaidassa pelannut Aleksi Halme.

TUTO kavensi kolme minuuttia myöhemmin, kun Kiekko-Vantaan kasvatti Atte Mäkinen iski tarkalla rystykudilla limpun ohi Waltteri Ignatjewin.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa löysi vaihteen lisää ja oli ratkaisuhetkillä terävänä.

TUTO tasoitti kuuman kamppailu hieman ennen erän puoliväliä Timi Lahtisen laukauksella, mutta lohipaidat eivät tästä lannistunut.

Kiekko-Vantaa niittasi voittomaaliksi jääneen 3–2-osuman komealla ylivoimaosumalla. Taikuri Joona Monto löysi maalin sivustalta kapteeni Pekka Niemimaan ja irtokiekon perille toimitti voimalaituri Joel Sund.

Lohipaidat iskivät viimeisen niitin TUTO:n arkkuun hetkeä myöhemmin, kun Jussi Pelto-Arvo ja Joona Puhakka ruokkivat kolmanteen aaltoon Pekka Niemimaalle, joka taiteli loppulukemiksi 4–2.

Ottelun ratkettua TUTO:n Juho Mäkelä sikaili itsensä suihkuun huitomisesta ja turkulaisten kuumakalle-osasto kävikin lopussa hyvin lämpöisenä, eikä turhautuneilta koiruuksiltakaan vältytty.

Kiekko-Vantaan maalissa 19-vuotias veskarilupaus Waltteri Ignatjew pelasi jälleen loistavan ottelun ja torjui 28 kiekkoa. TUTO-vahti Julius Pohjanoksa ehti kiekon tielle 29 kertaa.

– Ihan hyvä peli meiltä ja tärkeät kolme pistettä. Maalivahtipeli oli tänäänkin meillä hyvää ja hyökkäyspelikin ihan hyvää, tehot 1+1 kerännyt Joel Sund kommentoi.

Lohipaidat jatkavat kauttaan tuplapeleillä RoKia vastaan, joka kohdataan Rovaniemellä sekä perjantaina että lauantaina.

TUTO–Kiekko-Vantaa 2–4 (0–1, 1–1, 1–2)

0.39 0–1 Miro-Pekka Saarelainen (Joona Monto, Joel Sund)

25.05 0–2 Joona Harjama (Aleksi Halme)

28.17 1–2 Atte Mäkinen (Henry Mäntylä, Timi Lehti)

48.58 2–2 Timi Lahtinen (Juho Virtanen, Niko Ahoniemi)

52.37 2–3 Joel Sund (Pekka Niemimaa, Joona Monto) YV

54.00 2–4 Pekka Niemimaa (Joona Puhakka, Jussi Pelto-Arvo)