Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa haastaa sarjakärjen Lempäälässä

16.10.2018

Kiekko-Vantaa matkustaa keskiviikkona sarjakärki Lempäälän Kisan vieraaksi.

Kiekko-Vantaa on tasaisessa sarjassa kuudentena. Lohipaidat ovat keränneet seitsemästä ottelusta yhteensä 10 pistettä.

Kiekko-Vantaa keräsi viime viikon kolmesta ottelustaan vain yhden voiton, kun se kaatoi vieraskaukalossa puolustavan mestarin KeuPa HT:n maalein 2–0. Lohipaidat kuitenkin kärsivät keskiviikkona tappion kotikaukalossa Peliitoille ja lauantaina Hermeksen vieraana.

– Aikamoinen kyykkäys ja rimanalitus viime peli meiltä. Perusasioista lähdetään liikkeelle: valmistutuminen ja lataus sekä uskallus pelata, taisteleminen, luisteleminen ja kamppailupeli korostuvat, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Lohipaidoilla riittää kiistatta vielä tekemistä pelin kehittämisen kanssa. Ehjiä 60-minuuttisia alkukauteen on vasta mahtunut muutama. Kiekko-Vantaa on kuitenkin osoittanut olevansa parhaimmillaan todella laadukas ja hyvin pelaava joukkue.

Kiekko-Vantaan ykköskentällinen Miro SaarelainenJoona MontoJoel Sund on sarjan tulikuumin kentällinen. Hyökkäystrio on kerännyt seitsemässä ottelussa yhteensä 34 tehopistettä. Tulivoimaa riittää laajalle, mutta ehdottomasti tehoja vaaditaan myös taustalta.

LeKi porskuttaa sarjakärjessä. Alkukauden suurin yllättäjä on kerännyt kahdeksasta pelaamastaan ottelusta 17 pistettä. Tappioita saukkopaidoilla on ainoastaan kaksi ja kotikaukalossaan Miika Kuuselan luotsaama ryhmä on taipunut vain kerran.

LeKi voitti viime viikolla kaikki kolme otteluaan: TUTO kaatui ilman valmennuskaksikkoakin 5–0, IPK kellistyi 3–5-vieraissa ja kärkikamppailussa saukkopaidat päihitti Jokipojat 1–3-lukemin.

LeKillä on kasassa kilpailukykyinen ryhmä. Hyökkäyksen johtotähdet ovat taitosentteri Niclas Lucenius ja Santeri Vuoti. Alakerrassa Matias Haaranen on aloittanut tehokkaasti. Laina-apuja Lempäälään saapuu tälläkin kaudella niin Tapparasta kuin HPK:sta.

Kiekko-Vantaa ja LeKi ovat tällä kaudella jo kerran kohdanneet runkosarjassa. LeKi juhli uudistuneessa kotihallissaan 29. syyskuuta maalein 5–4. Lohipaidat kuroivat tuolloin 1–4-tappioaseman kiinni, mutta taipuivat katkerasti viimeisellä minuutilla.

– LeKi on erittäin hyvä joukkue. Huomenna hyvä mahdollisuus osoittaa, että ollaan kasvettu ja viisastuttu. Me olemme nyt kuusi erää siellä yhteensä tällä kaudella pelanneet ja viidessä erässä ei juurikaan ole ollut palaa, Mälkiä sanoo.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat runkosarjassa kuusi kertaa ja voitot menivät niistä tasan 3–3. Kaiken kaikkiaan joukkueet ovat pelanneet toisiaan vastaan Mestis-historiassa 54 kertaa. Voitot ovat tasan 27–27.

LeKi–Kiekko-Vantaa keskiviikkona klo 18.30 Lempäälän jäähallissa.

Seuraa heitä:

#43 Jussi Pelto-Arvo, K-Vantaa

Työteliäs laitahyökkääjä laittaa itsensä illasta toiseen likoon joukkueen eteen. Liikkuu vikkelästi ja röyhkeyttä sekä nälkää maalintekoon riittää. Muodotanut hyvän parivaljakon yhdessä konkarisentteri Pekka Niemimaan kanssa. Rentoutta lisää viimeistelyyn, niin tulosta tulee jatkossa paljon lisää.

#18 Kristian Tanus, LeKi

Mestiksen maaliennätyksen haltijan Jonatan Tanuksen pikkuveli. Tapparan sopimuspelaaja on aloittanut kauden tehokkaasti. Pienikokoinen hyökkääjä liikkuu vikkelästi, peliäly on erinomainen ja osaa laittaa kiekkoa pussiin. Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari viime keväältä. Iskenyt kahdeksan maalia jo ja pelintekijä Niclas Luceniuksen kanssa yhteispeli toimii.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro Saarelainen 6+6=12

2) Joona Monto 6+5=11

3) Joel Sund 2+9=11

LeKin sisäinen pistepörssi:

1) Niclas Lucenius 0+11=11

2) Kristian Tanus 8+1=9

3) Santeri Vuoti 1+7=8

Mestis