Kiekko-Vantaa aloitti harjoituskauden voitolla

22.08.2018

Mestis-kauteen valmistautuva Kiekko-Vantaa kukisti harjoituskauden ensimmäisessä ottelussa Peliitat maalein 2–1 (1–0, 1–0, 0–1) Trio Areenalla.

Kiekko-Vantaa ja Heinolan Peliitat iskivät yhteen keskiviikkona Tikkurilassa. Vauhtia oli molempien joukkueiden ensimmäisessä harjoituskauden ottelussa kuin Monzassa konsanaan.

Avauserä oli varsin tasainen ja molemmilla oli omat tilanteensa. Vantaalaisten parhaat maalipaikat tulivat kasvattajaseuraansa palanneelle taitavalle ja nopealle laitahyökkääjälle Miro-Pekka Saarelaiselle, joka koukittiin ensin läpiajosta nurin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Tämän jälkeen Saarelainen pääsi yrittämään maalintekoa rankkarista, mutta Peliittojen maalivahti Sami Suni onnistui torjunnassa.

Lohipaidat avasivat maalihanat ottelun ensimmäisellä ylivoimalla, jota ehdittiin pelata vain kahdeksan sekuntia. Puolustaja Emil Leppänen laukoi, lähes puolentoista vuoden tauon jälkeen tositoimiin palannut sentteri Pekka Niemimaa käänsi irtokiekon takatolpalle ja Jussi Pelto-Arvo viimeisteli tyhjään rysään.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa oli kuskin paikalla. Upean paluupelin pelannut Mestis-konkari Pekka Niemimaa iski pyörityksen päätteeksi 2–0-johtomaalin lähietäisyydeltä Peliittojen maalivahdin Sami Sunin varusteiden kautta verkkoon. Syöttöpisteet osumaan keräsivät lohipaidassa ensiesiintymisensä tehnyt laitahyökkääjä Riku Tiainen ja Miro-Pekka Saarelainen.

Peliittojen parhaille paikoille pääsivät läpiajoista tolppien kestävyyttä kokeilleet Eemeli Jeskanen ja Roope Mäkitalo.

Kolmas erä oli tasaista vääntöä. Lohipaidat pitivät vastustajan varsin hyvin pois huippupaikoilta. Hyökkäyspäässä nähtiin puolestaan jo hyviä aihioita.

Peliittojen 2–1-kavennusosumasta vastasi läpiajosta onnistunut try out -hyökkääjä Reno Goodwin.

Kiekko-Vantaan riveissä nähtiin peräti 10 debytanttia. Lohipaitojen tolppien välissä ensiesiintymisensä tehnyt Waltteri Ignatjew pelasi hienon ottelun ja pysäytti 24 kiekkoa.

Lohipaidat matkustavat torstaina Puruvedelle leirille. Seuraavan harjoitusottelun Kiekko-Vantaa pelaa tiistaina pietarilaista SKA Nevaa vastaan Imatralla.

Kiekko-Vantaa–Peliitat 2–1 (1–0, 1–0, 0–1)

15.08 1–0 Jussi Pelto-Arvo (Pekka Niemimaa, Emil Leppänen) YV

23.01 2–0 Pekka Niemimaa (Riku Tiainen, Miro-Pekka Saarelainen)

53.03 2–1 Reno Goodwin