Heikko esitys kotikaukalossa – Koovee haki pisteet Tikkurilasta

12.12.2018

Kiekko-Vantaa koki keskiviikkona tappion sarjanousija Kooveeta vastaan Trio Areenalla maalein 3–6.

Kiekko-Vantaa ja Koovee iskivät yhteen kolmatta kertaa tällä kaudella Mestiksessä. Lohipaidat olivat voittaneet kaksi edellistä kohtaamista Tampereella ja nyt joukkueet kohtasivat ensimmäistä kertaa Tikkurilassa 11 vuoteen.

Keskiviikkoillan kiekkonäytelmästä ei paljon jälkipolville vantaalaisten osalta kerrottavaa jäänyt. Kiekko-Vantaa ei päässyt kotiyleisön edessä lähellekään parasta, vaikka se peliä ajoittain vahvasti hallitsikin ja pystyi pitkiin pyörityksiin vastustajan päädyssä. Toisaalta karmeita nukahduksiakin nähtiin.

Avauserä oli pelillisesti tasainen, mutta Kooveella oli paremmat maalipaikat. Lohipaitojen kannalta ottelu alkoi karmeimmalla mahdollisella tavalla, kun Juho Liuksiala iski heti alussa Kooveen 0–1-johtoon.

Toisen erän alku oli lohipaidoilta tahmea ja Koovee iski kahdesti, kun taitava Ilves-laina Topias Haapanen tinttasi 0–2-osuman ja kultakypärä Ville Saloranta sivalsi takatolpalta 0–3-maalin.

Kiekko-Vantaa avasi maalihanat toisen erän puolivälin jälkeen, kun Jussi Pelto-Arvo iski suoran hyökkäyksen päätteeksi irtokaran sisään Jere Kiviniemen syötöstä.

Kolmannen erän alussa Kiekko-Vantaan kiri sai huonon mahdollisimman alun, kun Kristian Tikka teki läpiajosta 1–4-johtomaalin.

Lohipaidat petrasivat peliään ja hallitsi kolmatta erää täysin. Kiekko-Vantaa tulikin maalin päähän, kun Erik Embrich lapioi ylivoimalla 2–4-kavennuksen Roope Hirvosen ja Eetu Torpströmin syötöistä.

Reilu kahdeksan minuuttia ennen loppua kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen peippaili tyylikkäällä yksilösuorituksellaan 3–4-kavennuksen ja antoi lohipaidoille vielä uskoa. Kiekko-Vantaalla olikin muutama hyvä paikka tasoitukseen, mutta Kooveen maalissa kiekkosateeseen joutunut Tomi Risteli kesti.

Kooveen Vili-Jesper Koivulan 3–5-osuma neljä minuuttia ennen loppua murensi kirin. Loppulukemat kauden kolmannen vierasvoittonsa ottaneille tamperelaisille iski tyhjään rysään Santeri Sillanpää.

Kiekko-Vantaa pelaa viimeisen ottelunsa ennen joulutaukoa lauantaina Trio Areenalla. Vastaan asettuu Iisalmen Peli-Karhut.

Kiekko-Vantaa–Koovee 3–6 (0–1, 1–2, 2–3)

1.02 0–1 Juho Liuksiala (Joni Mäkelä, Topias Haapanen)

27.43 0–2 Topias Haapanen (Santeri Sillanpää, Jerry Laakso)

28.37 0–3 Ville Saloranta (Joni Mäkelä, Erik Ahopelto)

33.37 1–3 Jussi Pelto-Arvo (Jere Kiviniemi)

41.26 1–4 Kristian Tikka (Jonne Riekko, Ville Saloranta)

42.36 2–4 Erik Embrich (Roope Hirvonen, Eetu Torpström) YV

51.43 3–4 Miro-Pekka Saarelainen

56.29 3–5 Vili-Jesper Koivula (Erik Ahopelto)