Kiekko-Vantaa | Mestis

Työnteon kautta sarjakärjen kimppuun

19.01.2017

Paavo Ylipaino ennakkohaastattelussa:

Voitonjanoinen Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina Trio Areenalla sarjakärki Savonlinnan Pallokerhon. 

Perjantai-ilta, Trio Areena ja sarjakärki vieraana – mikäs sen parempaa. Odotettavissa on kahden laadukkaan, luisteluvoimaisen ja taitavan joukkueen kohtaaminen. Tunteita ja tuoksuja ei tästä kiekkonäytelmästä tule siis puuttumaan.

Yhdeksästä edellisestä kotiottelustaan peräti kahdeksassa voittoa juhlineet lohipaidat kokivat keskiviikkona TUTO Hockeyn vieraana tappion maalein 4–0. 

– Meiltä loppui ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen työnteko kokonaan. Olimme jokaisella osa-alueella jäljessä. Koko 60 minuuttia pitäisi olla työhaalarit päällä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kiteyttää.

Sarjakutonen Kiekko-Vantaa ja SaPKo ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Syyskuussa pässipaidat haki 2–1-jatkoaikavoiton Vantaalta. Tammikuun alussa sarjakärki puolestaan kylvetti lohinuttuja kotikaukalossaan maalein 7–2.

– Meillä on paljon parannettavaa edellisestä SaPKo-kohtaamisesta. Jokaisen pelaajan täytyy petrata tekemistä siitä, Mälkiä kertoo

– Tärkeintä on tehdä töitä enemmän kuin vastustaja. Kun teet hommia ja voitat kaksinkamppailuita, niin silloin yleensä myös hyökkäyspeli, erikoistilannetekeminen ja puolustuspeli toimivat hyvin, Mälkiä jatkaa.

Taistelu pudotuspelipaikoista kiihtyy. Mestiksen keskikasti on äärimmäisen tasainen, sillä sijoilla 4–11 olevat joukkueet ovat ainoastaan kymmenen pisteen sisällä toisistaan.

Kiekko-Vantaan tehotriona on häärännyt läpi kauden, kultakypärä Toni Leinosen (9+21), luottosentteri Pekka Niemimaan (11+15) ja maalipyssy Julius Rantaeskolan muodostama LNR-ketju. 

Tulivoimaa lohipaidoilta löytyy kuitenkin laajalta rintamalta, sillä taustalla operoi muun muassa Atte Mäkisen, Teemu Mielosen, Joona Harjaman, Joel Lehtisen, Patrik Moision ja Frank Gymerin kaltaisia tekijöitä.

– Haluamme pelata aktiivista lätkää kotikaukalossa ja siinä olemme myös onnistuneet. Se oma tekeminen on nyt ykkösasia. Sitä kautta tulostakin tulee, Mälkiä toteaa.

Runkosarjan voitossa tiukasti kiinni oleva SaPKo on pelannut vahvasti koko kauden. Sarjan paras kotijoukkue on mättänyt eniten maaleja koko sarjassa ja päästänyt toiseksi vähiten osumia omiin.

Jatkosopimuksen pässipaitojen kanssa tehneen Pasi Räsäsen luotsaama ryhmä saapuu Vantaalle kuitenkin kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa. Keskiviikon kierroksella SaPKo koki kotonaan 2–1-rankkaritappion Hokkia vastaan.

SaPKolla on neljä tasaisen vahvaa, tuloksentekoon kykenevää kentällistä. Ylitse muiden nousee kuitenkin Mestiksen kuluvan kauden tehokkain ja pelätyin trio, jonka muodostavat, pistepörssin kärkinimi Jonatan Tanus, syöttöpörssin ykkönen Teemu Lepaus ja keskikaistalla peliä rytmittävä Joona Monto.

Savonlinnalaisten avainpelaajiin lukeutuvat myös: ykköstorjuja Juhana Aho, Mestiksen pakkien pistepörssin kakkonen Casimir Jürgens, 18 maalia takonut Rasmus Hämäläinen sekäKalle Saramäki, Niklas Salo ja Juuso Forsström.

Kiekko-Vantaan ja SaPKon kauden kolmas keskinäinen kohtaaminen käynnistyy perjantaina Tikkurilan Trio Areenalla klo 18.30. Tervetuloa kannustamaan kotijoukkue voittoon!

Loukkaantuneet:

Lasse Uusivirta, keskivartalovamma (Palannut harjoituksiin. Tilannetta seurataan päivittäin)

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaan kultakypärää kantaa Toni Leinonen tehoilla 9+21. Kapteeni Leinonen on päässyt pisteille yhdeksästä edellisestä kotiottelussa kahdeksassa.

2) SaPKon kultakypärää kantaa Mestiksen pistepörssiä johtava Jonatan Tanus tehoilla 27+17=44. Maalitykki on keskinäisten otteluiden paras pistemies tehoilla 3+1.

3) Alkuperäinen Mestis-seura Kiekko-Vantaa ja keväällä 2006 toiseksi korkeimmalle sarjatasolle noussut SaPKo ovat kohdanneet Mestiksen runkosarjassa yhteensä 45 kertaa. Voitot ovat Kiekko-Vantaalle 24–21.

4) Kiekko-Vantaa on pelannut hämmästyttävän tasaisia otteluita. 34 ottelusta 20 on päättynyt vain yhden maalin erolla suuntaan tai toiseen.

5) Lohipaitojen Teemu Mielonen on päässyt kuudesta edellisestä pelaamastaan ottelusta pisteille viidessä.

Seuraa heitä:

#23 Paavo Ylipaino, K-Vantaa

Yksi Kiekko-Vantaan kuudesta SaPKoa edustaneesta pelaajasta. Lohipaitojen luottopuolustaja on pelannut tasaisen varmasti illasta toiseen. Hyvät puolustuspääntaidot, mutta kiekollistakin potentiaalia löytyy. Avaa peliä mainiosti ja voittaa kaksinkamppailuita. Ei säihky pistetilastoissa, mutta hoitaa oman ruutunsa moitteitta. Nakuttanut tällä kaudella 33 ottelussa tehot 2+3.

#62 Casimir Jürgens, SaPKo

Kiekko-Vantaata urallaan edustanut puolustaja on ottanut isoja steppejä pässipaidassa. Kiistatta tällä hetkellä yksi sarjan parhaista puolustajista. Liikkuu hyvin ja pelaa vahvasti kahteen suuntaan. Iskenyt 36 ottelussa tehot 4+23. 

Mestis